Slováci v zámorí: Tatar odohral prvé zápasy za Seattle, juniorské súťaže sa vyprázdnili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Tatar odohral prvé zápasy za Seattle, juniorské súťaže sa vyprázdnili

Tatar už odohral prvé zápasy za Seattle.
Tatar už odohral prvé zápasy za Seattle.TASR
Uplynulý týždeň priniesol zo slovenského pohľadu v zámorí zaujímavé situácie prakticky iba v NHL, AHL a ECHL, pretože lídri juniorského tímu Slovenska sa už pripojili k reprezentácii, a tak do hry v kluboch zasiahnuť nemohli.

NHL

Tomáš Tatar bol z Colorada vymenený a za Seattle absolvoval už tri zápasy. Debutoval proti Los Angeles, následne zažil z osobného pohľadu úspešný duel proti Dallasu, keďže strelil gól, asistoval a pripísal si aj plusový bod, ale jeho mužstvo prehralo. Ako prvý Slovák sa v tejto sezóne NHL dostal cez desať bodov, momentálne ich má jedenásť (2+9). Juraj Slafkovský odohral proti Pittsburghu cez 22 minút, vzápätí si pripísal ôsmy bod proti NY Islanders (2+6).

Martin Pospíšil strelil za Calgary prvý gól od polovice novembra, svoj štvrtý presný zásah zaznamenal do siete Floridy, čím prispel k výhre, vyslal štyri strely. Jeho spoluhráč Adam Růžička nebodoval už šesť zápasov po sebe. Martin Fehérváry zažil proti Caroline asi najlepší duel v sezóne, keďže odohral tohtosezónne maximum 23 minút a 34 sekúnd, navyše vsietil prvý gól a mohol sa tešiť z výhry.

Erik Černák na prvý presný zásah čaká. Naposledy proti St. Louis nazbieral sedem trestných minút a dva plusové body. Rovnako dve plusky mal aj v súboji s Edmontonom, keď zaznamenal sezónne maximum necelých 24 minút na ľade, ale prehra na úkor Calgary mu zhorkla dvomi mínuskami. Aj keď Šimon Nemec nebodoval už šesť duelov, tak pravidelne hráva cez 20 minút, pri prehre s Anaheimom to bolo dokonca rovných 23, lenže zaknihoval tri mínusové body.

AHL

Miloš Kelemen bol po desiatich zápasoch a jednej asistencii v Arizone poslaný naspäť na farmu, kde okamžite víťazným gólom rozhodol zápas Tucsonu proti San Jose. Pavol Regenda pre zranenie stále chýba v zostave San Diega. Martin Chromiak sa síce blysol bilanciou 1+1 za Ontario proti Abbotsfordu, vyslal štyri strely, no jeho mužstvo prehralo 2:5. Marián Studenič trikrát v rade nebodoval. Adam Sýkora pred odchodom do Švédska dvakrát nebodoval. Výborný zápas odohral Jakub Demek, keďže Hendersonu pomohol gólom a asistenciou k výhre nad Coachellou. Získal aj dva plusové body a raz bol vylúčený. Patrik Koch raz asistoval pri víťazstve Tucsonu.

ECHL

Maxim Čajkovič ťahá úspešnú sériu, skóroval trikrát po sebe, celkovo za ten čas nazbieral päť bodov. Po pätnástich dueloch za Iowu má bilanciu 9+4. Matúš Spodniak ostal v uplynulom týždni bez zápisu do štatistík.

OHL

Dalibor Dvorský, Martin Mišiak, Filip Mešár a Servác Petrovský nenastúpili, keďže sa pripojili k národnému Slovenska do 20 rokov. Roman Kukumberg, Damián Slávik a Jakub Chromiak zas boli v reprezentácii U19. Ondrej Molnár ťahá sériu šiestich duelov aspoň s bodom. Dvomi pomohol svojmu Errie zdolať North Bay (1+1), potom asistoval proti Ottawe. Alex Čajkovič z North Bay si v dvoch dueloch zapísal dve prihrávky.

QMJHL

Peter Repčík nenastúpil, keďže sa pripojili k národnému Slovenska do 20 rokov. František Dej je naďalej zranený. Ondrej Maruna a Ľuboš Stahoň boli v reprezentácii do 19 rokov.

WHL

Samuel Honzek a Jozef Viliam Kmeč nenastúpili, pretože sa pripojili k národnému Slovenska do 20 rokov. Samuel Barcík a Andrej Tomašec boli v reprezentácii do 19 rokov.

NCAA

Šimon Jellúš pri dvoch výhrach Vermontu nebodoval, Ján Lašák, Šimon Latkóczy, Matej Marinov a ani Artur Turanský nenastúpili. Maxim Štrbák sa pripojil k národnému tímu U20 a Marián Moško bol na turnaji s reprezentáciou U19.

USHL

Brankári Adam Gajan, Samuel Urban, rovnako ako Juraj Pekarčík, Peter Cisár a Adam Žlnka sa pripojili k národnému tímu Slovenska do 20 rokov. Daniel Alexander Jenčko bol s reprezentáciou U19. Do hry zasiahol aspoň Ľubomír Kupčo, ktorý skóroval pri výhre Des Moinees proti Waterloo.