Hokejové prestupy ONLINE: Klingberg v posledných sekundách posilnil Minnesotu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hokejové prestupy ONLINE: Klingberg v posledných sekundách posilnil Minnesotu

Aktualizované
Klingberg na poslednú chvíľu stihol zmeniť dres.
Klingberg na poslednú chvíľu stihol zmeniť dres.Profimedia
Uzávierka prestupov v kanadsko-americkej NHL sa blíži, tímy si môžu vymieňať hráčov a draftové voľby do tretieho marca. Kto uskutoční dôležité kroky pred play-off?

3. MAREC

VÝMENA - Chicago získalo z LA Kings útočníka Austina Wagnera výmenou za budúce vyrovnanie.

VÝMENA - John Klingberg to podľa všetkého stihol. Iba niekoľko sekúnd pred 21:00 ho získala z Anaheimu do svojho tímu Minnesota. Protihodnotou je voľba v 4. kole draftu 2025, obranca Andrej Šustr a útočník Nikita Nesterenko. Ducks si ponechajú 50 % sedemiliónového platu švédskeho beka.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Obranca Dante Fabbro síce bol na odchode od Predators, ale nakoniec ostal a podpísal nový ročný kontrakt za 2,5 milióna dolárov.

VÝMENA - Nashville získal útočníka Rasmusa Asplunda z Buffala za voľbu v 7. kole draftu 2025.

VÝMENA - Ottawa stihla dotiahnuť príchod Patricka Browna z Philadelphie za výber v 6. kole draftu 2023.

NEPODARENÁ VÝMENA - James van Riemsdyk ostáva vo Philadelphii, výmena sa nestihla dotiahnuť do konca. Bol veľmi blízko k Detroitu.

21:00 Prestupové okno v NHL je ukončené, ale dá sa očakávať, že ešte budú oznámené nejaké dokončené transakcie a určite aj tie, ktoré sa nestihli upiecť.

VÝMENA - Calgary stihol posilniť ešte obranca Troy Stecher z Arizony. Spoločne s ním prichádza aj útočník Nick Ritchie. Zaujímavé je, že protihodnotou sú jeho brat Brett Ritchie a ešte obranca Connor Mackey.

ŠPEKULÁCIA - James van Riemsdyk smeruje do Detroitu, no všetko ostáva otvorené.

VÝMENA - Útočník Dryden Hunt bude hrať za svoj štvrtý tím v tejto sezóne, získalo ho Calgary, ktoré na oplátku poslalo do Toronta Čecha Radima Zohornu.

VÝMENA - Minnesota sa zároveň posilnila o útočníka Oskara Sundqvista z Detroitu.

VÝMENA - Buffalo získalo z Minnesoty útočníka Jordana Greenwaya a to za voľbu v druhom kole draftu 2023 a piatom kole 2024.

VÝMENA - Ruský obranca Dmitrij Kulikov mieri z Anaheimu do Pittsburghu. Opačným smerom ide útočník Brock McGinn a výber v 3. kole draftu. Ducks si nechajú časť platu ruského beka.

VÝMENA - Malá výmena. Obranca Frédéric Allard odchádza z LA Kings do Montrealu za útočníka Nathana Schnarra. Ani jeden z nich v tejto sezóne nenaskočil do NHL.

ŠPEKULÁCIA - Dres by mohla zmeniť dvojica z Vancouveru - J. T. Miller a Conor Garland. O prvého menovaného javí záujem New Jersey, no s výmenou to vzhľadom na jeho vysoký plat nebude jednoduché.

VÝMENA - Útočník Vladislav Namestnikov bol včera vymenený z Tampy Bay do San Jose, ktoré ho teraz za výber v 4. kole draftu 2025 poslalo do Winnipegu.

