Tatar s asistenciou, návrat Ružičku proti Halákovi i duel pod nebom s Fehérvárym

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar s asistenciou, návrat Ružičku proti Halákovi i duel pod nebom s Fehérvárym

Po priamom strete Slovákov sa viac tešil Ružička.
Po priamom strete Slovákov sa viac tešil Ružička.Profimedia
Kanadsko-americká NHL priniesla v noci zo soboty na nedeľu hneď 13 stretnutí, v ktorých nebola núdza o Slovákov.

Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 2:5

Hokejisti New Jersey triumfovali v zámorskej NHL na ľade Pittsburghu. V drese hostí sa bodovo presadil aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý zaznamenal asistenciu pri prvom góle svojho tímu. Prvou hviezdou zápasu bol Švajčiar Nico Hischier.

Strelil dva góly, vrátane svojho 100. v profilige a pridal dve asistencie. Dvadsaťštyriročný útočník nastúpil do 354 zápasov, štyri body v jednom stretnutí nazbieral po prvý raz. "Snažím sa len pomáhať tímu. Niekedy to ide lepšie, niekedy nie. Ale dosiahnuť sto gólov v tejto súťaži je niečo skvelé. Určite na tento večer nikdy nezabudnem," citovala kapitána Devils oficiálna webová stránka súťaže.

Tatar odohral takmer 17 minút, okrem asistencie si pripísal aj dva plusové body. Brankára súpera ohrozil tromi strelami.

Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 5:1

V noci na nedeľu pútalo pozornosť aj kanadské derby medzi Torontom a Montrealom. Za domácich si odbil premiéru Ryan O'Reilly, ktorý prišiel do tímu počas soboty zo St. Louis a pripísal si asistenciu. "Je to niečo ako ísť do studenej vody. Je lepšie do nej skočiť po hlave, ako ísť po špičkách. Bolo to trochu extrémne, ale prišiel som sem hrať hokej. Zatiaľ je to skvelé," uviedla nová posila Toronta pre nhl.com.

Carolina Hurricanes - Washington Capitals 4:1

Duel Caroliny s Washingtonom sa hral pod holým nebom v rámci série Navy Federal Credit Union NHL Stadium Series. Konfrontácia dopadla víťazne pre domácich, ktorí na štadióne Carter-Finley triumfovali pred 56 961 divákmi 4:1.

Martin Nečas zaznamenal gól a dve asistencie a jeho spoluhráči Jesperi Kotkaniemi a Teuvo Teravainen zaknihovali gól a asistenciu. Domácim po každom góle zahrala dychová kapela North Carolina State University oslavný song. Hurricanes vyhrali v treťom zápase v rade.

V drese hostí odohral slovenský obranca Martin Fehérváry 18:24 minút, pridal jednu strelu na bránku a rozdal štyri bodyčeky.

Calgary Flames - New York Rangers 3:2 pp

Adam Ružička sa vrátil do zostavy Calgary a tešil sa z triumfu. Na ľade strávil 11:27 minúty, ako člen štvrtého útoku dvakrát vystrelil, jednu koncovku zablokoval a raz stratil puk.

Prednosť v bránke Newyorčanov dostal Jaroslav Halák, ktorý už po 46 sekundách ťahal puk zo siete v dvoch prípadoch. Rangers sa ale dali dokopy, duel dotiahli do predĺženia, v ktorom rozhodol Mikael Backlund. Celkovo zneškodnil Halák 29 koncoviek Flames.

Vegas Golden Knights - Tampa Bay Lightning 5:4

Tampa bez naďalej zraneného Erika Černáka podľahla Vegas. Produktívnym domácim mužom bol obranca Shea Theodore (1+2), dva zásahy išli na konto Jonathana Marchessaulta. 

Nashville Predators - Florida Panthers 7:3

St. Louis Blues - Colorado Avalanche 1:4

Boston Bruins - New York Islanders 6:2

Dallas Stars - Columbus Blue Jackets 1:4

Vancouver Canucks - Philadelphia Flyers 6:2

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 6:5 sn

San Jose Sharks - Buffalo Sabres 2:4

Seattle Kraken - Detroit Red Wings 4:2