NHL sa vráti do Európy, vo Švédsku odohrá štyri duely

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
NHL sa vráti do Európy, vo Švédsku odohrá štyri duely
Najprestížnejšia hokejová súťaž sveta opäť zamieri na starý kontinent.
Najprestížnejšia hokejová súťaž sveta opäť zamieri na starý kontinent.Profimedia
Hokejisti Detroitu Red Wings, Minnesoty Wild, Ottawy Senators a Toronta Maple Leafs sa na jeseň predstavia v Štokholme. Štyri zápasy, ktoré sa uskutočnia od 16. do 19. novembra v Avicii Arene, budú súčasťou série profiligových podujatí na európskej pôde pod názvom NHL Global Series 2023.

Stretnutia budú riadnymi zápasmi základnej časti NHL. Detroit sa stretne s Ottawou vo štvrtok 16. novembra a potom nastúpi proti Torontu v piatok 17. novembra. V sobotu 18. novembra Minnesota odohrá duel proti Ottawe a podujatie uzavrie zápas Wild s Maple Leafs v nedeľu 19. novembra.

Z 38 duelov základnej časti NHL, ktoré boli mimo Severnej Ameriky, sa 32 odohralo v Európe. Vo Švédsku zorganizovali 13 zápasov, z toho 12 v štokholmskej hale. Na jeseň 2023 to bude jubilejná 10. sezóna, v ktorej sa stretnutia profiligy uskutočnia v Európe. Pred rokom otvorili tímy San Jose Sharks a Nashville Predators sezónu v Prahe.

NHL sa v Štokholme naposledy hrala v novembri 2019, keď Buffalo Sabres a Tampa Bay Lightning odohrali proti sebe dva zápasy. Ottawa si zahrá v Štokholme už po tretí raz. V roku 2017 tam na ľade dvakrát bojovala s Coloradom Avalanche. V sezóne 2008-09 odohrali hráči dva súboje proti Pittsburghu Penguins.

Pre Detroit a Toronto to bude druhá návšteva Štokholmu. Hráči Red Wings tam otvorili základnú časť sezóny 2009/10 dvomi stretnutiami proti St. Louis Blues. Toronto tam v roku 2003 hralo s Djurgårdenom a Färjestadom počas podujatia NHL Challenge.