Body Draisaitla a McDavida nestačili, Minnesotu potiahol dvojgólový Boldy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Body Draisaitla a McDavida nestačili, Minnesotu potiahol dvojgólový Boldy

McDavid nazbieral už 87 kanadských bodov.
McDavid nazbieral už 87 kanadských bodov.Profimedia
Víkend v NHL odštartoval trojicou súťažných stretnutí. Minnesota nevzdáva svoj boj o umiestnenie v TOP 8 západu, tentoraz si pomohla druhou tohtosezónnou výhrou nad Edmontonom. Dvomi presnými zásahmi k tomu prispel Matthew Boldy (22).

Edmonton - Minnesota 2:4

S pribúdajúcim počtom zápasov základnej časti zámorskej profiligy prinášajú vzájomné strety Oilers a Wild stále menej presných zásahov. Ich októbrový duel ponúkol 11-gólový koncert s víťazstvom Minnesoty 7:4, v decembri triumfoval Edmonton pomerom 4:3 a tretie meranie síl oboch celkov videlo šesť gólových momentov.

O dva z nich sa postaral Matthew Boldy, na svojom konte tak v aktuálnom ročníku má 46 kanadských bodov (22+24). V oboch domácich zásahoch mali prsty hviezdy mužstva Draisaitl (1+1) a McDavid (0+2), na výhru to ale nestačilo. Výsledok spečatil v predposlednej minúte trefou do prázdnej bránky hosťujúci Zuccarello.

Tím Wild tak výrazne podporil svoje šance na prienik do najlepšej osmičky Západnej konferencie, na túto métu stráca už len dva body. Oilers sú síce na šiestom mieste, no so 68 bodmi ešte nemajú nič isté.

Ďalšie výsledky:

Columbus - Buffalo 1:2

Chicago - Winnipeg 2:3 pp