Boston slávil rekordný 63. triumf, Pastrňák hetrikom pokoril hranicu 60 gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boston slávil rekordný 63. triumf, Pastrňák hetrikom pokoril hranicu 60 gólov

David Pastrňák si pripísal ďalšie tri góly.
David Pastrňák si pripísal ďalšie tri góly.Profimedia
Hokejisti Bostonu Bruins slávili rekordný 63. triumf v základnej časti NHL. V noci na pondelok zvíťazili na ľade Philadelphie Flyers 5:3 aj vďaka hetriku a asistencii Davida Pastrňáka (26). Český útočník pokoril hranicu 60 gólov v sezóne. V drese Bostonu sa podobný kúsok naposledy podaril Philovi Espositovi (81), ktorý v ročníku 1974/75 vsietil 61 gólov.

Philadelphia Flyers - Boston Bruins 3:5

Pastrňák zaznamenal v profilige už 300 presných zásahov. "V tejto sezóne si to užívame, pretože tvoríme skvelú partiu. Dnes sme sa zapísali do histórie najvýznamnejšej hokejovej súťaže na svete," uviedla bostonská opora pre nhl.com po góloch na 2:1, 3:1 a 4:2 z pohľadu hostí. Philadelphia prehrala siedme stretnutie po sebe.

Dva zápasy pred začiatkom play-off Pastrňák zaostáva za najlepším strelcom aktuálnej sezóny Connorom McDavidom o štyri trefy. Čechovi chýbajú dva góly na vyrovnanie národného rekordu. Jaromír Jágr prekonal súperových gólmanov v sezóne 1995/1996 v 62 prípadoch.

Rodák z Havířova dosiahol tretím zásahom hranicu 300 gólov v NHL a pripojil sa k siedmim českým strelcom, ktorí to dokázali pred ním. Jágr vedie štatistiky so 766 gólmi. Najbližšie k Pastrňákovi má Petr Nedvěd, ktorý sa v NHL 310-krát.

Anaheim Ducks - Colorado Avalanche 4:5 pp

Hráči Colorada zvíťazili na ľade Anaheimu 5:4 po predĺžení a dostali sa na čelo tabuľky Centrálnej divízie. O zisku dvoch bodov pre Avalanche rozhodol svojím druhým gólom v zápase Nathan McKinnon, Mikko Rantannen mal bilanciu 2+2.