Černákova Tampa zaknihovala vysokú výhru, Columbus opäť súčasťou bohatej nádielky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Černákova Tampa zaknihovala vysokú výhru, Columbus opäť súčasťou bohatej nádielky

Tampa Bay na ľade dominovala.
Tampa Bay na ľade dominovala.Profimedia
V zámorskej profilige sa tentoraz predstavili iba dvaja slovenskí hokejisti. Z dvojice Nemec (19) a Černák (26) mal dôvod na radosť iba druhý menovaný. Hráči Columbusu sa znovu predstavili v zápase, ktorí divákov rozhodne nenudil.

New Jersey - Philadelphia 2:3 pp

Devils sa predstavili na domácom štadióne Prudential Center, aby si s kádrom Flyers zopakovali meranie síl zo začiatku mesiaca. O víťazovi muselo opäť rozhodnúť predĺženie, tentokrát sa však New Jersey netešilo. V prvej obrane domácich sa znovu objavil Šimon Nemec, v elitnej dvojici si odkrútil 21 minút a 14 sekúnd. Góly v rámci základnej hracej doby padali len do začiatku 29. minúty, v druhej polovici zápasu už presný zásah k videniu nebol. Na rad prišlo spomínané predĺženie, ktoré si pre seba vo štvrtej minúte zásluhou Owena Tippetta uchmatli hostia. Bola to pre nich siedma výhra z ostatných ôsmich vystúpení.

Tampa Bay - St. Louis 6:1

Na dve po sebe idúce víťazstvá chceli Blues nadviazať triumfom na ľade v Amalie Arene. Proti však stál tím Lightning, ktorý plány hostí výrazne zamietol. Výkonom v defenzíve k tomu dopomohol aj obranca Erik Černák, čas strávený v NHL si obohatil o 19:04 min. Domáci káder si dlho dokázal držať čisté konto, päť minút pred koncom svietilo na ukazovateli skóre 6:0. Následne sa však presadilo aj St. Louis a odvrátilo nepopulárneho "kanára". Z víťazného mužstva sa tromi bodmi blysli Paul (1+2) a Stamkos (0+3). Dvomi presnými zásahmi im sekundoval najproduktívnejší hráč ligy Kučerov.

Buffalo - Columbus 4:9

Hráči Blue Jackets majú majú v poslednej dobe patent na účasť v gólovo bohatých dueloch. Ich nedávne predstavenia postupne ponúkli sedem, desať, sedem, sedem, jedenásť a napokon deväť presných zásahov. Všetky tieto zápisy prekonal stret so Sabres, v ktorom ich padlo až 13. Z vysokého triumfu sa hostia tešili po tretinách 1:3, 1:4 a 2:2. Hetrikovým vystúpením sa pod to podpísal Kirill Marčenko, gólovou ranou a dvomi asistenciami sa prezentoval Johnny Gaudreau. Mužstvá zo spodu Východnej konferencie tak divákom predložili predvianočné hody.

Ďalšie výsledky:

Boston - Minnesota 3:4 pp

Carolina - Vegas 6:3

Toronto - NY Rangers 2:5

NY Islanders - Edmonton 3:1

Nashville - Vancouver 2:5

Chicago - Colorado 3:2

Arizona - Ottawa 4:3

San Jose - Los Angeles 1:4