Laine prekonal legendy NHL, jubileum pre Šesťorkina i Foxa, míľnik Hughesa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Laine prekonal legendy NHL, jubileum pre Šesťorkina i Foxa, míľnik Hughesa
Otváranie sezón Hughesovi chutí.
Otváranie sezón Hughesovi chutí.TASR
Patrik Laine (25) vytvoril nový rekord hokejovej NHL. Fínsky útočník skóroval proti Philadelphii Flyers a bodoval aj v 8. otváracom zápase sezóny od začiatku kariéry. Okrúhly zápis počtu výhier smeroval k menu Igora Šesťorkina (27).

Hokejista Columbusu Blue Jackets prekonal doterajší rekord súťaže, ktorý s počtom sedem držali Wayne Gretzky, Mats Sundin a Joe Sakic. Pre Laineho, ktorý v poslednej minúte duelu znížil na 2:3, to bol 199. gól v 463. zápase v základnej časti.

Jubilejné 100. víťazstvo v kariére zaznamenal Igor Šesťorkin, dosiahol ho ako siedmy najrýchlejší spomedzi brankárov v histórii profiligy. Gólman New Yorku Rangers na to potreboval 159 duelov, ligový rekord drží Bill Durnan, ktorý vychytal 100 triumfov za 139 stretnutí.

Rangers vyhrali v Buffale 5:1, k čomu prispel jednou asistenciou Adam Fox. Bola to jeho 200. gólová prihrávka v 286. súboji NHL, čím sa stal šiestym najrýchlejším obrancom s týmto míľnikom. V klubovej histórii bol lepší len Brian Leetch (264).

V drese Sabres debutoval v profilige vo veku 18 rokov a 153 dní útočník Zach Benson, v klubovej histórii nastúpil ako mladší len Pierre Turgeon (18 rokov a 41 dní). V bránke Buffala sa predstavil 21-ročný Devon Levi, naposledy sa ako nováčik v otváracom zápase sezóny predstavil v roku 2005 Ryan Miller.

Fínsky útočník Aleksander Barkov začal 11. sezónu v drese Floridy Panthers a vyrovnal tak klubový rekord Stephena Weissa. Finalisti minulej sezóny prehrali na ľade Minnesoty 0:2.

Tréner New Jersey Lindy Ruff doviedol Devils k víťazstvu 4:3 nad Detroitom a už len jeden triumf potrebuje k tomu, aby na piatom mieste histórie vyrovnal zápis Ala Arboura (905 - v základnej časti aj v play-off spolu). Ruffov zverenec Jack Hughes sa stal prvým hráčom v dejinách klubu, ktorý dokázal nazbierať viac ako jeden bod už v troch otváracích zápasoch.