Druhý gól Pospíšila v drese Calgary. Fehérváry opäť bodoval, ale nedohral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Druhý gól Pospíšila v drese Calgary. Fehérváry opäť bodoval, ale nedohral

Slovenský útočník sa znova presadil.
Slovenský útočník sa znova presadil.Profimedia
Slovenský hokejista Martin Pospíšil (23) strelil v noci na sobotu v zámorskej NHL svoj druhý gól v sezóne. Calgary však v zostave aj s Adamom Ružičkom (24) prehralo na ľade Toronta po nájazdoch. Martin Fehérváry (24) prispel asistenciou k triumfu Washingtonu nad New Jersey, no v zápase utrpel zranenie v dolnej časti tela a v tretej tretine nenastúpil.

Toronto - Calgary 5:4 sn

Tréner Ryan Huska zaradil Pospíšila opäť do tretej formácie a v 44. minúte vyrovnal na 4:4. Slovenský útočník najprv vybojoval puk za bránkou Josepha Wolla a o niekoľko sekúnd neskôr sa presadil dorážkou. Nastúpil vo svojom treťom stretnutí a zaznamenal už druhý presný zásah.

Slovesnký útočník celkovo odohral 12:50 min a okrem gólu si pripísal aj dve strely, päť hitov a plusový bod. Ružička ako center štvrtého útoku odohral 10:23 min a zaknihoval jednu "plusku". Flames prehrali po dvoch triumfoch, ale získali bod. V drese Maple Leafs sa dvoma presnými zásahmi a asistenciou blysol William Nylander, čím natiahol svoju bodovú sériu od začiatku sezóny už na 14 zápasov. Max Domi rozhodol o víťazstve Maple Leafs v piatej sérii nájazdov.

New Jersey - Washington 2:4

Obranca Martin Fehérváry bodoval v druhom stretnutí za sebou - opäť si pripísal asistenciou, keď prihral Beckovi Malenstynovi. Pre kanadského útočníka to bol prvý gól v sezóne. Slovenský zadák nastúpil v prvej obrannej dvojici Capitals so skúseným Johnom Carlsonom, ale strávil na ľade len 10:40 min, počas ktorých zaznamenal dve strely, jeden hit a dva plusové body.

V ďalšom priebehu sa však zranil v dolnej časti tela. Tréner Spencer Carbery po stretnutí neuviedol žiadne informácie k zdravotnému stavu Slováka. Ruský útočník Jevgenij Kuznecov vo farbách hostí strelil dva góly. Dva body si pripísal aj Tom Wilson (0+2) a Nicolas Aube-Kubel. Washington dosiahol piate víťazstvo z uplynulých siedmich duelov, Devils  prehrali druhýkrát v rade.

Florida - Carolina 5:2

Lotyšský obranca Uvis Janis Balinskis zaznamenal svoj prvý gól v profilige. Aj vďaka jeho presnému zásahu Panthers zdolali Hurricanes 5:2. Matthew Tkachuk a Carter Verhaeghe dosiahli zhodne gól a asistenciu. Dvoma bodmi sa prezentoval aj kapitán Aleksander Barkov (1+1) a Sam Reinhart (0+2).

Slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý prišiel k Hurricanes na skúšku, zatiaľ iba trénuje s tímom a nebol na zápasovej súpiske. Medzi žŕdkami sa predstavil Fín Antti Raanta, náhradníkom bol Piotr Kočetkov.

Ďalšie výsledky:

Buffalo - Minnesota 3:2

Anaheim - Philadelphia 3:6

Vegas - San Jose 5:0