Slováci v zámorí: Nemec debutoval v NHL, Pospíšil bol na tribúne, Dvorský a Mešár ďalej žiaria

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Nemec debutoval v NHL, Pospíšil bol na tribúne, Dvorský a Mešár ďalej žiaria

Šimon Nemec sa dostal do NHL a okamžite ukázal svoje kvality.
Šimon Nemec sa dostal do NHL a okamžite ukázal svoje kvality.Profimedia
Ďalší týždeň ubehol ako voda a znova je tu tradičné obhliadnutie sa za tým, ako sa počas uplynulých siedmich dní darilo slovenským hráčom v zámorí. Flashscore Správy mapujú pomerne úspešné obdobie rodákov spod Tatier.

NHL

Tomáš Tatar ostáva najproduktívnejším slovenským hráčom v NHL (0+8), aj keď ťahá sériu štyroch zápasov bez bodu. Tréneri dokonca zvažovali jeho posadenie na tribúnu, čo sa zatiaľ nestalo. Počas posledných štyroch stretnutí však na ľade strávil nanajvýš jedenásť minút a trinásť sekúnd, raz dokonca nenazbieral ani osem minút. Adam Růžička si pripísal jednu asistenciu pri prehre proti Vancouveru, keď bol na ľade iba necelých deväť minút.

Jeho spoluhráč Martin Pospíšil po výbornom vstupe do profiligy nebodoval v siedmich dueloch po sebe, navyše bol naposledy posadený na tribúnu ako zdravý náhradník. Juraj Slafkovský si štatistiky v troch stretnutiach nevylepšil, dvakrát zapísal mínusový bod. Naposledy hral cez 17 minút, čo bol jeho najvyšší ice-time za ostatné štyri súboje.

Erik Černák zažil proti Dallasu so štyrmi mínuskami jeden z najhorších zápasov v NHL, vzápätí si spravil chuť proti rovnakému súperovi. Okrem asistencie zaznamenal dva plusové body. Bežne na ľade trávi viac ako 20 minút, naposledy to bolo dokonca 22:09. Martin Fehérváry síce nebodoval štyri razy po sebe, avšak je vysoko vyťažovaný. Nezabránil ale dvom prehrám po sebe, pričom v stretnutiach s Vegas aj Arizonou mal mínusku.

Šimon Nemec napriek dvom minuskám zažil vďaka dvom asistenciám z osobného pohľadu vydarený debut v NHL, proti San Jose hral dokonca 22 minút a 38 sekúnd. Vyslal tri strely. V súboji s Vancouverom bol na hracej ploche takmer 22 minút, zaknihoval jednu mínusku.

Marián Studenič pri dvoch vystúpeniach za Seattle nebodoval, organizácia ho poslala späť na farmu. Rovnako dopadol aj Patrik Koch. Toho Arizona síce najskôr posunula do NHL, lenže bez odohrania stretnutia ho stiahla späť do Tucsonu. Miloš Kelemen aj po šiestom stretnutí za Coyotes čaká na prvý bod. Za ostatné dva zápasy hral priemerne deväť minút.

AHL

Pavol Regenda nenastúpil a pre zranenie bude San Diegu chýbať dlhší čas. Studenič aj Nemec boli počas uplynulých siedmich dní v NHL. Adam Sýkora zažil najlepší duel v AHL, keďže k výhre Hartfordu prispel gólom a tromi asistenciami. Ťahá sériu plusových bodov, v ostatných siedmich dueloch ich nazbieral až osem. Martin Chromiak skóroval za Ontario a pomohol mu poraziť Coachellu po predĺžení, pričom vyslal v tejto sezóne rekordných päť striel.

Patrik Koch sa tešil z dvoch výhier nad San Jose, k prvej pomohol jednou asistenciou. Henderson s Jakubom Demekom ťahá sériu štyroch prehier, mladík raz asistoval v Calgary. Samuel Kňažko sa prezentoval najhorším duelom za Cleveland, mal dve mínusky a jeho mužstvo podľahlo Utice.

ECHL

Maxim Čajkovič nenastúpil za Iowu od 15. novembra, dôvodom sú zdravotné problémy. Matúš Spodniak natiahol sériu bez bodu na štyri zápasy, no tešiť ho môže rovnako dlhá víťazná šnúra Indy Fuel.

OHL

Dalibor Dvorský zo Sudbury v osemnástich zápasoch získal už 29 bodov. Posledný týždeň mu vyšiel na jednotku. Hetrikom a asistenciou sa blysol proti Barrie. Dva body získal v dueli s Mississaugou (1+1), skóroval aj proti Soo Greynhouds.

Rovnaké bodové konto za totožný počet odohraných stretnutí zaznamenal tiež Filip Mešár. Naposledy síce nebodoval, ale predtým získal dva body pri prehre Kitcheneru s Niagarou a raz asistoval pri víťazstve nad Sarniou.

Servác Petrovský odohral dva zápasy za Owen Sound proti Erie, najskôr asistoval a potom skóroval. Martin Mišiak sa blysol tromi bodmi (1+2) pri prehre so spomínaným súperom, následne skóroval počas výhry. Ondrej Molnár mal v týchto stretnutiach dvakrát po dva body (1+1 a 0+2).

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmeč trikrát po sebe pluskou pomohol k výhram svojho Prince George, zaznamenal aj dvadsiaty bod vďaka asistencii (7+13). Po zranení sa do hry vrátil Samuel Honzek. Okamžite dostal na dres kapitánske céčko. Najskôr nebodoval, aj keď vyslal sedem striel, ale v druhom vystúpení sa blysol dvomi gólmi a v treťom tromi asistenciami.

QMJHL

Peter Repčík je s 33 bodmi druhým najproduktívnejším hokejistom Drummondvillu, ťahá sériu siedmich duelov s aspoň jedným bodom. V uplynulých siedmich dňoch sa ukázal hneď ôsmimi v štyroch vystúpeniach. Najviac mu vyšiel zápas pri výhre nad Gatineau (2+1), potom dva razy zaznamenal bilanciu 0+2 a nakoniec 0+1. Ondrej Maruna nebodoval a František Dej je dlhodobo zranený.

NCAA

Ján Lašák pomohol druhým gólom k výhre St. Lawrence proti Darmouthu. Brankár Šimon Latkóczy nastúpil dvakrát. Najskôr inkasoval trikrát s 88,9-percentnou úspešnosťou, potom udržal čisté konto. Jeho Omaha v predĺžení vyhrala tesne 1:0 nad Minnesotou. Mladík sa prezentoval 29 zákrokmi. Matej Marinov predviedol 17 zákrokov a inkasoval len raz, mohol sa tešiť z výsledku 5:1 proti RPI. Udržal si 94,4-percentnú úspešnosť zásahov.

USHL

Dubuque síce dva razy prehralo, avšak Juraj Pekarčík sa ukázal tromi asistenciami proti Lincolnu a jednou v súboji s Des Moines. Dva razy po sebe mal aj plusku. Libor Nemec sa tešil z dvoch výhier proti Tri-City. Najskôr asistoval, potom zaznamenal 14 trestných minút a jeden plusový bod. Jeho spoluhráč Adam Gajan nastúpil v oboch stretnutiach. Inkasoval štyri góly a potom dva. Mal 87,1 a 93,8-percentnú úspešnosť zákrokov. Ľubomír Kupčo skóroval pri výhre Des Moines, neskôr asistoval na jediný zásah počas prehry s Waterloo.