Premiérový gól v NHL strelil 2 036 dní po debute. Je to vzrušujúce, vraví Belpedio

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premiérový gól v NHL strelil 2 036 dní po debute. Je to vzrušujúce, vraví Belpedio

Belpedio sa dočkal vytúženého pocitu.
Belpedio sa dočkal vytúženého pocitu.Profimedia
Debutového zásahu sa Louie Belpedio (27) z Philadelphie dočkal po 2 036 dňoch od svojho prvého zápasu v zámorskej NHL. Američan sa presadil v 2. minúte duelu proti Buffalu a prispel k triumfu Flyers 5:1. Medzi nováčikmi sa na najproduktívnejšieho Logana Cooleyho (19) z Arizony dotiahol ôsmym bodom v sezóne útočník "letcov" Bobby Brink (22).

Belpedio, ktorý v profilige zažil premiéru ešte 7. apríla 2018 v drese Minnesoty a v noci na sobotu odohral iba svoj deviaty duel v zámorskej profilige, uviedol. "Cítil som sa lepšie, ako som očakával. Je to vzrušujúce a všetci chalani boli šťastní aj za mňa. Som si istý, že moja rodina a priatelia mi napíšu niekoľko správ. Teším sa, že si ich budem môcť prečítať."

Po obrancovi Andreasovi Englundovi z LA Kings (2 523 dní) sa stal druhým hráčom v tejto sezóne, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL viac ako 2 000 dní po premiére. Rekord v najdlhšom rozpätí medzi prvým odohratým stretnutím a otvorením si streleckého účtu drží bývalý obranca Flyers Dick Cherry (4 403 dní).

V tom istom zápase zaznamenal presný zásah a asistenciu útočník Bobby Brink. Člen druhej útočnej formácie má po desiatich dueloch na konte 8 bodov (3+5). Medzi nováčikmi sa v tejto sezóne vyrovnal útočníkovi Loganovi Cooleymu z Arizony (1+7).

Prvé zakopnutie na klzisku súpera zaznamenali hráči New Jersey, ktorí podľahli St. Louis výsledkom 1:4. Blues majú proti Devils vynikajúcu bilanciu, keď z predošlých 18 zápasov zvíťazili až v 15 prípadoch.

Najhoršou správou pre "diablov" je však strata najproduktívnejšieho hráča svojho tímu i celej súťaže Jacka Hughesa, ktorý utrpel zranenie v hornej časti tela. Center elitného útoku stratil v 10. minúte stabilitu a narazil do mantinelu. Nakrátko sa ešte vrátil a odohral presilovú hru, ale po nej v zápase definitívne skončil.

"Zajtra to vyhodnotíme a uvidíme, ako na tom bude," uviedol tréner Jersey Lindy Ruff. Útočník Devils Curtis Lazar vnímal stratu 20-bodového ťahúňa tímu prakticky okamžite. "Je to ťažké. Keď sa pozriete na jeho štart sezóny, nebudem klamať, boli sme trochu sklesnutí, keď sa to stalo," vyjadril sa hokejista, ktorý v súboji zaknihoval svoj prvý gól sezóny.