Tatar s krásnou asistenciou pri rekorde Colorada, Černák pomohol k čistému kontu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tatar s krásnou asistenciou pri rekorde Colorada, Černák pomohol k čistému kontu
Tatar si v nových farbách pripísal ďalší kanadský bod.
Tatar si v nových farbách pripísal ďalší kanadský bod.Profimedia
NHL potešila fanúšikov v každom svojom kúte, v akcii totiž boli všetky tímy. Takisto aj všetci slovenskí hokejisti, z výhry sa ale tešili iba dvaja z nich. Tomáš Tatar (32) bol svedkom nového ligového rekordu, na ktorom sa podieľal gólovou prihrávkou.

Washington - Toronto 1:4

V hlavnom meste USA boli hosťami hráči Toronta, ktorí vyhrali tri z posledných piatich duelov. Capitals nezaknihovali ideálny úvod sezóny a z ostatných štyroch vystúpení sa tešili iba raz.

Naposledy sa oba celky stretli ešte v januári, keď sa zrodilo víťazstvo Maple Leafs 5:1. Ďaleko od tohto výsledku neboli ani tentokrát. Do druhej tretiny si hostia niesli náskok 1:0, následne gólovo zabrali a pred treťou časťou viedli už 4:1 - tento rezultát sa napokon ukázal ako konečný.

Na začiatku druhej 20-minútovky nevyužil trestné strieľanie Ovečkin, na jej konci spečatil podobu skóre. V prvej obrannej dvojici domácich odohral takmer 19 minút Martin Fehérváry, druhého sezónneho triumfu sa ale nedočkal.

Tampa - Carolina 3:0

Hostitelia si chceli na svoje konto pripísať tretí úspech v ročníku. Na štadión Amalie Arena zavítali Hurricanes, ktorí majú za sebou dve bohaté prestrelky. V Colorade zažili 10-gólové stretnutie, na ľade Seattlu padol ešte o jeden presný zásah viac - oba prípady však pre nich znamenali prehru.

Tentoraz to žiadne gólové hody neboli, v každej tretine skončil puk v bránke iba raz a zakaždým smeroval do siete Caroliny. S domácimi fanúšikmi sa tak mohol potešiť aj Erik Černák, ktorý si v prvej defenzívnej formácii odkrútil 18:48 min. Jeho spoluhráč Jonas Johansson kryl všetkých 32 pokusov hostí a zaznamenal čisté konto.

Montreal - New Jersey 2:5

Po dvoch výhrach privítali Canadiens na svojom klzisku súpera z New Jersey, ktorého každé doterajšie predstavenie skrývalo najmenej sedem presných zásahov. Presne tento počet gólov sa zapisoval aj do scenára merania síl v Bell Centre.

Radosť ale z toho nemohol mať Juraj Slafkovský, pre domácich to totiž bola tretia prehra v aktuálnom ročníku. Slovenský útočník naskakoval do druhého útoku Montrealu, pripísal si herný čas s hodnotou 16:28 min a kanadské štatistiky si opäť neskrášlil. Leví podiel na triumfe Devils mal hetrikový Tyler Toffoli a takisto aj Jack Hughes so štyrmi asistenciami.

NY Islanders - Colorado 4:7

Rozbehnutý káder Avalanche v novej sezóne ešte neprehral, pricestoval na ľad Islanders, ktorí v posledných dvoch vystúpeniach neuspeli. Hostia sa navyše pokúšali vytvoriť nový ligový rekord.

Do programu odohraných duelov ročníka 2023/24 pribudla ďalšia gólová prestrelka. Tá ponúkla výhru hostí, ktorí v súčte s minulou sezónou triumfovali na klzisku protivníka už 15. krát po sebe, čím sa postarali o historicky nové maximum. Donedávna sa Colorado o rekordný počin delilo s Buffalom.

Na pamätnom víťazstve sa bilanciou 1+3 podieľal Mikko Rantanen, ktorému na rozhodujúci zásah na 5:4 prihrával Tomáš Tatar. Bol to preňho štvrtý bod v novom drese, počas zápasu odohral 10:31 min.

Calgary - NY Rangers 1:3

Z doterajších šiestich pokusov vyťažili Flames iba dve víťazstvá. Do Scotiabank Saddledome zavítali Rangers, ktorí sa z piatich súbojov tešili trikrát. O všetko dôležitom sa v Calgary rozhodlo už do 37. minúty.

Domáci sa blysli gólovým vstupom po 75 sekundách, to však bolo z ich streleckej produkcie všetko. Tím z New Yorku sa v rozpätí 10 minút prostrednej časti presadil trikrát a rozhodol o svojom úspechu. Adam Ružička odohral iba päť minút a 16 sekúnd, keď sa preňho duel predčasne skončil. Protihráč Jimmy Vesey ho nepríjemným hitom do hornej časti tela vyradil z hry.

Ďalšie výsledky:

Ottawa - Buffalo 4:6

Pittsburgh - Dallas 1:4

Florida - San Joses 3:1

Detroit - Seattle 4:5 pp

Chicago - Boston 0:3

Columbus - Anaheim 2:3 pp

Winnipeg - St. Louis 4:2

Minnesota - Edmonton 7:4

Nashville - Vancouver 2:3

Los Angeles - Arizona 6:3