ŠPEKULÁCIA - Aktívnych dnes chce byť ešte viacero tímov, no čas sa kráti. Už ostáva menej ako tri hodiny. Posledné správy hovoria, že zranenie Nicka Foligna bude vážnejšie a asi vypadne do konca základnej časti, čo by dalo Bruins takmer 4 milióny pod platovým stropom.

VÝMENA - Philadelphia poslala do Los Angeles útočníka Zacka MacEwena a získala piate kolo draftu 2024 aj krídelníka Brendana Lemieuxa.

VÝMENA - New Jersey posilnilo ofenzívu. Za štvrté kolo draftu 2024 prichádza z Vancouveru center Curtis Lazar.

ŠPEKULÁCIA - Obranca Joel Edmundson je žiadaným tovarom. Z Montrealu by ho chcelo získať hlavne Calgary.

ŠPEKULÁCIA - Obranca Logan Stanley požiadal o výmenu z Winnipegu. Klub mu vyhovie.

VÝMENA - Český útočník Jakub Vrána opúšťa Detroit, ktorý ho za výber v 7. kole draftu 2025 a Dylana McLaughlina vymenil do St. Louis Blues. Red Wings si ponechá 50% z jeho 5,25-miliónového platu.

ŠPEKULÁCIA - Skúsený center Nick Bonino by sa mal zo San Jose vrátiť do Pittsburghu, s ktorým vyhral v rokoch 2016 a 2017 dva Stanleyho poháre. Na oplátku získali "žraloci" výber v 5. a 7. kole draftu 2023. Časť platu zobral na seba za voľbu v 5. kole Montreal.

ŠPEKULÁCIA - Winnipeg je zatiaľ pomerne ticho, získal síce Nina Niederreitera, ale inak nekupoval ani nepredával. Posilniť by ho však mohol útočník James van Riemsdyk z Philadelphie. Tá by si v tomto prípade musela nechať polovicu z jeho sedemmiliónového platu.

VÝMENA - Dylan Sikura druhýkrát v kariére opúšťa Chicago, Blackhawks ho poslali do Anaheimu. Získali nedraftovaného kanadského útočníka Maxa Goloda, ktorý čaká na angažmán v NHL. Doteraz hral len v ECHL.

PODPIS - Fínsky obranca Christoffer Sedoff premenil svoj tretí rok v juniorskom tíme Red Deer na zmluvu s tímom NHL. Nedraftovaný odchovanec HIFK, ktorý má vo WHL priemer 0,7 bodu na zápas, podpísal zmluvu s Vegas. Na tri roky.

PODPIS - Kanadský útočník Jaxsen Wiebe síce neprešiel draftom, ale zaujal Anaheim. V juniorskej WHL v sezóne 2022/23 nazbieral už 31 bodov a 81 trestných minút, odmenou mu bola trojročná zmluva.

VÝMENA - Chicago Blackhawks vymenilo útočníka Maxa Domiho a brankára Dylana Wellsa do Dallasu. Získal za nich brankára Antona Chudobina a voľbu v 2. kole draftu v roku 2025.

Domi prišiel do Chicaga pred sezónou 2022/23, keď ako voľný hráč podpísal ročnú zmluvu za 3 milióny amerických dolárov. V drese Blackhawks odohral 60 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 18 gólov a 31 asistencií. V NHL už hral aj za Arizonu, Montreal, Columbus a v závere sezóny 2021/22 za Carolinu. Dvadsaťpäťročný Wells doteraz pôsobil v nižších súťažiach ECHL a AHL, v NHL nastúpil do jediného zápasu v prebiehajúcom ročníku.

Pre 36-ročného Chudobina je Chicago piate pôsobisko v NHL. Nastupoval už aj za Minnesotu, Boston, Carolinu a Anaheim. Do Dallasu prišiel v roku 2018. V tejto sezóne mu plynie posledný rok trojročnej zmluvy s priemerným platom 3,33 milióna USD. V ročníku 2021/22 nastúpil v NHL do 9 zápasov, v prebiehajúcej sezóne chytal zatiaľ iba na farme v AHL v drese Texas Stars.

