Chicago urýchlilo prestavbu, získalo skúsenosti aj kvalitu. Čo ukáže duo Bedard a Hall?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chicago urýchlilo prestavbu, získalo skúsenosti aj kvalitu. Čo ukáže duo Bedard a Hall?

Bedard a aj Moore (vpravo) majú byť budúcnosťou Chicaga.
Bedard a aj Moore (vpravo) majú byť budúcnosťou Chicaga.Profimedia
Chicago Blackhawks po zlých sezónach dostalo šancu znova sa postupne vyšplhať na priečky, kde kedysi patrilo - medzi elitu zámorskej NHL.

Fantastický draft 2023

Najväčšou pomocou bola jednotka tohtoročného draftu. Connor Bedard je považovaný za generačný talent, ktorý môže byť ešte lepší ako Connor McDavid. Očakávajú sa od neho veľké veci, ktoré doposiaľ dokazoval na juniorskej úrovni. Tam zbieral jeden úspech za druhým.

Do profiligy by mal vstúpiť hneď od úvodu nového ročníka a fanúšikovia Chicaga očakávajú, že si na najvyššiu úroveň zvykne čo najskôr. Okrem toho Blackhawks získali tento rok aj produktívneho Američana Olivera Moorea, brankára Adama Gajana či ďalšieho slovenského hráča Martina Mišiaka.

Oni ešte budú potrebovať čas. Rovnako tak sedmička minuloročného draftu Kevin Korchinski, ale aj trio Nolan Allan, Colton Dach a Drew Commesso.

Šikovné trejdy

Odchody Toewsa a Kanea zapríčinili koniec jednej éry. Popri mladíkoch na čele s Bedardom prišli do "veterného mesta" aj skúsenosti. Veľmi výhodne získali "čierni jastrabi" z Bostonu produktívneho Taylora Halla a Nicka Foligna. Opačným smerom putovali obrancovia Mitchell a Regula.

Hall je jednotkou draftu z roku 2010 a držiteľ Hartovej trofeje za sezónu 2017/18, keď zaznamenal 93 bodov. Síce jeho produktivita upadla, ale stále dokáže zbierať množstvo bodov. Naposledy hral za Boston, kde v nabitej konkurencii nedostával veľa priestoru v elitných formáciách, preto strávil na ľade menej času.

Nevidí žiadnu zmenu

Bruins ho pustili, aby si urobili priestor pod platovým stropom, avšak to im nevyšlo podľa predstáv, keďže nedokázali podpísať Orlova ani Bertuzziho. Do Chicaga smeroval i skúsený krídelník Foligno: "S Bostonom sme vyhrali rovnaký počet sérií ako Chicago, takže nevidím žiadnu zmenu," smial sa nedávno.

Bývalý kapitán Columbusu je pravým lídrom v kabíne aj na ľade, dokáže vydať zo seba všetko v prospech tímu. Nový kontrakt podpísal 40-bodový Andreas Athanasiou a rovnako 20-gólový Taylor Raddysh. Čoraz väčšiu úlohu budú dostávať mladíci Philipp Kurašev, Lukas Reichel či Wyatt Kaiser.

Chicago má v rámci prestavby pred sebou ešte veľmi veľa roboty. Nedá sa očakávať, že v nadchádzajúcom ročníku bude patriť medzi ašpirantov na postup do play-off, ale najmä vďaka zisku Bedarda ho čaká ružová budúcnosť.