Ružička po víťaznom góle prvou hviezdou, Tatarove body pri výhre nad Chicagom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružička po víťaznom góle prvou hviezdou, Tatarove body pri výhre nad Chicagom

Ružička si zapísal druhý sezónny zásah.
Ružička si zapísal druhý sezónny zásah.Profimedia
V bohatom programe pokračovania sezóny NHL sa do akcie dostali traja slovenskí hokejisti, všetci mohli zo zápasu odchádzať s pocitom víťaza. Najviac to chutilo Adamovi Ružičkovi (24), ktorý sa stal spasiteľom Calgary.

Buffalo - Calgary 3:4

Do KeyBank Center sa pred 13-tisíc divákov prišli ukázať Flames, ktorí svoje posledné dva duely prehrali. Sabres však na svojom konte mali takisto iba jedno víťazstvo. V hľadisku bolo viac než šesť tisícok voľných miest.

Niektorí fanúšikovia sa poriadne ani nestihli usadiť a hostia už viedli 1:0 - bleskovo sa presadil Huberdeau. Scenár s jednogólovým náskokom Calgary sa opakoval ešte trikrát. Posledný raz sa tak ale stalo pri víťaznom zásahu na 4:3, ktorý si k svojmu menu pripísal Adam Ružička.

V 45. minúte stretnutia zapracovali v rohu klziska Dube s Kadrim a slovenský útočník to využil na presne mierenú strelu z uhla, ktorou prekvapil brankára Leviho. Týmto počinom si vyslúžil ocenenie prvej hviezdy zápasu. Zvyšná časť merania síl sa do štatistík zapísala už iba prostredníctvom vylúčení.

Tampa Bay - Vancouver 4:3

Domáci hokejisti mali za sebou šnúru troch súbojov bez výhry, zmeniť to chceli aj vďaka návratu Stevena Stamkosa do zostavy. Canucks sa mohli pýšiť dvomi triumfmi nad Edmontonom.

V prvej obrannej dvojici sa po boku Victora Hedmana predstavil Erik Černák, odohral viac ako 20 minút a napokon sa mohol tešiť z víťazstva. Počas úvodného dejstva bol k videniu iba jeden presný zásah, druhá tretina ich však priniesla štyri a znamenala vedenie Lightning 3:2.

Rozhodujúca rana prišla v 45. minúte z hokejky Kučerova, Vancouver na ňu dokázal odpovedať až necelé dve minúty pred koncom, no bolo to už len upravenie konečnej podoby výsledku. Spomínaný Stamkos si pri výhre odkrútil 18:55 min.

Colorado - Chicago 4:0

Káder Avalanche vstúpil do nového ročníka zámorskej profiligy tromi úspechmi a o víťazný pocit nechcel prísť ani pred domácimi priaznivcami proti Blackhawks. Tí doposiaľ dvakrát vyhrali i prehrali.

Súčasťou tretej ofenzívnej línie hostiteľa bol aj Tomáš Tatar, ktorý si na svoje bodové chvíle musel počkať do 34. minúty duelu. Práve vtedy zaknihoval asistenciu pri góle Toewsa na 3:0. Ďalšie vylepšenie kanadských zápisov smerovalo k menu Slováka v záverečnej tretine, keď asistoval MacKinnonovi na gólovú bodku za stretnutím.

Ďalšie výsledky:

Florida - Toronto 3:1

NY Rangers - Nashville 1:4

Philadelphia - Edmonton 4:1

Minnesota - Los Angeles 3:7

St. Louis - Arizona 2:6

Winnipeg - Vegas 3:5

Anaheim - Dallas 2:3

Seattle - Carolina 7:4

San Jose - Boston 1:3