Montreal otáčal priebeh, Slafkovský opäť bez bodu. Noc si ukradli Pastrňák s Vatranom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Montreal otáčal priebeh, Slafkovský opäť bez bodu. Noc si ukradli Pastrňák s Vatranom

Slafkovský v súboji so Švajčiarom Ninom Niederreiterom z Winnipegu.
Slafkovský v súboji so Švajčiarom Ninom Niederreiterom z Winnipegu.Profimedia
Porcia zápasov v NHL počas soboty sa zastavila na čísle deväť. Slovenskí fanúšikovia mohli sledovať v akcii z krajanov len Juraja Slafkovského (19).

Philadelphia - Anaheim 4:7

Sobotňajší deň, respektíve večer, otvoril duel medzi Flyers a Ducks. Hetrikom si pozornosť vzal útočník hostí Frank Vatrano, statočne mu sekundoval s tromi bodmi (1+2) Ryan Strome. Domácim nepomohol ani dvojgólový Travis Konecny. Anaheim ťahá šnúru troch víťazstiev, zatiaľ čo Philadelphia prehrala tri z ostatných štyroch súbojov.

Montreal - Winnipeg 4:3 sn

Iba 12:02 minúty bol na ľade Juraj Slafkovský pri výhre Canadiens nad Jets po samostatných nájazdoch, čo je najmenej zo zápasov v aktuálnej sezóne. Podľa pokročilých štatistík podal slovenský krídelník najhorší výkon v sezóne a tréner St. Louis ho od druhej polovice tretej tretiny už na ľad neposlal.

Môže za to aj fakt, že draftová jednotka z 2022 bola pri oboch góloch hostí pri rovnovážnej sile hráčov na ľade, preto má v štatistikách dva mínusové body. Okrem nich Slafkovský dvakrát zakončil a v dvoch prípadoch zablokoval strelu súpera. Od úvodného stretnutia v novom ročníku nebodoval v siedmich meraniach síl po sebe.

Montreal v rozpätí 18 sekúnd druhej tretiny dostal dva góly a prehrával totožným rozdielom, keď Nino Niederreiter potrestal stratu puku Slafkovského za bránkou. Domáci tím sa však vzchopiť, vyrovnať a po jedinom úspešnom samostatnom nájazde Nicka Suzukiho Winnipeg zdolať. Aj vďaka tomu sa Habs vyšvihli na štvrté miesto vo Východnej konferencii, Jets sú na Západe na šiestej priečke.

Boston - Detroit 4:1

Bruins vygumovali dvoch z troch najproduktívnejších hráčov súťaže - Alexa DeBrincata a Dylana Larkina - inkasovali len raz a po troch bodoch (2+1) českej opory Davida Pastrňáka zostávajú na čele Východnej konferencie s náskokom troch bodov. Naopak, Detroit prehral tretí duel v rade a postupne sa prepadáva - aktuálne je v rovnakej tabuľke piaty.

Pastrňák prv asistoval na zásah kraja Pavla Zachu v presilovke, aby v tretej časti hry premenil nariadené trestné strieľanie a triumf spečatil trefou do prázdnej bránky. Dvadsaťsedemročný rodák z Havířova je štvrtý najproduktívnejší muž NHL s bilanciou osem gólov a päť asistencií.

Ďalšie výsledky:

Florida - Seattle 3:2

Columbus - NY Islanders 0:2

Nashville - Toronto 3:2 pp

Pittsburgh - Ottawa 2:5

Vancouver - NY Rangers 3:4 pp

Los Angeles - Vegas 3:4 sn