2. MAREC

VÝMENA - Skúsený center Nick Bjugstad bol za tretie kolo draftu 2025 vymenený z Arizony do Edmontonu, ktorý hľadal hráča práve na túto pozíciu. Coyotes si ponechajú polovicu jeho platu, ktorý činí 900 tisíc dolárov a do Kanady poslali aj obrancu Cama Dineena hrajúceho na farme. Opačným smerom ide Michael Kesselring.

VÝMENA - Útočník Anders Bjork v tomto ročníku odohral na úrovni NHL za Buffalo iba jeden zápas a teraz bol za budúce vyrovnanie vymenený do Chicaga. Po sezóne mu končí kontrakt za 1,6 milióna ročne.

VÝMENA - Brankár Jonathan Quick je oficiálne hráčom Vegas Golden Knights. Columbus za neho získal Michaela Hutchinsona a voľbu v 7. kole draftu 2025. Blue Jackets si ponechajú 50 % z 5,8-milonovej zmluvy.

VÝMENA - Arizona získala Jakuba Voráčeka z Columbusu, spoločne s voľbou v 6. kole draftu 2023. Opačným smerom putuje brankár Jon Gillies. Český útočník má zmluvu platnú do konca budúcej sezóny, pričom poberá 8,25 milióna dolárov, no je otázne, či kvôli zdravotným problémom ešte vykorčuľuje na ľad. Coyotes ziskom tohto kontraktu dosiahnu platové dno aj keby ešte vymenili Schmaltza či Crouseho, o ktorých je záujem.

Arizona má momentálne dokopy 21,4 milióna dolárov v kontraktoch troch hráčov, ktorí už nenastúpia. Okrem Voráčka to sú aj Shea Weber a Bryan Little, no zároveň počas najbližších troch rokoch budú na drafte vyberať až 36-krát, pričom 21 týchto volieb je v prvých troch kolách.

Voráček sa na jeseň po 11 odohratých zápasoch (bilancia 1+5) vyjadril, že je nepravdepodobné, že v sezóne ešte zasiahne do hry. Dôvodom sú zdravotné problémy spôsobené viacerými otrasmi mozgu, pre ktoré sa v zámorských aj českých médiách často skloňuje pravdepodobný koniec jeho kariéry.

Tejto teórii nahráva aj skutočnosť, že Columbus ho vymenil práve do Arizony, ktorá nedávno prevzala aj kontrakt dlhodobo zraneného Sheu Webera, pričom v minulosti spravila podobné kroky aj s kontraktmi Chrisa Prongera, Pavla Dacjuka či Mariána Hossu. Ani jeden z nich sa už k aktívnej kariéry nevrátil. Pravdepodobne aj Voráček zostane na listine dlhodobo zranených až do vypršania kontraktu, ktorý sa skončí po sezóne 2023/2024.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - St. Louis Blues podpísal nový ročný kontrakt s útočníkom Sammym Blaisom. Jeho hodnota je rovný milión dolárov.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Český útočník David Pastrňák podpísal s Bostonom novú osemročnú zmluvu platnú do konca sezóny 2020/31, priemerne si zarobí až 11,25 milióna dolárov a zaradí sa k najlepšie plateným hráčom NHL.

VÝMENA - Detroit Red Wings vymenil útočníka Tylera Bertuzziho do Bostonu za chránený výber v 1. kole draftu 2024 a vo 4. kole 2025. Detroit si zároveň ponechal 50 percent z hráčovho platu. Pre 28-ročného Bertuzziho ide o prvú zmenu pôsobiska od roku 2013, keď ho Detroit draftoval v 2. kole z 58. miesta.

