Nad bitkou nerozmýšľal, mal zatmenie. Slafkovský si trest odsedel a potom vybavil výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nad bitkou nerozmýšľal, mal zatmenie. Slafkovský si trest odsedel a potom vybavil výhru

Slafkovský v úvode bitky ťahal za kratší koniec, potom však poslal Cliftona na zem.
Slafkovský v úvode bitky ťahal za kratší koniec, potom však poslal Cliftona na zem.Profimedia
Keď v čase 55:44 Juraj Slafkovský (19) zhodil rukavice a pobil sa, aby sa revanšoval za zákrok o deväť rokov staršieho Connora Cliftona (28), znamenalo to, že ak duel medzi Montrealom a Buffalom pôjde do predĺženia, jeho začiatok určite nestihne. Tak sa aj stalo, Canadiens navyše museli prečkať oslabenie 3 proti 4, keď bol vylúčený Christian Dvorak (27). Počas piatich "nadstavených" minút gól nepadol, potom už prišla chvíľa rodáka z Košíc.

Buffalo - Montreal 2:3 sn

Slafkovský premenil nájazd v štvrtej sérii, keď vydareným blafákom na bekhend prekonal Devona Leviho. V prvých troch sa na oboch stranách presadili dvaja hráči, v štvrtej však neuspel na domácej strane John-Jason Peterka a Slafkovský tak pre Montreal zariadil už siedmu výhru v sezóne po predĺžení alebo nájazdoch. Bol to jeho druhý nájazd v kariére a prvý úspešný.

Víťazné gesto Slafkovského po rozhodujúcom nájazde.
Víťazné gesto Slafkovského po rozhodujúcom nájazde.TASR

"Niečo podobné som skúšal v San Jose, tam to nevyšlo. Som rád, že dnes áno," prezradil. K súhre s kapitánom Suzukim a Caufieldom skonštatoval:

"Cítim sa sebavedomo, chcem mať čo najviac puk na hokejke a snažím sa tímu pomôcť. Hrám s najlepšími hráčmi v našom tíme, dostávam od nich skvelé prihrávky a ja chcem zasa vytvoriť dobré situácie pre nich," uviedol Slafkovský pre montrealgazzete.com.

Mladý slovenský útočník strávil na ľade 18 minút a 10 sekúnd, zaznamenal jeden hit, dve strely, mínusku a prvýkrát v NHL sa pobil. V 56. minúte zhodil rukavice po konflikte s obrancom Sabres Connorom Cliftonom za čo inkasoval trest na päť minút.

Clifton vyprovokoval Slafkovského zákerným manévrom, keď mu zozadu strčil hokejku medzi nohy. Rodák z Košíc si okamžite s provokatérom vybavil účty a hoci najskôr mal navrch skúsenejší Clifton, ten napokon skončil na chrbte pod Slafkovským. 

"Keď sa mela strhla, tak som mal zatmenie a nerozmýšľal som nad ničím. Išiel som tomu napred, bola to moja prvá bitka," dal na pravú mieru Slafkovský, ktorý si zo šarvátky odniesol šrám pod ľavým okom. Draftovú jednotku z roku 2022 zvykol na ľade chrániť obranca Arber Xhekaj, ale ten sa po zranení rozohráva na farme.

Duel v KeyBank Center sledovalo viac ako 17-tisíc divákov a na tribúnach bolo množstvo fanúšikov Canadiens. "Už počas rozcvičky som si všimol veľa dresov Montrealu. Máme všade fanúšikov, cítime ich podporu. Atmosféra bola fantastická, pripadal som si ako v play-off," pochvaľoval si Slafkovský.

Canadiens podržal skvelým výkonom brankár Cayden Primeau (46 zákrokov), prekonali ho len Jeff Skinner a Kyle Okposo, ktorý zaznamenal 600. bod v kariére. Montreal viedol 2:0, keď prvý gól v NHL strelil Jayden Struble a presadil sa aj Suzuki.