Debutový gól Nemca v NHL bol víťazný. V akcii osem Slovákov, návrat Kanea i míľnik Ovečkina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Debutový gól Nemca v NHL bol víťazný. V akcii osem Slovákov, návrat Kanea i míľnik Ovečkina

Aktualizované
Šimon Nemec zaznamenal debutový gól v NHL už vo svojom treťom dueli.
Šimon Nemec zaznamenal debutový gól v NHL už vo svojom treťom dueli.Profimedia
V zámorskej NHL boli v noci zo štvrtka na piatok v hre hneď ôsmi slovenskí hokejisti. Z výhry sa tešila dvojica z Calgary, pričom debutový gól Šimona Nemca (19) v profilige bol zároveň víťazný.

Detroit - San Jose 5:6 pp

Patrick Kane sa vrátil na súťažné ľady prvý raz od 2. mája 2023, keď v play-off vo farbách New Yorku Rangers vypadol proti New Jersey. Tridsaťpäťročný krídelník odohral 16:33 minúty pred novými domácimi fanúšikmi v Detroite, no zaznamenal len mínusový bod, tri strely na bránku a tri straty puku. 

Red Wings viedli 4:0 a potom i 5:4 minútu a pol pred koncom riadnej hracej doby, ale nakoniec nezvíťazili. O vyrovnanie v čase 58:31 sa postaral Tomáš Hertl, v predĺžení rozhodol po 37 sekundách Mikael Granlund.

Montreal - Los Angeles 0:4

Zdá sa, že Montreal má nového neobľúbeného súpera, keďže Canadiens prehrali 0:4 na ľade Los Angeles 25. novembra a aj o dva týždne neskôr v Bell Centre. Pre Kings išlo o 11. triumf na cudzích štadiónoch v sezóne, vonku ešte neprehrali. Hrdinami duelu boli Quinton Byfield (2+1), Anže Kopitar (0+3) a Cam Talbot (24 zákrokov).

Juraj Slafkovský opäť figuroval v elitnom útoku domácich, jeho ice-time sa vyšplhal na 18:16 minúty, raz vystrelil a v jednom prípade koncovku súpera zablokoval. 

Nashville - Tampa Bay 5:1

Tampa Bay s Erikom Černákom síce otvorila skóre v Nashville, ale potom sa odmlčala. Domácich potiahli dvojbodoví (gól a asistencia) Roman Josi a Ryan McDonagh, Juuse Saros zlikvidoval 32 z 33 striel (úspešnosť zákrokov 97 %). 

Štatistiku Černáka rozšírila jedna mínuska, dve zakončenia, tri hity, zablokovaná strela i dve straty puku počas 19 minút a 20 sekúnd v hre.

Washington - Dallas 4:5 sn

Dvadsať minút a šesť sekúnd bol prídel na ľade Martina Fehérváryho. Slovenský obranca sa mohol tešiť aspoň z jedného bodu do tabuľky po tom, čo jeho Washington nestačil doma na Dallas po samostatných nájazdoch. 

Fehérváry figuroval v prvom obrannom páre, pripísal si jeden mínusový bod, strelu na bránku, dva bodyčeky, zablokoval pokus hostí a raz stratil puk. Capitals viedli 3:1 i 4:3, ale bol to druhý zásah Roopea Hintza, ktorý stretnutie poslal mimo riadny hrací čas. V samostatných nájazdoch uspel ako jediný Jason Robertson. 

Alexander Ovečkin dosiahol 1 500. kanadský bod v základnej časti NHL. Stal sa tak iba 16. hokejistom, ktorému sa to podarilo. V 1 369 zápasoch dal 827 gólov a na 673 asistoval.

Arizona - Philadelphia 1:4

Menej ako desať minút (9:24) strávil na ľade Miloš Kelemen z Arizony. Krídelník štvrtej formácie raz ohrozil gólmana a v hre sa prezentoval hitom. Coyotes prehrali prvý raz po piatich zápasoch, Philadelphia si predĺžila víťaznú šnúru na číslo tri. Dvomi trefami sa blysol Travis Konecny.

Calgary - Carolina 3:2

Domáci prehrávali ešte na začiatku 46. minúty 0:2, avšak v priebehu šiestich minút a dvoch sekúnd otočili vývoj merania síl a zvíťazili. Blake Coleman naštartoval comeback asistenciou na prvý gól Flames, sám pritom dal rozhodujúci vo vlastnom oslabení.

Zo Slovákov v Calgary bodoval Adam Ružička, ktorý sa podieľal na vyrovnaní, keď vystrelil na brankára a Connor Zary upratal puk do siete. Počas 10:12 minúty stihol center štvrtého útoku zablokovať jeden pokus hostí, dvakrát stratil puk a na buly mal úspešnosť 75 %.

Martin Pospíšil hral o necelú minútu viac (11:04), dvakrát vypálil na bránku, zhodne dvakrát úspešne zrazil koncovku a raz prišiel o puk.  

Colorado - Winnipeg 2:4

V akcii bol aj Tomáš Tatar (13:47 minúty, tri strely a jedna zablokovaná rana), no jeho Colorado prehralo štvrtý duel z ostatných piatich a prepadáva sa v tabuľke Západnej konferencie. Dvomi bodmi k výhre Winnipegu prispeli Kyle Connor (2+0) a Josh Morrissey (1+1).

Seattle - New Jersey 1:2

Šimon Nemec premiérovo skóroval vo svojom treťom zápase v profilige. V čase 29:08 si 19-ročný obranca nakorčuľoval od modrej do predbránkového pirestoru a spomedzi kruhov prinávratil New Jersey vedenie.

Dvojka draftu 2022 hrala v prvom defenzívnom páre. Okrem gólu a strely si do štatistík zapísala plusový bod, dve zablokované koncovky Seattlu, raz puk stratila a raz získala. Nemec strávil na ľade celkovo 19:55 minúty.

Kraken prehrali už šiesty raz v sérii a v Západnej konferencii sú na 12. mieste. Devils, naopak, sa po piatom triumfe z ostatných šiestich meraní síl šplhajú k postupovým priečkam vo Východnej konferencii.

Ďalšie zápasy:

Boston - Buffalo 1:3

Ottawa - Toronto 3:4

NY Islanders - Columbus 7:3

Chicago - Anaheim 1:0

Vancouver - Minnesota 2:0