Za "červené krídla" odohral v základnej časti celkovo 305 zápasov, v ktorých nazbieral 202 kanadských bodov za 88 gólov a 114 asistencií. Počas siedmich sezón si s Detroitom nikdy nezahral play off a premiéru vo vyraďovacích bojoch bude mať až v drese "medveďov", ktorí sú suverénni lídri súťaže. Boston sa jeho angažovaním poistil proti možnej dlhodobej absencii útočníka Taylora Halla, ktorý chýba v zostave od 26. februára.

ŠPEKULÁCIA - Mladý švédsky brankár Calle Clang bude od novej sezóny pôsobiť na farme Anaheimu, kde sa presunie z doterajšieho pôsobiska v materskom Rögle, ktoré teda hľadá náhradu. Tou by sa mohol stať Petr Kváča, v posledných troch sezónach jednotka HC Bílí Tygři Liberec.

VÝMENA - Mladý brankár Erik Portillo sa dobre javí v univerzitnej NCAA, ale Buffalo Sabres, ktoré si ho v minulosti vybralo, s ním nepočíta, a tak prišla výmena za 3. kolo draftu 2023 do Los Angeles Kings.

VÝMENA - Teddy Blueger sa za voľbu v 3. kole draftu 2024 a mladého obrancu Petra DiLiberatoreho sťahuje z Pittsburghu do Vegas Golden Knights.

VÝMENA - Tampa Bay Lightning získala dva dni pred uzávierkou výmien v NHL hokejového útočníka Michaela Eyssimonta zo San Jose Sharks. Opačným smerom putoval Vladislav Namestnikov, na základe dohody klubov si "blesky" ponechajú 50 percent z jeho platu.

VÝMENA - Hokejistov Pittsburghu posilnil v boji o play-off NHL útočník Mikael Granlund, ktorého Penguins získali z Nashvillu výmenou za voľbu v 2. kole tohtoročného draftu. Tridsaťjedenročný Fín je v druhom roku štvorročnej zmluvy platnej do konca ročníka 2024/2025, pričom v priemere zarobí päť miliónov dolárov za sezónu.

VÝMENA - Ottawa Senators získala výmenou kanadského hokejového obrancu Jacoba Chychruna, ktorý doteraz pôsobil v Arizone. Coyotes za neho dostali podmienený výber v 1. kole draftu 2023, podmienený výber v 2. kole draftu v roku 2024 (od Washingtonu) a výber v 2. kole draftu v roku 2026.

Chychrun bol počas sezóny jeden z najžiadanejších obrancov na prestupovom trhu a očakávalo sa, že "kojoti" ho vymenia práve v závere prestupového obdobia. Už dlhodobo netajil, že by sa z podpriemerného tímu Arizony rád posunul do mužstva s vyššími ambíciami.

1. MAREC

VÝMENA - Vancouver si voľbu v 1. kole draftu, ktorú získal od NY Islanders za Boa Horvata nenechá, pretože ju spoločne s výberom v 2. kole tohtoročného draftu poslal do Detroitu za českého obrancu Filipa Hronka a štvrtokolový výber 2023.

VÝMENA - Carolina Hurricanes posilnila zadné rady, kde prichádza obranca Shayne Gostisbehere z Arizony. Coyotes získali voľbu v 3. kole draftu 2026.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Detroit Red Wings sa dohodol na predĺžení zmluvy so svojim kapitánom Dylanom Larkinom, ktorý podpísal osemročný kontrakt za celkovo 69,6 milióna dolárov. Priemerne si príde na 8,7 milióna ročne a zároveň má klauzulu o nevymeniteľnosti.

WAIVER LISTINA - Obranca Mark Friedman a aj útočník Brock McGinn prešli waiver listinou bez povšimnutia a putujú na farmu Pittsburghu. Chicago na ňu zapísalo Davida Gusta.

VÝMENA - Center Lars Eller posilnil Colorado, ktoré do Washingtonu poslalo voľbu v 2. kole draftu 2025. Capitals si ponechajú 31 % platu.

ŠPEKULÁCIA - Edmonton chce tím posilniť o útočníka. Ako možnoti sa javia Tyler Bertuzzi z Detroitu či Nick Bjugstad nastupujúci v Arizone.

