Edmonton aj McDavid ukončili série. Karlsson získal ďalšie tri body, v akcii Fehérváry

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Edmonton aj McDavid ukončili série. Karlsson získal ďalšie tri body, v akcii Fehérváry

Aktualizované
McDavid nebodoval prvýkrát v roku 2023.
McDavid nebodoval prvýkrát v roku 2023.Profimedia
Hokejisti Edmontonu podľahli v nedeľnom zápase NHL domácemu Montrealu 2:6 a ukončili sériu jedenástich duelov bez prehry v riadnom hracom čase.

Montreal Canadiens – Edmonton Oilers 6:2

Oilers predtým naposledy vyšli bodovo naprázdno 10. januára na ľade Los Angeles. Pod výhru Canadiens, ktorým do konca sezóny chýba pre zranenie slovenský útočník Juraj Slafkovský, sa dvomi gólmi podpísal obranca Jordan Harris.

Kapitán "olejárov" a líder ligovej produktivity Connor McDavid prvýkrát v tomto kalendárnom roku nezískal ani bod, jeho bodová šnúra sa zastavila na čísle pätnásť.

Philadelphia Flyers – Seattle Kraken 3:4

Po troch prehrách sa plného bodového zisku dočkali hráči Seattlu, ktorí uspeli vo Philadelphii. Jaden Schwartz sa na triumfe hostí podieľal dvomi presnými zásahmi.

Washington Capitals – San Jose Sharks 1:4

Výhru San Jose režíroval najproduktívnejší obranca súťaže Erik Karlsson, ktorý na prvé dva góly asistoval a tretí sám pridal. Momentálne má na konte už 70 bodov (17+53) v 53 zápasoch, pričom mu patrí šieste miesto v celej NHL. Čoskoro by mal prekonať svoju bodovo najlepšiu sezónu 2015/16, v ktorej zaknihoval 82 kanadských bodov.

Tomáš Hertl a Alexander Barabanov mali zhodne bilanciu 1+1. Slovák Martin Fehérváry nastúpil opäť v tretej obrannej dvojici Capitals, odohral 18:36 minúty, rozdal štyri hity a zblokoval päť striel súpera - najviac spomedzi všetkých hráčov na ľade.

Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks 7:2

Duel medzi Vegas a Anaheimom mal jasného favorita. Terajší druhý tím Západnej konferencie rozdrvil predposledný celok hladko 7:2, hoci ešte na začiatku tretej tretiny svietil na informačnej kocke stav 2:1.

Zaujímavosťou je, že ani jeden hráč nezaknihoval viac ako dva body, respektíve aspoň dva góly. O rozhodujúci zásah sa postaral obranca Shea Theodore.