Heritage Classic v réžii Edmontonu. Fehérváry sa tešil z triumfu, Colorado opäť prehralo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Heritage Classic v réžii Edmontonu. Fehérváry sa tešil z triumfu, Colorado opäť prehralo

Aktualizované
Oilers vyhrali špecifický súboj.
Oilers vyhrali špecifický súboj.Profimedia
Noc v NHL ponúkla okrem trojice duelov aj predstavenie pod holým nebom, ktorého sa nemohol aktívne zúčastniť zranený Adam Ružička (24). Jeho krajan Tomáš Tatar (32) bol pri prehre Colorada a Martin Fehérváry (24) sa tešil z triumfu Capitals.

Buffalo - Colorado 4:0

Avalanche nestrelili gól už viac ako 120 minút, keďže predtým podľahli Pittsburghu rovnakým skóre. Po šiestich výhrach teraz ťahajú krátku šnúru neúspešných výsledkov. Napriek tomu sa nachádzajú na vrchných poschodiach tabuľky. Buffalo je vo Východnej konferencii až štrnáste. Jediný Slovák v zápase Tomáš Tatar sa do štatistík zapísal vylúčením za podrazenie, okrem toho dal jeden hit a mal mínusový bod. Ani raz nevystrelil, na ľade strávil zhruba 10  minút.

Washington - San Jose 3:1

Capitals prvýkrát v sezóne zaknihovali dve výhry za sebou, po tomto zápise privítali v Capital One Arene káder Sharks, ktorý nezvíťazil ani raz a ťahal osemzápasovú šnúru prehier. V prvej obrane domácich si takmer 17 minút odkrútil slovenský obranca Martin Fehérváry.

O úvodný presný zásah sa v 12. minúte postaral hosťujúci Kunin, na dlhé chvíle to bol jediný gólový moment duelu. Ďalší bol k videniu až v záverečnej tretine, keď sa v jej tretej minúte presadil Strome a vyrovnal skóre. Následne si duo Ovečkin - Carlson zobralo do rúk režisérsku taktovku a asistovalo pri oboch zvyšných góloch stretnutia.

Pre tím z hlavného mesta USA to bol iba štvrtý triumf v novom ročníku, San Jose je v Západnej konferencii beznádejné posledné so ziskom jediného bodu a hrozívým skóre 9:35. Najhoršie je aj v rámci celej NHL.

Edmonton - Calgary 5:2

Flames nastupovali na špeciálne meranie síl s Oilers nielen so štyrmi prehrami v rade, ale druhýkrát po sebe aj bez Adama Ružičku, ktorého trápi zranenie ramena. Totožnú sériu neúspechov ťahalo pred týmto súbojom aj domáce mužstvo. Pod holým nebom sa v súboji s názvom Heritage Classic stretli tímy s nelichotivými formami.

Najviac gólových radostí ponúklo prvé dejstvo, po ktorom Edmonton viedol 3:1. V 35. minúte síce Calgary znížilo zásluhou Greera, no z produkcie tímu z Alberty to bolo napokon všetko. Ďalšie zásahy pochádzali už len z hokejok Oilers, ktorým sa teda podarilo pretrhnúť šnúru nepriaznivých výsledkov.

Ďalšie výsledky:

New Jersey - Minnesota 4:3