ŠPEKULÁCIA - Philadelphia má ponuky na výmenu obrancu Ivana Provorova, ktorý by mal v najbližších hodinách takisto zmeniť dres.

VÝMENA - Brankár Jonathan Quick opúšťa po 16 rokoch Los Angeles. Kings poslali do Columbusu za obrancu Vladislava Gavrikova a brankára Joonasa Korpisala. Columbus dostane aj podmienečnú voľbu v 1. kole draftu 2023 a takisto výber v 3. kole 2024.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Washington Capitals podpísal nový trojročný kontrakt s Nickom Jensenom v hodnote 4,05 milióna dolárov na sezónu. Tridsaťdvaročný obranca odohral v prebiehajúcej sezóne za klub 62 zápasov, v ktorých strelil dva góly a pridal 22 asistencií.

VÝMENA - Útočník Austin Rueschhoff odchádza za budúce vyrovnanie z NY Rangers do Nashvillu.

VÝMENA - Minnesota získala útočníka Gustava Nyquista z Columbusu. Bližšie podmienky zatiaľ neboli zverejnené. Blue Jackets by mal čoskoro opustiť aj brankár Joonas Korpisalo, ktorý je už len zdravým náhradníkom, aby sa nezranil.

VÝMENA - Edmonton Oilers získal obrancu, tak ako plánoval. Prichádza Mattias Ekholm z Nashville Predators, spoločne s voľbou v 6. kole draftu. Opačným smerom mieria skúsený bek Tyson Barrie, mladík Reid Schaefer a takisto voľby v 1. a 4. kole draftu 2024.

28. FEBRUÁR

VÝMENA - Maple Leafs pokračujú ďalej ako na bežiacom páse. Vystužili defenzívu, kde prišiel skúsený obranca Luke Schenn z Vancouveru, ten obdržal voľbu v 3. kole draftu 2023. Jeho veľkou výhodou je okrem spoľahlivých výkonov aj nízky plat, iba 850 tisíc dolárov.

VÝMENA - Útočník Pierre Engvall je ďalším menom, ktoré opúšťa Toronto. NY Islanders za neho poslal výber v 3. kole draftu 2024.

VÝMENA - Švédsky obranca Rasmus Sandin zamieril z klubu Toronta do Washingtonu. Opačným smerom putoval jeho krajan a tiež obranca Erik Gustafsson a "javorové listy" získali aj výber (od Bostonu) v 1. kole draftu 2023. 

VÝMENA - Minnesota Wild získala útočníka Marcusa Johanssona z Washingtonu Capitals. Opačným smerom putuje voľba v treťom kole draftu 2023.

VÝMENA - Je to oficiálne! Americký útočník Patrick Kane po 16 rokoch skončil v Chicagu Blackhawks a zamieril do New Yorku Rangers. "Jazdci" za neho obetovali dva draftové výbery a časť Kaneovho platu preberie Arizona Coyotes.

Kane strávil v Chicagu celú doterajšiu kariéru, no po konci sezóny 2022/2023 sa mu skončí osemročná zmluva a môže sa stať neobmedzeným voľným hráčom. Už počas sezóny zámorské médiá predpokladali jeho odchod v závere prestupového obdobia.

Chicago dostalo výber v druhom kole draftu v roku 2023, ktorý sa však v prípade postupu Rangers do finále Východnej konferencie môže zmeniť na výber v prvom kole v rokoch 2024 alebo 2025. Okrem toho získalo aj výber v 4. kole draftu 2023.

Rangers však už nemali dostatok priestoru pod platovým stropom na Kaneov plat 10,5 milióna dolárov a tak sa do transakcie zapojil aj tretí tím, ktorý preberie časť kontraktu. Podľa ESPN je ním Arizona Coyotes.

