Devils s Tatarom v kríze, Černákova Tampa naháňa Toronto. Ružička druhý raz po sebe v zostave

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Devils s Tatarom v kríze, Černákova Tampa naháňa Toronto. Ružička druhý raz po sebe v zostave
Aktualizované
Černák trikrát vystrelil na bránku, ale proti Montrealu sa nepresadil.
Černák trikrát vystrelil na bránku, ale proti Montrealu sa nepresadil.Profimedia
Hokejisti Floridy vyhrali v noci na nedeľu v zápase zámorskej NHL nad New Jersey 4:2. Za hostí nastúpil v prvej formácii aj slovenský útočník Tomáš Tatar (32). Jeho krajan Erik Černák (25) sa s Tampou Bay tešil z triumfu 5:3 nad Montrealom. Ďalší Slovák Adam Ružička (23) zaznamenal s Calgary prehru 5:6 pp s Dallasom a brankár Jaroslav Halák (37) bol náhradníkom New Yorku Rangers, ktorý zdolal Pittsburgh 6:0.

Calgary Flames - Dallas Stars 5:6 pp

Triumf Dallasu zariadil tradičný ťahúň Jason Robertson, ktorý skóroval trinásť sekúnd pred koncom predĺženia. Okrem toho vsietil gól aj v riadnom hracom čase. Prispel k upevneniu vedenia v Centrálnej divízii pred Coloradom, ktoré má dva zápasy k dobru. Ružička nastúpil za domácich vo štvrtom útoku, vyslal jednu strelu na bránku, jednu zablokoval a mal aj jeden hit. Na ľade strávil 8 minút a 40 sekúnd.

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 6:0

Pittsburgh vyslal na bránku Rangers o desať striel viac než súper, no domácich podržal Igor Šesťorkin. Pripísal si 33 úspešných zákrokov. Hostia prehrali tretí duel v rade, no vo Východnej konferencii zostávajú v hre o voľnú kartu. 

Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 5:3

V drese Tampy Bay sa Brandon Hagel blysol hetrikom a po dve asistencie si pripísali Nikita Kučerov a Michail Sergačev. Černák mal tri strely na bránku, jeden hit a odohral 21:05 minúty. Tampa vyhrala tretie stretnutie za sebou a znížila v Atlantickej divízii stratu na druhé Toronto na tri body. Maple Leafs majú zápas k dobru.

Florida Panthers - New Jersey Devils 4:2

O víťazstvo Floridy sa zaslúžil dvoma gólmi Sam Reinhart a pomohol svojmu tímu k priblíženiu sa k zisku voľnej karty vo Východnej konferencii. Hostia zaznamenali tretiu prehru za sebou, pričom ešte na začiatku druhej tretiny viedli 2:0. Tatar strávil na ľade 13:21 minúty a raz stratil puk.

Minnesota Wild - Boston Bruins 2:5

Pastrňák strelil svoj 47. presný zásah v sezóne. Pridal k nemu i 45. asistenciu, keď spoločne so Zachom pripravili gól krajanovi Krejčímu. Minnesota prišla o štrnásťzápasovú sériu s minimálne bodom. 

Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 1:5

Colorado zvíťazilo v piatom stretnutí za sebou. MacKinnon strelil svoj 30. gól v sezóne a stal sa piatym hráčom Avalanche/Quebec Nordiques s minimálne piatimi 30-gólovými sezónami. Pridal sa tak ku štvorici hráčov - Joeovi Sakicovi (9), Petrovi Šťastnému (8), Michelovi Gouletovi (8) a Milanovi Hejdukovi (5).

Nashville Predators - Winnipeg Jets 2:3 pp

Winnipeg vyhral v súboji tabuľkových susedov v Nashville. Víťazný gól strelil Neal Pionk. Jets patrí ôsme miesto v Západnej konferencii, Nashville je deviaty s mankom päť bodov, no má k dobru tri duely. 

Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 4:5 pp

Seattle Kraken - Edmonton Oilers 4:6

Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 4:5 sn

Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks 4:2

San Jose Sharks - New York Islanders 1:4

Los Angeles Kings - Vancouver Canucks 2:3 sn