Gólový Regenda si pýta šancu do NHL, Dvorský sa v OHL uviedol krásnym zásahom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólový Regenda si pýta šancu do NHL, Dvorský sa v OHL uviedol krásnym zásahom

Aktualizované
Regenda sa opäť dokázal presadiť.
Regenda sa opäť dokázal presadiť.San Diego Gulls
Štyria slovenskí hokejisti bodovali v nočných zápasoch nižšej zámorskej súťaže AHL. Pridal sa k nim aj Dalibor Dvorský (18) pôsobiaci v OHL, v ktorej si odkrútil debut za Sudbury Wolves a prezentoval sa premiérovým zásahom.

San Diego - Ontario 2:3

Pavol Regenda potvrdil svoju formu a strelil už štvrtý gól v novej sezóne, no Gulls prehrali. V drese hostí skóroval jeho krajan Martin Chromiak, ktorý sa tak mohol tešiť z výhry. Regenda sa stal treťou hviezdou zápasu, v 48. minúte počas oslabenia upravil na konečných 2:3, bol to už jeho druhý presný zásah v početnej nevýhode v tomto ročníku.

So štyrmi gólmi je najproduktívnejším hráčom tímu a pýta si šancu v drese Anaheimu Ducks v NHL. Gulls nastúpili tretíkrát v sezóne proti Ontariu, za ktoré Chromiak zaknihoval prvý gólový zápis v ročníku a celkovo druhý bod, keď v predchádzajúcom stretnutí zaznamenal asistenciu.

Adam Sýkora dvoma asistenciami prispel k triumfu Hartfordu Wolf Pack nad Wilkes-Barre/Scranton. Devätnásťročný krídelník tak dosiahol svoj premiérový viacbodový zápas v AHL. Pripísal si aj jednu strelu a dva plusové body. Laval Rocket si poradil s Rochesterom Americans pomerom 8:4. V drese domácich si zapísal asistenciu Filip Mešár, bol to jeho prvý bod v kariére v AHL.

Sudbury - Flint 2:3

Dalibor Dvorský zažil pocit debutanta v OHL a trénerovi tímu Sudbury sa odvďačil presným zásahom. Desiatka tohtoročného draftu NHL potvrdila čuch kanoniera v 50. minúte stretnutia s tímom Flint Firebirds. Presilovkový zásah talentu slovenkého hokeja však znamenal iba skrášlenie prehry 2:3.

Dvorský nastúpil v prvej formácii, bol aktívny a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. Celkovo zaznamenal šesť striel a pripísal si aj dva mínusové body. "Fanúšikovia boli skvelí a tím mi veľmi pomohol. Užil som si prvý zápas, aj keď to bola pre nás ťažká prehra. Z mojej strany to nebol stopercentný výkon, cítil som sa trocha unavený, ale na to sa nemôžem vyhovárať. Budem sa snažiť zlepšovať v každom ďalšom zápase," uviedol v rozhovore pre klubové média.

Vyjadril sa aj k svojmu gólu počas početnej výhody: "Bol to dobrý pocit. Predtým som však mal niekoľko ďalších šancí a mohol som streliť aj hetrik. Potešil ma aj jeden presný zásah a verím, že mi to pomôže aj v nasledujúcich dueloch."

Darilo sa aj Slovákom, ktorí pôsobia v Erie Otters. Martin Mišiak pomohol víťaznou ranou a asistenciou k triumfu svojho tímu na ľade London Knights 5:3. Útočníka, ktorého si v tohtoročnom drafte vybralo z celkového 55. miesta Chicago Blackhawks vyhlásili za prvú hviezdu. V ôsmich stretnutiach získal celkovo 6 bodov (3+3). Dve asistencie si pripísal aj Ondrej Molnár, ktorý sa stal treťou hviezdou duelu.