VÝMENA - San Jose získalo z Anaheimu práva na mladého obrancu Henryho Thruna. Američan zatiaľ nepodpísal zmluvu na úrovni NHL, ale v lete by sa tak malo stať. Momentálne je kapitánom Harvardskej univerzity v NCAA.

WAIVER LISTINA - Chystá niečo Pittsburgh? Na waiver listinu zapísal dvojicu Mark Friedman a Brock McGinn. Druhý menovaný pritom poberá 2,75 milióna dolárov a je dosť možné, že "tučniaci" si robia priestor pod platovým stropom.

WAIVER LISTINA - Obranca Scott Harrington, ktorý bol súčasťou výmeny Tima Meiera zo San Jose do New Jersey sa znova sťahuje. Devils ho zapísali na waiver listinu, odkiaľ si ho stiahol Anaheim.

VÝMENA - Koniec má ďalšia sága. Fínsky útočník Jesse Puljujärvi dlhodobo nevedel v Edmontone naplniť svoj potenciál, šancu dostane v Caroline, ktorá za neho poslala do kanadského klubu práva na krajana Patrika Puistolu. Ten pôsobí vo fínskej Liige a kontrakt na úrovni NHL ešte nepodpísal.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Americký obranca Jake Walman z Detroitu si do budúcna výrazne prilepší. V tejto sezóne zarobí niečo vyše milióna dolárov, v nasledujúcich troch rokoch zakaždým 3,4 milióna. Walman má v aktuálnom ročníku na konte síce iba 10 bodov (5+5), ale s bilanciou +17 v štatistike +/- je jednoznačne najlepší v tíme. Druhý Filip Hronek za ním zaostáva o osem plusiek.

ŠPEKULÁCIA - Jedným z hráčov, o ktorých sa pred uzávierkou prestupov doteraz príliš nehovorilo, je útočník Kevin Hayes z Philadelphie. Tohtoročný účastník Zápasu hviezd má zmluvu ešte na tri sezóny s cap hitom niečo cez 7 miliónov dolárov, no aj napriek tomu sa oňho podľa reportéra Franka Seravalliho zaujímajú Carolina, Colorado a Minnesota. Bývalý hráč NY Rangers a Winnipegu nazbieral v tejto sezóne 48 bodov (17+31) v 60 dueloch.

VÝMENA - Na začiatku sezóny poslalo Chicago v rámci výmeny obrancu Rileyho Stillmana do Vancouveru. Syn bývalého dlhoročného útočníka a víťaza Stanleyho pohára Coryho Stillmana v Kanade dlho nezostal. Canucks ho vymenili do ambiciózneho Buffala za mladého útočníka Josha Blooma, ktorý momentálne pôsobí iba v OHL.

ŠPEKULÁCIA - Výmena Erika Karlssona zo San Jose sa zdá byť čoraz menej pravdepodobná. Potvrdil to švédsky obranca. "Bolo by asi zvláštne, keby za mnou tri dni pred uzávierkou výmen prišiel GM Mike Grier a požiadal ma, aby som zrušil svoju klauzulu o zákaze výmeny. Ak by to bol problém, už dávno by sme ho vyriešili."

27. FEBRUÁR

VÝMENA - Toronto Maple Leafs získalo dvojicu hráčov z Chicaga. Dlhodobo malo záujem o obrancu Jakea McCabea, s ktorým prichádza aj útočník Sam Lafferty. Opačným smerom putujú voľby v 1. kole draftu 2025, 2. kole draftu 2026, útočník Joey Anderson a mladík Pavel Gogolev. "Jastrabi" si ponechajú 50% platu McCabea.

VÝMENA - Noc priniesla ešte jednu malú výmenu. Predators získali z Philadelphie útočníka Isaaca Ratcliffea v podstate bez protihodnoty, tou je budúce vyrovnanie.

