Kane sa s výberom nového klubu neponáhľa, z plejády záujemcov si môže vyberať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kane sa s výberom nového klubu neponáhľa, z plejády záujemcov si môže vyberať

Kde bude hrať počas novej sezóny Patrick Kane?
Kde bude hrať počas novej sezóny Patrick Kane?Profimedia
Americký útočník Patrick Kane (35) ostáva najlepším voľným hráčom, ale tak skoro si nové pôsobisko nevyberie. Ako sám povedal, pre júnovú operáciu bedra a rekonvalescenciu počká. O novom tíme sa bude rozhodovať po štarte sezóny NHL.

Legenda Chicaga a bývalý hráč NY Rangers by sa mal na ľadové plochy vrátiť niekedy na prelome novembra a decembra tohto roka. Ako informuje zámorský insider David Pagnotta, o trojnásobného víťaza Stanleyho pohára majú záujem viaceré kluby na čele s Coloradom, Dallasom a NY Islanders. Spomenul takisto Boston, ale to je menej pravdepodobná možnosť.

Je však jasné, že takéto zranenie nie je niečím, čo by kluby brali na ľahkú váhu, a tak si pred podpisom zmluvy určite budú chcieť byť isté jeho zdravotným stavom. Pagnotta verí, že viac informácií o situácii a skutočný boj o krídelníka by mohol nastať o štyri alebo päť týždňov.

Všetci záujemcovia sa každopádne pohybujú na hranici platového stropu, preto by museli uvoľniť priestor. Najväčší zmysel by podľa zámorských špekulácií dávalo Colorado, ktoré znova celý rok nemôže počítať so zraneným kapitánom Gabrielom Landeskogom. Zaujímavá by bola spolupráca s Nathanom MacKinnonom.

Toews svoje rozhodnutie nezmení, vyzdvihol Bedarda

Dallas má kvalitných útočníkov vo všetkých prvých troch formáciách, takže nájsť ideálne miesto pre Kanea by nebolo jednoduché. Oveľa viac ho potrebuje na posilnenie ofenzívy NY Islanders, pričom Boston okrem centrov prišiel aj o krídelníkov Halla alebo Bertuzziho, aj na týchto postoch by sa teda potreboval posilniť.

Nová zmluva pre Američana je komplikovaná ešte jednou okolnosťou. Stále nespadá medzi veteránov, ktorí môžu dostať drvivú porciu platu v rámci bonusov. Ak by takáto možnosť existovala, kluby mu môžu ponúknuť nižší základný plat, čím by si výrazne pomohli a zvyšné peniaze by si Kane zarobil na bonusoch.

Vďaka nim by to tímy mohli kompenzovať v ďalšej sezóne 2024/25. Takáto možnosť pre hviezdu NHL tu bude až od spomenutého ročníka. Patrick Kane už mimochodom skôr povedal, že návrat do Chicaga neplánuje, keďže tím je v prestavbe a on chce bojovať o štvrtý Stanley Cup.

Neskoršie pripojenie sa k novému mužstvu navyše dáva aj pre samotného hokejistu možnosť vidieť, kto má aké šance ísť v play-off čo najďalej.