Byť dobrým človekom je viac ako zbierať úspechy. Bitkár Borowiecki sa lúči s kariérou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Byť dobrým človekom je viac ako zbierať úspechy. Bitkár Borowiecki sa lúči s kariérou
Borowiecki sa pre zranenie od októbra na ľade neukázal.
Borowiecki sa pre zranenie od októbra na ľade neukázal.Profimedia
Kanadský hokejový obranca Mark Borowiecki ukončil vo veku 33 rokov hráčsku kariéru. V NHL odohral celkovo 468 zápasov, v ktorých sa prezentoval dôrazným štýlom hry, pričom dvakrát bol najtrestanejším hráčom základnej časti. Posledný zápas odohral 23. októbra 2022, odvtedy chýbal v zostave Nashvillu pre zranenie.

V roku 2008 ho zo 139. miesta draftovala Ottawa, z ktorej aj pochádza a v jej organizácii pôsobil do septembra 2020. Následne podpísal zmluvu s Nashvillom.

V základnej časti NHL odohral 458 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 15 gólov, 41 asistencií a 848 trestných minút. V 10 zápasoch play-off nebodoval a nazbieral v nich štyri menšie tresty.

"Môj kamarát, ktorý hral dlhé roky v NHL, sa ma raz spýtal na to, čo chcem, aby bol môj odkaz v NHL. Povedal mi, že to, aby si ma pamätali ako dobrého človeka a spoluhráča, bude oveľa dôležitejšie než kanadské body a iné úspechy. Veľmi sa teším na novú kapitolu v hokejovom živote a verím, že budem mať príležitosť pomôcť v hokejovom raste iným hráčom," uviedol Borowiecki.

Podľa portálu hockeyfights.com sa Kanaďan zapojil v NHL do celkovo 68 bitiek. Najčastejšie sa pobil s hráčmi Colorada (8) a Calgary (5).