Spoluhráči Tatara so zápismi do dejín Colorada, strelecká forma Pastrňáka pokračuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Spoluhráči Tatara so zápismi do dejín Colorada, strelecká forma Pastrňáka pokračuje
O'Connor sa opäť presadil v početnej nevýhode.
O'Connor sa opäť presadil v početnej nevýhode.Profimedia
Kanadský hokejista Logan O'Connor (27) sa zapísal do dejín organizácií Avalanche a Quebec Nordiques. Svoje meno tam nasmeroval aj brankár Alexander Georgijev (27). O zaujímavé zápisy do štatistík nebola núdza ani v podaní zástupcov iných klubov z NHL.

V piatkovom zápase Colorada proti Chicagu skóroval O'Connor v oslabení v druhom stretnutí za sebou ako piaty hráč histórie. Zároveň je tretím hokejistom Avalanche/Nordiques, ktorý zaznamenal svoje úvodné dva góly novej sezóny v početnej nevýhode.

Streliť gól v oslabení dvakrát za sebou v minulosti dokázali Joe Sakic, Gabriel Landeskog, Owen Nolan a Mike Houg. Svoje úvodné dva presné zásahy v novej sezóne vsietili v oslabení okrem O'Connora aj Dan Hinote a Claude Loiselle.

Tretí v inej klubovej štatistike je gólman Colorada Alexander Georgijev – od roku 1994 má na konte štyri víťazstvá v úvode sezóny ako prvý brankár. Naposledy to dokázal Stephane Fiset (5) a o dva roky skôr aj Ron Hextall.

V stretnutí medzi Anaheimom a Dallasom skóroval za domácich Leo Carlsson, dvojka tohtoročného draftu. Stretnutie bolo jeho premiérové v elitnej lige a stal sa druhým najmladším hráčom, ktorý skóroval za Ducks vo svojom prvom zápase (18 rokov a 297 dní). Mladší bol len Mason McTavish (18 rokov a 256 dní), tretí draftovaný v roku 2021. 

Šesť triumfov v šiestich zápasoch má proti Anaheimu brankár hostí Jake Oettinger, zároveň je to jeho najdlhšia víťazná séria proti akémukoľvek súperovi. V klube navyše dosiahol 80. víťazstvo v 142. zápase a v tomto smere je tak druhým najrýchlejším brankárom s týmto míľnikom v histórii Stars/North Stars. Menej zápasov potreboval len Ed Belfour (142).

Dobrú bilanciu proti konkrétnemu súperovi má aj Nick Schmaltz z Arizony, ktorá vyhrala na ľade St. Louis 6:2. Schmaltz získal v 30 predošlých stretnutiach proti Blues 31 bodov (11+20). Jeho spoluhráč Clayton Keller získal 26 bodov (11+15) v 25 dueloch. V poslednom zápase pridali obaja po góle a asistencii.

V drese Arizony si pripísal asistenciu aj tretí hráč vlaňajšieho draftu Logan Cooley a má tak štyri body za štyri zápasy. Proti Philadelphii sa zas dlhodobo darí Connorovi McDavidovi, v piatok na jej ľade síce Edmonton prehral 1:4, no hviezdny Kanaďan získal 20. bod v deviatom stretnutí (8+12).

Úradujúci majstri Vegas vyhrali na ľade Winnipegu 5:3 a majú najdlhšiu víťaznú šnúru v úvode sezóny (5). Od Jets inkasovali v oslabení, bola to prvá využitá presilovka z 13 v podaní ich súpera v prebiehajúcom ročníku.

Švédsky obranca Rasmus Dahlin z Buffala prekonal klubový zápis Johna Van Boxmeera v počte stretnutí so ziskom dvoch alebo viac kanadských bodov a v tejto štatistike je štvrtý vôbec. V súboji proti Calgary asistoval dvakrát, jeho tím však prehral 3:4 po víťaznom góle Slováka Adama Ružičku.

Dahlinov počet takýchto duelov je navyše tretí najvyšší v histórii v podaní obrancu. Jeho spoluhráč Erik Johnson je najstarší zadák od roku 2010, ktorý sa strelecky presadil za Sabres.

Brankárske štatistiky si na Floride upravil Sergej Bobrovskij, ktorý má momentálne druhý najvyšší počet víťazstiev v histórii po Robertovi Luongovi. Jeho tím vyhral nad Torontom 3:1.

O zaujímavý zápis sa postaral Pierre-Luc Dubois, ktorého Los Angeles Kings vyhrali v Minnesote 7:3. Kanaďan skóroval dvakrát v rozmedzí 12 sekúnd. Rýchlejšie to dokázali len Ralph Backstrom v roku 1972 (6 sekúnd) a Jari Kurri, ktorý vsietil dva góly za 10 sekúnd v ročníku 1991/92 na ľade Jets.

Dvanásty raz v rade vyhral Boston nad San Jose, tentokrát 3:1 na ľade súpera. Štvrtý gól v prvých troch vystúpeniach nového ročníka strelil David Pastrňák a zopakoval tak svoj zápis z roku 2016. V tomto kalendárnom roku má 40 presných zásahov, čo je najviac v lige.