Prvá výhra Tatara v novom drese, víťazstvo zaknihoval aj Fehérváryho Washington

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvá výhra Tatara v novom drese, víťazstvo zaknihoval aj Fehérváryho Washington

Po dvoch tesných prehrách sa Tatar dočkal tímového úspechu.
Po dvoch tesných prehrách sa Tatar dočkal tímového úspechu.Profimedia
Trojica duelov zámorskej profiligy ponúkla predstavenia dvoch slovenských hokejistov. Martin Fehérváry (24) sa tešil z triumfu po predĺžení na domácom ľade, Tomáš Tatar (33) spoznal pocit výhry vo farbách Seattlu.

Washington - NY Islanders 3:2 pp

Capitals a Islanders sa v tejto sezóne stretli už po tretíkrát, doterajšia vzájomná bilancia znela 1:1 a skóre oboch celkov bolo 4:4. V domácej Capital One Arene si hokejisti z hlavného mesta vyskúšali tretie predĺženie z posledných štyroch vystúpení, hostia si zahrali o jedno menej. O triumfe Washingtonu rozhodol v druhej minúte extra časti zápasu Dylan Strome. Členom elitného obranného dua víťazného tímu bol opäť aj Martin Fehérváry. Okrem 19 odohraných minút si pripísal jednu strelu na bránku, dva hity a štyri zablokované strely.

Winnipeg - Detroit 5:2

Po takmer dvoch mesiacoch sa proti sebe v súťažnom meraní síl postavili Jets a Red Wings. V nie úplne ideálnom rozpoložení nastupovali na zápas hostia, ktorí z ostatných siedmich duelov prehrali až šesť. Ďalší neúspech nevydareného obdobia pridali na ľade v Canada Life Centre. Patrick Kane síce zaknihoval druhý presný zásah v drese Detroitu, na výhru to ale nestačilo. Na druhej strane sa gólom a dvomi asistenciami prezentoval Gabriel Vilardi. Winnipeg sa tak dostal na tretiu priečku Západnej konferencie.

Los Angeles - Seattle 1:2

Vyrovnaný vzájomný súboj spred štyroch dní si Kings a Kraken zopakovali znovu. Góly začali padať až v 26. minúte, no diváci ich napokon veľa nevideli. Listina strelcov sa naposledy obohatila 12 minút pred koncom, keď konečnú podobu výsledku určil domáci Lizotte. Tomáš Tatar nastupoval v prvom útoku Seattlu, osobné štatistiky si nevylepšil, ale dočkal sa prvého triumfu v službách nového zamestnávateľa. Seattle tak na západe naďalej bojuje o prienik do prvej osmičky.