Suchoty prvej hviezdy prelomené. Fehérváry sám nevedel, či si o puk kričal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Suchoty prvej hviezdy prelomené. Fehérváry sám nevedel, či si o puk kričal

V súboji jediní strelci gólov v riadnom hracom čase. Vľavo Fehérváry, vpravo Sebastian Aho.
V súboji jediní strelci gólov v riadnom hracom čase. Vľavo Fehérváry, vpravo Sebastian Aho.Profimedia
Slovenský hokejista Martin Fehérváry (24) čakal na gól v NHL deväť mesiacov. Naposledy sa tešil 17. marca, keď skóroval proti St. Louis Blues, čím prelomil strelecké suchoty. V noci na pondelok zaznamenal 15. presný zásah v kariére.

Carolina - Washington 1:2 sn

Dvadsaťštyriročný obranca opäť nastúpil v prvej obrannej dvojici Capitals so skúseným Johnom Carlsonom. Strávil na ľade 23:34 minút a bol druhý najvyťaženejší bek tímu. Vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu.

Fehérváry vyrovnal na 1:1 v druhej tretine, domáci išli do vedenia po góle Sebastiana Aha. Obranca Capitals prestrelil brankára Kočetkova strelou ponad lapačku po prihrávke od Toma Wilsona. "Martin mi akosi nedal inú možnosť, len mu prihrať. Jeho strela bola skvelá," povedal Wilson pre nhl.com.

Fehérváry nastúpil v tejto sezóne na 23 duelov a získal päť bodov (1+4). Washington vyhral tretí z uplynulých piatich stretnutí. "Videl som príležitosť zapojiť sa do protiútoku. Neviem, či som kričal, alebo ma Tom videl. Dostal som puk a potom som videl, že Alexa Ovečkina pokryli. Nebol som prekvapený, takže som vystrelil a vyšlo to," povedal slovenský bek.