Brankár Floridy potreboval odbornú pomoc, absolvoval asistenčný program

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Brankár Floridy potreboval odbornú pomoc, absolvoval asistenčný program

Panthers môžu očakávať návrat svojho člena.
Panthers môžu očakávať návrat svojho člena.Profimedia
Americký hokejový brankár Spencer Knight (22) z Floridy Panthers úspešne absolvoval asistenčný program a pred novou sezónou NHL by sa mal vrátiť do svojho tímu. Informoval o tom generálny manažér klubu Bill Zito (58).

Knight nastúpil do asistenčného programu NHL a hráčskej asociácie NHLPA vo februári. Program pomáha hráčom pri liečbe mentálneho zdravia, závislosti pri užívaní návykových látok alebo pri náročných rodinných záležitostiach. Založili ho v roku 1996, počas uplynulej sezóny ho využil aj český útočník Jakub Vrána.

"Komunikujem s ním veľmi často. Darí sa mu dobre. Očakávame, že sa na jeseň pripojí k mužstvu," citoval Zita web tsn.ca. Gólman sa môže vrátiť do kádra Panthers, keď mu to povolia administrátori programu.

Hráčom Floridy sa v uplynulej sezóne podarilo postúpiť až do finále play-off NHL, v ktorom prehrali s Vegas Golden Knights 1:4 na zápasy. Veľkou oporou "panterov" bol brankár Sergej Bobrovskij, počas Knightovej absencie plnil rolu náhradníka Alex Lyon.

Posledné duely Floridy v sezóne 2022/23
Posledné duely Floridy v sezóne 2022/23Flashscore

Knight nastúpil v ročníku 2022/23 v 21 dueloch s 90,1-percentnou úspešnosťou zásahov a priemerom 3,18 inkasovaného gólu na stretnutie. Panthers ho draftovali v roku 2019 v 1. kole z celkového 13. miesta. Kontrakt mu vyprší po sezóne 2025/26, jeho priemerný ročný plat je 4,5 milióna dolárov.