Slafkovský mal šance z brejkov, ale zase nebodoval. Montreal potiahla tretia formácia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slafkovský mal šance z brejkov, ale zase nebodoval. Montreal potiahla tretia formácia

Slafkovský (v bielom) neúspešne stíhaný pri protiútoku obrancom Rasmusom Dahlinom.
Slafkovský (v bielom) neúspešne stíhaný pri protiútoku obrancom Rasmusom Dahlinom.Profimedia
Zámorská NHL mala v noci z pondelka na utorok na programe jediný duel, v ktorom mal slovenský hokej zástupcu skrz Juraja Slafkovského (19). Počas utorkového večera/noci sa následne odohrá 16 stretnutí, teda maximum, čo môže jeden deň v profilige ponúknuť.

Buffalo - Montreal 1:3

Juraj Slafkovský má za sebou jedno z vydarených meraní síl. Odborníci ho chvália za predvedenú hru, v prvej tretine sa dostal do dvoch samostatných únikov. Prvým načal tlak pred presným zásahom Montrealu, pri druhom pálil na betóny brankára Comrieho.

Jednotka draftu 2022 strávila na ľade celkovo 14:36 minúty ako krídlo druhej formácie, okrem dvoch koncoviek si pripísala aj tri hity a dva zablokované pokusy domácich. Napriek tomu Slafkovský nebodoval štvrté stretnutie po sebe.

Hrdinami hostí bola dvojica z tretieho útoku - Brendan Gallagher, Tanner Pearson, ktorá zaknihovala gól i asistenciu. Prv Gallagher poslal Canadiens do vedenia na začiatku tretej časti hry po pase Pearsona, len aby si neskôr borci úlohy vymenili a druhý menovaný spečatil triumf Montrealu v presilovej hre niečo vyše tri minúty pred koncom. Gólman Jake Allen kryl 36 zo 37 striel, čím dosiahol úspešnosť zákrokov na úrovni 97,2 %.