Radosť McDavidovi z 50. gólu sezóny zobral Čech, Colorado vygumovalo súpera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Radosť McDavidovi z 50. gólu sezóny zobral Čech, Colorado vygumovalo súpera

V súboji dvaja kapitáni. Vľavo McDavid, vpravo Bergeron.
V súboji dvaja kapitáni. Vľavo McDavid, vpravo Bergeron.Profimedia
Päť nočných stretnutí kanadsko-americkej NHL bolo tentokrát bez slovenského zástupcu, napriek tomu sa bolo na čo pozerať.

Ottawa Senators - Detroit Red Wings 6:2

Dva tímy bojujúce o postup do play-off vo Východnej konferencii si to proti sebe rozdali v Ottawe. Senators hostili Red Wings, ešte na začiatku 33. minúty prehrávali 1:2. Šnúra piatich gólov v rade dostala domácich na koňa a drží ich šance na vyraďovaciu časť. Detroit je desiaty so 64 bodmi, Ottawa je trinásta a má o dva body menej. Štyri body zaznamenal Claude Giroux (1+3), tri Thomas Chabot (1+2).

Edmonton Oilers - Boston Bruins 2:3

Ani dva zásahy Connora McDavida nestačili Edmontonu na triumf pred vlastnými fanúšikmi. Najproduktívnejší hráč NHL skóroval po 49. a 50. raz v sezóne, zo strany Bostonu odpovedala nová posila Dmitrij Orlov dvomi asistenciami. Rozhodujúci zásah prišiel 30 sekúnd pred koncom druhej časti hry z hokejky Čecha Pavla Zachu. Pre Bruins išlo o siedme víťazstvo po sebe, už len tri body ich delia od dosiahnutia magickej stovky. Oilers prehrali druhýkrát v rade.

Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights 3:0

Hrdinami pri výhre rozdielom triedy Colorada boli brankár Alexandar Georgijev a Mikko Rantanen. Ruský gólman za seba nepustil žiadnu z 31 striel hokejistov Vegas, krídelník druhého útoku sa postaral o prvú a druhú trefu stretnutia. Hostia hrali vabank bez brankára už štyri minúty pred záverečným klaksónom, čo využil na spečatenie triumfu Nathan MacKinnon.

Dallas Stars - Vancouver Canucks 4:5 pp

Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 4:2