Tatar sa blysol dvomi bodmi, presadil sa aj Pospíšil. Z výhry sa tešil Slafkovský

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tatar sa blysol dvomi bodmi, presadil sa aj Pospíšil. Z výhry sa tešil Slafkovský
Tomáš Tatar sa v Seattli dostal na zoznam strelcov už v druhom zápase.
Tomáš Tatar sa v Seattli dostal na zoznam strelcov už v druhom zápase.Profimedia
Tri slovenské body pribudli do štatistík v kanadsko-americkej NHL v noci z pondelka na utorok. Dva pridal Tomáš Tatar (33), jeden Martin Pospíšil (24). V akcii boli celkovo štyria hokejisti spod Tatier.

Winnipeg - Montreal 2:3 pp

Juraj Slafkovský sa mohol tešiť z druhého triumfu Montrealu v rade, keď Canadiens porazili Winnipeg po predĺžení. Krídelník prvej formácie odohral 20:06 minúty, pričom už po 79 sekundách duelu fauloval, no dvojminútový trest za hrubosť si odpykal v celej dĺžke. Na bránku nevystrelil ani raz, zaznamenal však tri hity a dvakrát zablokoval koncovku domácich.

Hostia viedli 2:0 už v 16. minúte, ale Jets poslali v tretej tretine súboj do predĺženia, kde v početnej výhode rozhodol o víťazovi Justin Barron. Jediným dvojbodovým mužom bol Josh Anderson (1+1). 

Dallas - Seattle 4:3 pp

Tomáš Tatar sa po prestupe do Seattlu prvý raz presadil. Blysol sa gólom a asistenciou proti Dallasu, v konečnom zúčtovaní to stačilo tímu len na bod. Prv znižoval na 1:2 po asistencii Matthewa Beniersa, potom sa situácia vymenila pri góle na 2:3. Rovnako ako Slafkovský, aj Tatar šiel na trestnú lavicu, no za držanie, pričom Dallas presilovku nevyužil. Tridsaťtriročný krídelník strávil na ľade 16:16 minúty, odchádzal s plusovým bodom a štyrmi zakončeniami.

Hrdinom zápasu však bol Matt Duchene s dvomi gólmi a asistenciou na víťaznú trefu v predĺžení. Dallas sa vďaka tomu posunul na tretie miesto v Západnej konferencii, Seattle je jedenásty.

Calgary - Florida 3:1

Martin Pospíšil otváral skóre súboja proti Floride v 9. minúte, vďaka čomu mu v štatistikách zostal plusový bod. Bol najaktívnejším strelcom tímu (štyri strely), na konte mal aj najviac bodyčekov (spoločne s MacKenzie Weegarom po tri), čo prispelo k oceneniu tretej hviezdy duelu. Pospíšil raz stratil puk, jeho minutáž sa zastavila na čísle 12:04. Adam Ružička bol na ľade sedem minút a dvadsať sekúnd, vyhral 25 % vhadzovaní a tiež raz stratil puk.

K triumfu Flames výraznou mierou prispel brankár Jacob Markström s 34 zákrokmi (úspešnosť 97,14 %), inak žiaden z hráčov nezaknihoval viac ako bod. Calgary zvíťazilo druhý raz po sebe, Florida ťahala za kratší koniec tretíkrát z ostatných štyroch meraní síl.

Ďalšie výsledky:

Detroit - Anaheim 3:4

Pittsburgh - Minnesota 4:3