Slováci v zámorí: Prvý gól Nemca v NHL, bitka Slafkovského, mladíci žiarili v juniorkách

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v zámorí: Prvý gól Nemca v NHL, bitka Slafkovského, mladíci žiarili v juniorkách
Nemec zaznamenal premiérový gól v NHL už vo svojom treťom zápase.
Nemec zaznamenal premiérový gól v NHL už vo svojom treťom zápase.Profimedia
Slovenských hokejistov v zámorí bolo počas uplynulého týždňa znova vidieť. Ako sa im darilo mapujú Flashscore Správy v tradičnom zhrnutí.

NHL

Tomáš Tatar strelil v zápase proti Calgary prvý gól sezóny za Colorado a premiérový od apríla tohto roka. Podarilo sa mu to napriek tomu, že odohral iba necelých desať minút. Adam Ružička zaznamenal jednu asistenciu počas stretnutia s Carolinou, potom trikrát nebodoval a dva razy si pripísal minusový bod. Jeho spoluhráč Martin Pospíšil sa vrátil do zostavy a prelomil bodový pôst, asistoval na zásah proti Vegas, okrem toho zaznamenal dve asistencie a pridal plusový bod.

Juraj Slafkovský nebodoval už sedem stretnutí, ale naposledy proti Pittsburghu strávil na ľade viac ako 22 minút, čo je jeho maximum v aktuálnom ročníku. Počas stretnutia s Buffalom zažil svoju prvú bitku v NHL a rozhodol nájazdy. Obranca Erik Černák bol naposledy proti Vancouveru pri prehre Tampy Bay vylúčený, čo sa mu nestalo päť zápasov, mal aj mínusový bod. Stále čaká na premiérový gól v sezóne, ale hráva pravidelne okolo 20 minút.

Washingtonom najviac rezonovalo, že organizácia by sa mala časom presťahovať do Severnej Virgínie. Martin Fehérváry mal v troch stretnutiach ice-time raz tesne nad 20 minútami, dvakrát pod. Pri výhre nad NY Rangers získal dva plusové body a pridal asistenciu. Plusku zaknihoval aj proti Chicagu, kde bol vylúčený.

Šimon Nemec strelil v piatok tretí gól v NHL, keď sa presadil do siete Seattlu. Následne trikrát vyšiel bodovo naprázdno, avšak bol vysoko vyťažovaný. V súboji s Bostonom odohral 22:13 minút a ubránil najväčšie hviezdy súpera. Miloš Kelemen zaznamenal prvý bod, keď sa asistenciou zapísal do štatistík pri prehre v Buffale. Arizona však prehrala posledné štyri stretnutia. Zvolenský odchovanec mal aj jednu mínusku.

AHL

Marián Studenič po návrate z NHL nastúpil za Coachelu iba raz, ale gólom pomohol k výhre proti Abbotsfordu. Martin Chromiak zaznamenal dve asistencie, ani jedna na výhru nestačila. Adam Sýkora ťahá štvorzápasovú sériu bez bodu, počas tohto obdobia mal dvakrát jednu plusku a dva razy mínusku. Jakub Demek proti San Jose zaznamenal asistenciu, bol vylúčený a pridal aj plusový bod. Pavol Regenda sa stále zotavuje zo zranenia.

ECHL

Matúš Spodniak strelil za Indy Fuel prvý gól od konca októbra a zároveň prelomil päťzápasovú bodové suchoty. Na konte má po 20 dueloch päť bodov (3+2). Maxim Čajkovič sa po takmer mesačnej prestávke vrátil do zostavy Iowy a aj keď skóroval, tak jeho tím prehral proti Kalamazoo. Slovenský útočník vyslal šesť striel a získal dva plusové body.

OHL

Najväčšie slovenské esá z OHL sa už pripojili k národnému tímu Slovenska do 20 rokov, ale ešte predtým stihli potvrdiť svoju formu. Dalibor Dvorský má po 20 dueloch celkovo 34 bodov. Sudbury vyhralo dvakrát po sebe zhodne 8:4, najskôr mal šikovný center bilanciu 1+2 a následne 2+0. Filip Mešár tromi bodmi (1+2) režíroval víťazstvo Kitcheneru nad Brantfordom. Servác Petrovský ťahá sériu troch duelov s gólom po sebe, proti Guelphu pridal aj asistenciu a jeho Owen Sound vyhral 3:2 po predĺžení.

Martin Mišiak sa pred MSJ rozlúčil s Errie dvomi bodmi (1+1), zároveň prispel k trom víťazným duelom tromi bodmi (2+1). Ondrej Molnár sa k národnému tímu nepripojí, takže ostáva v organizácii Otters, za ktorý bodoval štyrikrát v rade. Počas uplynulého týždňa mal rovnako tri body (1+2). Prvý gól v sezóne strelil za Kingston obranca Jakub Chromiak, pričom vzápätí mal aj asistenciu, lenže pri prehre s jeho bývalým tímom Sudbury nazbieral až tri mínusové body.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec nebodoval trikrát po sebe. Následne spoločne so Samuelom Honzekom odišiel na raz do Zvolena. Kapitán Vancouveru po návrate do zostavy v piatich vystúpeniach zaznamenal sedem bodov (3+4). V nedeľu skóroval počas prestrelky s Everettom (7:8), na body to nestačilo. 

QMJHL

Peter Repčík zažil svoj najlepší zápas v zámorí, pretože pri výhre Drummondvillu proti Cape Breton (5:1) zažiaril štyrmi bodmi, dvakrát skórova a dva razy asistoval. K tomu však stihol pridať aj štyri trestné minúty. Pred odchodom do Zvolena ťahal sériu deviatich duelov aspoň s bodom, za ten čas ich nazbieral šestnáť.

NCAA

Slovenskí korčuliari v NCAA nebodovali. Brankár Šimon Latkóczy po čistom konte z úvode decembra dvakrát po sebe nezažil ideálny duel. Najskôr jeho Omaha prehrala 1:4 a vzápätí inkasoval dva góly, jeho percentuálna úspešnosť zákrokov bola 91,3 %. Matej Marinov nastúpil na svoj šiesty zápas sezóny, vyhral štvrtý z nich. Priemerne inkasuje len 1,75 gólu na zápas.

USHL

Juraj Pekarčík má v drese Dubuque po 18 dueloch už 27 bodov. Výrazne si konto vylepšil štyrmi asistenciami počas výhry nad Des Moines. Libor Nemec v drese Green Bay napriek dvom gólom proti Chicagu nemohol oslavovať víťazstvo (5:6), potom asistoval pri výhre s rovnakým súperom (6:2). Jeho spoluhráč a brankár Adam Gajan nastúpil do oboch stretnutí. Najskôr mal iba 87,2-percentnú úspešnosť zákrokov, potom sa zdvihla na 94,7 %. Chytil najskôr 34 a potom 36 striel.