Fehérváry a Tatar s asistenciami, Halák striedal. Brankár Bruins pečatil triumf gólom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fehérváry a Tatar s asistenciami, Halák striedal. Brankár Bruins pečatil triumf gólom
Aktualizované
Fehérváry pomohol svojmu tímu k triumfu nad Rangers.
Fehérváry pomohol svojmu tímu k triumfu nad Rangers.Profimedia
Celkovo jedenásť súbojov zo soboty na nedeľu priniesla zámorská NHL. Hneď sobotňajší večer priniesol priamy súboj Slovákov, neskôr padol gól brankára Bostonu.

Washington Capitals - New York Rangers 6:3

Martin Fehérváry prispel asistenciou k víťazstvu Washingtonu nad New Yorkom Rangers. Pripísal si 12. bod v sezóne (4+8). Jaroslav Halák vystriedal po druhej tretine v bránke hostí Rusa Igora Šesťorkina, ktorý dostal päť gólov z 22 striel. Gólman spod Tatier inkasoval v záverečnej dvadsaťminútovke z piatich pokusov raz.

Na triumfe Washingtonu sa dvomi gólmi a dvomi asistenciami podieľal Jevgenij Kuznecov, jeho spoluhráč T.J. Oshie mal bilanciu 2+1. Capitals zastavili sériu prehier, ktorá trvala šesť zápasov.

Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 6:5

Domáci viedli v druhej časti už 4:0, ale Oilers manko zmazali. Rozhodla tretia tretina, v ktorej strhol víťazstvo na stranu Blue Jackets dvomi gólmi Jack Roslovic. Ten predtým nazbieral aj dve asistencie. Hosťom nepomohli ani štyri body najproduktívnejšieho hráča súťaže Connora McDavida (2+2).

New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 7:0

Tomáš Tatar raz asistoval pri vysokom víťazstve New Jersey nad Philadelphiou. Domáci uštedrili hosťom sedem kúskov, čisté konto si s 23 zákrokmi udržal Akira Schmid. Tatar odohral rovných 14 minút, do štatistík si zapísal ešte tri plusky, jednu strelu na bránu a odobratie puku.

Vancouver Canucks - Boston Bruins 1:3

Momentom noci bol napriek viacerým skvelým výkonom hráčov v poli gólový zásah brankára Bostonu Linusa Ullmarka. Švédsky gólman prv pochytal 26 z 27 zakončení Vancouveru, aby v čase 59:12 spečatil výhru Bruins. Medvedi dominujú Východnej konferencii s 95 bodmi, druhá Carolina má bodov 86.

Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 0:3

Hrdinom Tampy Bay proti Detroitu bol nepochybne brankár Andrej Vasilevskij. Na ľade súpera zatiahol clonu, keď zneškodnil 45 streleckých pokusov Red Wings. Do duelu nezasiahol suspendovaný Erik Černák. Zhodne po góle a asistencii si rozdelila trojica Killorn - Kučerov - Point.

Colorado Avalanche - Calgary Flames 4:1

Calgary bez Adama Ružičku nenašlo recept na Colorado, ktoré doma zvíťazilo hladko 4:1. Jediným dvojbodovým borcom bol Valerij Ničuškin s dvomi gólovými prihrávkami. 

St. Louis Blues - Pittsburgh Penguins 2:3 pp

Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks 2:3

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 2:5

San Jose Sharks - Chicago Blackhawks 3:4 sn

Vegas Golden Knights - Dallas Stars 2:3 sn