Noc plná predĺžení. Sezónne maximum Černáka, gól Bedarda neodvrátil potupu Chicaga

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Noc plná predĺžení. Sezónne maximum Černáka, gól Bedarda neodvrátil potupu Chicaga
Coyotes si schuti zastrieľali.
Coyotes si schuti zastrieľali.Profimedia
Z deviatich duelov NHL sa až v piatich muselo predlžovať, raz bola k videniu aj nájazdová lotéria. Do akcie zasiahli dvaja slovenskí hokejisti, ani jeden sa ale z výhry netešil. Gólovým koncertom zaujala Arizona, ktorá rozdrvila Chicago.

Tampa - Seattle 3:4 pp

Amalie Arena videla hokejistov Lightning piaty raz po sebe, pre Seattle to bol štvrtý zápas v rade na klzisku súpera. Od vzniku klubu Kraken sa obaja protivníci stretli štyrikrát, zakaždým sa zrodila výhra Tampy.

Naštartovať sa za zmenou tejto štatistiky chceli hostia už v úvodnej tretine. V rozmedzí jej necelých štyroch minút videli diváci štyri gólové momenty, ktoré znamenali vedenie Seattlu 3:1. Domáci do konca riadnej hracej doby už neinkasovali, dokázali vyrovnať a šlo sa do predĺženia.

Extra časť zápasu rozhodol po dvoch minútach a 33 sekundách McCann, čím sa postaral o historicky prvý triumf svojho tímu nad Tampou. V prvej obrannej dvojici hostiteľa nastupoval Erik Černák, ktorý si herným časom 23:08 min. vytvoril sezónne maximum.

Arizona - Chicago 8:1

V Mullett Arene sa pred 4 600 fanúšikmi stretli celky so striedavou výsledkovou formou. Už po 28 sekundách zaskočil tamojších priaznivcov hosťujúci Bedard, to však bolo z gólovej produkcie Blackhawks všetko.

Coyotes sa následne do dvojho protivníka zahryzli a už v 16. minúte viedli 3:1. V rozpätí približne desiatich minút prostrednej časti svojmu oponentovi uštedrili ďalšie štyri kúsky. Pred záverečnou periódou mali viac než pohodlný náskok, ktorý ešte prikrášlili ranou na 8:1. V stretnutí sa blysli najmä dvaja štvorbodoví hráči - Carcone hetrikom a asistenciou, McBain bilanciou 2+2.

Vegas - Montreal 3:2 sn

Neľahká úloha čakala na káder Canadiens. Ten totiž zavítal na klzisko súpera, ktorý doposiaľ prehral iba jediný raz a pred meraním síl sa mohol pýšiť ôsmimi víťazstvami. Ďalšie chceli Golden Knights pridať práve proti Montrealu.

V druhom útoku hostí si 14 minút odkrútil Juraj Slafkovský, opäť nebodoval a v jeho kanadských štatistikách naďalej svieti jediná asistencia. Za stavu 2:2 duel dospel do predĺženia, v ktorom mohol trestným strieľaním rozhodnúť Eichel, no nestalo sa. Diváci však videli aj ďalšie nájazdy, konkrétne ich bolo osem. Domáci premenili dva, ich oponent iba jeden.

Ďalšie výsledky:

Boston - Florida 3:2 pp

Philadelphia - Carolina 2:3 

Pittsburgh - Anaheim 3:4

NY Islanders - Detroit 3:4 pp

Winnipeg - NY Rangers 2:3 pp

Dallas - Columbus 5:3