Výnimočný zápis Reinharta, šnúry bodov McDavida a Boucharda sú opäť o niečo dlhšie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výnimočný zápis Reinharta, šnúry bodov McDavida a Boucharda sú opäť o niečo dlhšie

McDavid je už len krok od 10-zápasovej bodovej série.
McDavid je už len krok od 10-zápasovej bodovej série.Profimedia
Sam Reinhart v NHL režíroval štyrmi asistenciami triumf Floridy nad Columbusom. Zároveň predĺžil svoju produktívnu sériu na päť zápasov, počas ktorých nazbieral 10 bodov (2+8). Dvadsaťosemročný útočník elitnej formácie "panterov" sa posunul do prvej desiatky produktivity celej súťaže.

Reinhart zaznamenal najviac asistencií v jednom stretnutí počas svojej kariéry v profilige. "Všetko, čo robí, je veľmi detailné. Produkuje úžasné prihrávky a vie aj skórovať. Je to komplexný hráč, jeden z najlepších v našom tíme. Práve teraz sa mu bodovo darí, ale aj keď neboduje, je naozaj efektívny," uviedol na adresu Reinharta jeho spoluhráč z elitného útoku Floridy Carter Verhaeghe.

Edmonton zdolal New Jersey a natiahol víťaznú sériu už na sedem duelov. Oilers sa opäť mohli oprieť o kapitána Connora McDavida, kanadská hviezda bodovala v deviatom zápase za sebou, spolu počas svojej úspešnej série nazbierala až 23 bodov (6+17). Ešte dlhšie trvá bodová šnúra obrancu Evana Boucharda, ktorý sa do štatistík zapísal v každom z uplynulých jedenástich duelov (5+11). Naopak, negatívnu šnúru ťahá Seattle, ktorý prehral ôsmykrát za sebou.

Špecifický súboj absolvoval brankár Jonathan Quick, ktorý sa v drese NY Rangers premiérovo vo svojej kariére postavil proti Los Angeles. Tridsaťsedemročný Američan chytal od roku 2007 práve za Kings, pričom jeho pôsobenie v Kalifornii sa skončilo v marci 2023 po dlhých 18 rokoch. Trojnásobnému držiteľovi Stanleyho pohára konfrontácia s bývalými spoluhráčmi vyšla a zneškodnil 25 pokusov.

"V hlave sa vám preháňa veľa myšlienok, je náročné zaspať. Hneď, ako sa dostanete na ľad, začnete sa sústrediť iba na hru. Samozrejme, vidíte, že proti vám stojí mnoho kamarátov, s ktorými ste hrali dlho, no keď na vás začnú strieľať, snažíte sa iba zastaviť puk," povedal pre nhl.com. Quick získal s LA dvakrát Stanley Cup (2012, 2014) a medzi brankármi je lídrom historických štatistík organizácie v počte odohraných duelov (743), víťazstiev (370) ako aj shutoutov (57).