Obľúbený súper? Pre Skinnera Montreal, pre Gallaghera Buffalo. Dahlin natiahol šnúru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Obľúbený súper? Pre Skinnera Montreal, pre Gallaghera Buffalo. Dahlin natiahol šnúru
Dahlin (číslo dresu 26) v súboji s Jurajom Slafkovským.
Dahlin (číslo dresu 26) v súboji s Jurajom Slafkovským.Profimedia
Švédsky hokejista Rasmus Dahlin (23) natiahol v noci na utorok svoju bodovú sériu v NHL. Obranca Buffala sa podieľal asistenciou na jedinom góle domácich v zápase s Montrealom (1:3) a bodoval tak v piatom stretnutí za sebou. Vyrovnal svoju najdlhšiu šnúru v kariére, predtým ju v profilige dosiahol trikrát.

Buffalo - Montreal 1:3

Dahlin počas piatich zápasov nazbieral dokopy šesť asistencií. So šiestimi bodmi (0+6) v šiestich dueloch je spoločne s ďalšími tromi hráčmi druhý najproduktívnejší zadák súťaže za lídrom Jaccobom Slavinom z Caroliny (3+4), so šiestimi asistenciami je najlepší nahrávač medzi zadákmi.

Jediný gól Sabres strelil skúsený útočník Jeff Skinner. Bol to už jeho 24. presný zásah do siete Canadiens v 39. vzájomnom súboji. Žiadnemu inému súperovi v NHL nedal toľko gólov.

O víťazný zásah "Habs" sa v tretej tretine postaral Brendan Gallagher, ktorý skóroval proti Buffalu už 18-krát v profiligovej kariére. V 36 dueloch proti Sabres má bilanciu 18+4. Aj uňho platí, že žiadnemu inému klubu nestrelil viac gólov ako práve "šabliam".

Skóre nočného duelu otvoril 21-ročný obranca Justin Barron, pre ktorého to bol šiesty gól v kariére v NHL - všetky dal v drese Montrealu. Stal sa jedným iba z 10 zadákov v histórii Canadiens, ktorý strelil šesť gólov vo veku 21 a mladšom.

Pred ním to dokázali Mathieu Schneider (17), Gilbert Delorme (17), Petr Svoboda (16), P.K. Subban (14), Eric Desjardins (12), Patrice Brisebois (10), Gaston Gingras (8), George Mantha (6) a Kevin Haller (6).