Fehérváryho prvá trefa sezóny pomohla k výhre, Nemec má za sebou desivý duel

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fehérváryho prvá trefa sezóny pomohla k výhre, Nemec má za sebou desivý duel
Fehérváry sa teší z premiérového zásahu v sezóne.
Fehérváry sa teší z premiérového zásahu v sezóne.Profimedia
Slovenský obranca Martin Fehérváry (24) zaznamenal v noci z nedele na pondelok proti Caroline premiérový zásah v aktuálnom ročníku, čím prispel k triumfu Washingtonu po samostatných nájazdoch. Zo Slovákov bol v hre počas piatich meraní síl ešte Šimon Nemec (19).

Carolina - Washington 1:2 sn

Fehérváry vyrovnával v čase 31:33, keď si počas kontry hostí nakorčuľoval do útočného pásma, obdržal prihrávku na os klziska, vnikol do predbránkového priestoru a zápästím sa postaral o druhý a zároveň posledný zásah v riadnom hracom čase. 

Okrem toho nazbieral rodák z Bratislavy plusový bod, zablokoval dve koncovky protivníka, raz získal puk a celkovo bol na ľade 23:34 minúty, čo znamená i najvyšší ice-time od začiatku ročníka.

V samostatných nájazdoch potom rozhodol Jevgenij Kuznecov, nik iný sa nepresadil. Domáci gólman Piotr Kočetkov mal úspešnosť zákrokov na úrovni 95,2 %, hosťujúci Darcy Kuemper ešte o čosi vyššiu - 96,6 %.

Výhrou sa Washington posunul na ôsme miesto Východnej konferencie s 34 bodmi, o bod za siedmou Carolinou. Capitals však odohrali 28 stretnutí, Hurricanes už 31.

New Jersey - Anaheim 1:5

Na ostatný duel nebude v dobrom spomínať Šimon Nemec. Dvojka draftu 2022 mala síce rovnako najvyšší ice-time v sezóne, čo znamená aj v NHL celkovo, rovných 23 minút, avšak zo súboja odchádzala s tromi mínusovými bodmi, tromi zakončeniami i dvoma zablokovanými pokusmi hostí.

Najmä posledná štatistika bola New Jersey málo platná, keďže hetrik pred vlastnými divákmi inkasovalo z hokejky Adama Henriqua (3+0), ktorému sekundoval trojbodový Alex Killorn (1+2).

Anaheim poskočil v Západnej konferencii na 14. priečku, na postup do play-off však stráca 10 bodov. Devils zaostávajú za hranicou vyraďovacej časti o jeden bod. 

Ďalšie výsledky:

Chicago - Vancouver 3:4

Colorado - San Jose 6:2

Vegas - Ottawa 6:3