Kde bude hrať Tatar? Spájajú ho s konkrétnymi klubmi, má však jednu veľkú nevýhodu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kde bude hrať Tatar? Spájajú ho s konkrétnymi klubmi, má však jednu veľkú nevýhodu
Za ktorý klub bude hrať Tatar v novej sezóne?
Za ktorý klub bude hrať Tatar v novej sezóne?Profimedia
Slovenský útočník Tomáš Tatar (32) naďalej ostáva v skupine voľných hráčov, medzi ktorými je hodnotený ako jeden z najlepších. Napriek tomu mužstvá váhajú s jeho angažovaním.

Produktivita v play-off

Odchovanec dubnického hokeja odohral už svoju dvanástu sezónu v profilige, počas ktorej v drese New Jersey nazbieral 48 bodov (20+28), čo je posun oproti dvom 30-bodovým ročníkom. Životný rok už asi nezopakuje, ale stále má čo ponúknuť. Jeho maximom bolo 61 bodov v 68 dueloch sezóny 2019/20, ktorú strávil v Montreale.

Tatarovi sa skončila dvojročná zmluva s Devils za priemerne 4,5 milióna dolárov a zdá sa, že by z tejto čiastky nemusel výraznejšie spustiť. Kluby s jeho angažovaním váhajú hlavne pre jednú nevýhodu, ktorú pripomína každý odborník na NHL, a tou je nevýrazná produktivita v play-off.

V minulom ligovom kolotoči počas 12 duelov získal iba jeden bod. Celkovo odohral vo vyraďovacej fáze profiligy 53 zápasov, lenže strelil iba sedem gólov a pridal šesť asistencií. Tatar ale zaznamenal svoju šiestu 20-gólovú sezónu. Jeho najvyšší počet zásahov je 29 z ročníka 2014/15 v Detroite.

Skúsený líder k mladým hokejistom

Určite by sa rád dostal do mužstva so šancou na Stanley Cup, no vzhľadom na nabitú situáciu pod platovým stropom pri väčšine týchto tímov to skôr vyzerá na zlepšujúce sa kluby, ktoré ale ešte nie sú kandidátmi na celkové víťazstvo v nadchádzajúcich sezónach. Zámorskí insideri vidia Slováka skôr ako skúsený doplnok pre mladý kolektív.

Preto sa najčastejšie hovorí o trojici Buffalo, Ottawa a Anaheim. Spočiatku sa spomínali aj NY Islanders či Chicago, no príchodom Halla s Folignom už táto šanca nie je vysoká.

"Hoci by Tatar chcel mať šancu na zisk svojho prvého Stanleyho pohára, lepšie by sa hodil do tímu, ktorý je v prestavbe," píše Pro Hockey Rumors.

V mužstve Sabres by Tatar mohol znížiť tlak na Peterku, z ktorého rastie opora tímu a navyše pomôcť pri zranení Quinna. Podobný príbeh podpory mladých by ho čakal aj v organizáciách Senators či Ducks, pričom by pred uzávierkou prestupov mohol byť ideálnym kandidátom na výmenu do kádra bojujúceho o Stanley Cup.