Súboj Slovákov vyhral Slafkovský, Tatar súčasťou 10-gólovej prestrelky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súboj Slovákov vyhral Slafkovský, Tatar súčasťou 10-gólovej prestrelky

Aktualizované
V Montreale proti sebe nastúpili Slováci.
V Montreale proti sebe nastúpili Slováci.Profimedia
Hokejisti Detroitu vyhrali v nedeľnom zápase NHL na ľade Ottawy a zaknihovali štvrté víťazstvo v sezóne, čím sa osamostatnili na čele tabuľky Východnej konferencie. Klzisko Canadiens videlo meranie síl dvoch Slovákov, Colorado potrebovalo na výhru šesť gólov.

Ottawa - Detroit 2:5

Režisérom úspešného stretnutia bol kapitán Dylan Larkin, ktorý jeden gól strelil a na dva asistoval. Skóre síce svojím tretím zásahom v sezóne otvoril domáci obranca Sanderson, ale vyrovnal Gostisbehere, ku ktorému sa v druhej tretine pridali Veleno a Perron.

 Spomínaný Veleno nakoniec skóroval dva razy. Dve asistencie zaznamenal Seider. Hostí podržal fínsky brankár Ville Husso, ktorý zneškodnil 36 z 38 striel súpera. Red Wings potvrdili dobrú formu, víťaznú šnúru natiahli už na štyri stretnutia.

Montreal - Washington 3:2 pp

Pod strechou Bell Centre sa stretli mužstvá, ktore z doterajších troch vystúpení zaknihovali po jednom víťazstve. Takisto ale šlo o stret slovenských hokejistov - v domácom drese bol Juraj Slafkovský, farby hlavného mesta hájil Martin Fehérváry

Obaja Slováci nastupovali v druhých formáciách svojich tímov. Mladší z dvojice strávil na ľade takmer 14 minút, obranca Capitals odohral rovných 17. Rozhodujúcim faktorom merania síl sa stal Cole Caufield, ktorý sa postaral o víťazný gól po 47 sekundách predĺženia a zápas ukončil s bilanciou 1+1. Canadiens si teda pripísali druhú výhru sezóny.

Tampa - Toronto 3:4 pp

Hostitelia si z predchádzajúcich piatich súťažných vystúpení zapísali dva triumfy, oba vo svojej Amalie Arene. V tomto trende chceli pokračovať aj proti tímu Maple Leafs, ktorý v ostatných dvoch dueloch strelili iba dva góly a nezískal ani bod.

V prvej obrane domácich naskakoval do ostrého diania obranca Erik Černák, odkrútil si 21 minút a 30 sekúnd. Po úvodnej štvorgólovej tretine viedla Tampa 3:1. Na ďalšie presné zásahy sa čakalo až do 53. minúty, keď znížil Knies. Americký útočník na nič nečakal a o chvíľu už vyrovnával na 3:3.

Víťaz sa šiel hľadať do predĺženia. Extra časť sa hrala niečo vyše štyroch minút, keď o úspechu hostí rozhodol John Tavares. Toronto sa týmto bodovo dotiahlo práve na svojho posledného oponenta.

Colorado - Carolina 6:4

V úvodných štyroch zápasoch káder Avalanche nenašiel premožiteľa, úspešnú sériu chcel natiahnuť proti mužstvu Hurricanes. Hostia sa tešili v troch z piatich vystúpení aktuálneho ročníka NHL. Domáce farby zastupoval v tretej ofenzívnej formácii Tomáš Tatar, do svojej bohatej kariéry pridal takmer odohraných 17 minút, štatistiky si ale neskrášlil.

Prvé dejstvo ponúklo po jednom presnom zásahu na každej strane. Prostredná tretina už ale bola o niečom úplne inom - padlo v nej až sedem gólových rán a o päť z nich sa postaralo Colorado. Hostitelia tak mali pred záverečnou časťou trojgólový náskok, ktorý skresal už len Jaccob Slavin. Najproduktívnejším hráčom bol Fín Lehkonen s bilanciou 1+3. Fanúšikovia v Ball Arene sa tak mohli tešiť z piateho víťazstva svojho celku v rade.

Ďalšie výsledky:

Buffalo - NY Islanders 3:1

Florida - Vancouver 3:5

Chicago - Vegas 3:5

Dallas - Philadelphia 5:4 pp

Minnesota - Columbus 4:5 pp

Nashville - San Jose 5:1

St. Louis - Pittsburgh 4:2

Edmonton - Winnipeg 2:3 pp

Seattle - NY Rangers 1:4

Los Angeles - Boston 2:4