Vancouver potupil súpera 10-gólovou kanonádou, z výhry sa netešil žiadny Slovák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vancouver potupil súpera 10-gólovou kanonádou, z výhry sa netešil žiadny Slovák

Canucks totálne rozobrali káder Sharks.
Canucks totálne rozobrali káder Sharks.Profimedia
Z porcie dvanástich duelov NHL boli k videniu vystúpenia troch slovenských hokejistov, ani jeden sa ale z triumfu netešil. Pozornosť pútal hlavne výsledok z ľadu trápiaceho sa San Jose, ktoré bolo doma potupené desiatimi gólmi.

Columbus - Tampa 4:2

V Nationwide Arene sa pred viac ako 14-tisíc divákmi predstavili Blue Jackets, ktorí ťahali šnúru štyroch prehier v rade. Tím Lightning v ostatných vystúpeniach predelil dva neúspechy v predĺžení dvomi víťazstvami.

V prvej obrane hostí nastupoval Erik Černák, ktorý v piatej minúte prostrednej tretiny asistoval pri góle znamenajúcom vedenie 2:1. Odohral 18:16 min, no tešiť ho napokon mohol iba prvý kanadský bod sezóny. Columbus totiž v poslednej časti otočil nepriaznivý stav tromi zásahmi, zvíťazil a pretrhol sériu nezdarov.

Washington - NY Islanders 0:3

Po troch prehrách v rade zaknihovali Capitals totožný počet víťazných zápasov. V tejto forme pred očami 16-tisíc fanúšikov privítali v Capital One Arene Islanders. V prvej obrannej formácii si 18 minút odkrútil Martin Fehérváry, netešil sa z vylepšenia osobných štatistík a ani z triumfu.

Domáci inkasovali už po 22 sekundách a následne aj o 10 minút neskôr. O všetkom dôležitom sa rozhodlo tesne po polovici hracieho času, keď hostia spečatili konečný rezultát, a tým aj svoje víťazstvo. Druhým čistým kontom za sebou a 32 zákrokmi im k tomu značne dopomohol brankár Semion Varlamov.

Arizona - Montreal 3:2

V skromnej Mullett Arene sa stretli kádre, ktoré od začiatku ročníka striedajú výhry s prehrami. Viac ako 14 minút bol v akcii aj slovenský útočník Juraj Slafkovský, opäť ale nebodoval a pri jeho mene tak naďalej svieti iba tohtosezónna jediná asistencia.

Ako prví sa vedenia v zápase ujali Coyotes, z náskoku sa však tešili len necelú minútu. Domáci šli znova na koňa 39 sekúnd pred druhým klaksónom, v úvode tretej časti ale Canadiens vyrovnali. Skóre nakoniec uzavrel muž, ktorý ho aj otvoril - Nick Schmaltz svojím druhým gólom v stretnutí rozhodol o triumfe Arizony.

San Jose - Vancouver 1:10

Sharks v aktuálnej sezóne ešte ani raz nevyhrali a proti Canucks si kalich horkosti svojej športovej formy museli vypiť až do samotného dna. Predzvesťou pohromy bolo už prvých osem minút, po ktorých hostitelia prehrávali 0:3. V úvodnej časti napokon inkasovali ešte jednu ranu.

Tesne pred polovicou duelu už svietilo na ukazovateli skóre 0:5, čo bolo bodkou pre gólmana Kahkonena. Vystriedal ho kolega Blackwood, no scenár merania síl ukázal, že aj on obdržal päť gólov. Čestný úspech San Jose prišiel v 57. minúte. Na toto vystúpenie bude veľmi dobre spomínať najmä päťbodový Quinn Hughes (1+4).

Ďalšie výsledky:

Detroit - Florida 0:2

NY Rangers - Carolina 2:1

Ottawa - Los Angeles 2:3

Boston - Toronto 3:2 sn

Minnesota - New Jersey 3:5

Edmonton - Dallas 3:4

Seattle - Nashville 4:2

Vegas - Winnipeg 5:2