VÝMENA - Tampa Bay získala útočníka Tannera Jeannota z Nashvillu výmenou za obrancu Cala Foota, podmienečný výber v 1. kole draftu 2025, výber v 2. kole draftu 2024 a výbery v 3., 4. a 5. kole draftu 2023.

VÝMENA - Chicago a Colorado si vymenili obrancov. Chicago opúšťa skúsenosť Jacka Johnsona, ktorý má na svojom konte úctyhodných 1 082 zápasov a v minulej sezóne dvihol nad hlavu Stanley Cup práve s Coloradom. Švédsky obranca Andreas Englund mieri k Blackhawks.

VÝMENA - Dlho sa o tom diskutovalo, ale teraz sa to konečne stalo. San Jose vymenilo švajčiarskeho útočníka Timo Meiera do New Jersey, ktoré sa pred vyraďovacou časťou posilňuje. Do tímu pribudol obranca Scott Harrington, majiteľ siedmich bodov (1+6) v tejto sezóne a ďalší dvaja mladíci z nižších súťaží. Sharks budú Meierovi naďalej vyplácať 50 % jeho platu. Na oplátku do San Jose smerujú štyria talentovaní hokejisti, výber v 1. kole draftu v roku 2023 a podmienečný výber v 1. kole draftu v roku 2024.

"Bol to bláznivý deň. Prežívam veľa emócií. Bol som v San Jose sedem rokov, ale odrazu je predo mnou nová kapitola, ktorá bude určite vzrušujúca. Počul som veľa dobrých vecí o organizácii a fanúšikoch New Jersey Devils. V tíme je veľa dobrých hráčov a keď sa pozriem na ich káder, tak viem, že hrať s nimi bude zábava. Príliš som nepremýšľal o tom, kde budem hrať. Teraz som však nadšený, že je to práve New Jersey," poznamenal Meier pre webstránku nhl.com.

26. FEBRUÁR

VÝMENA - Podľa očakávaní odchádza zo St. Louis aj útočník Ivan Barbašev, ktorý posilnil Vegas Golden Knights výmenou za mladíka Zacha Deana.

VÝMENA - Dallas sa v boji o play-off posilnil o útočníka Jevgenija Dadonova. Získal ho z Montrealu výmenou za iného ruského krídelníka Denisa Gurianova. Aby sa Stars zmestili pod platový strop, museli si Canadiens na základe dohody klubov udržať 50 percent z Dadonovho päťmiliónového platu. Tridsaťtriročný Dadonov odohral v tejto sezóne za "Habs" 50 stretnutí, v ktorých nazbieral 18 bodov za štyri góly a 14 asistencií. O osem rokov mladší Gurianov má na konte dva góly a sedem asistencií v 43 dueloch.

VÝMENA - Švajčiarsky útočník Nino Niederreiter opúšťa Nashville Predators a výmenou za voľbu v 2. kole draftu 2024 mieri do Winnipegu Jets.

VÝMENA - Niekdajšia deviatka draftu Vitali Kravcov odchádza z New Yorku Rangers. Vancouver Canucks ho získali za Willa Lockwooda a voľbu v 7. kole draftu 2026. "Jazdci" si robia priestor pod platovým stropom, na spadnutie je príchod Patricka Kanea.

VÝMENA - Brankár Keith Kinkaid sa výmenou za útočníka Shanea Bowersa sťahuje z Bostonu do Colorada.

WAIVER LISTINA - Fínsky krídelník Kasperi Kapanen bol Pittsburghom Penguins zapísaný na waiver listinu, odkiaľ si ho stiahlo St. Louis Blues.

VÝMENA - Ottawa posilnila brankársky post, v rámci malej výmeny prichádza za budúce vyrovnanie z Toronta gólman Dylan Ferguson.

25. FEBRUÁR

UKONČENIE ZMLUVY - Kanadský útočník Chris DiDomenico po sezóne nebude pokračovať vo švajčiarskom Berne. 

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Brankár Connor LaCouvee sa s Duklou Trenčín dohodol na predĺžení zmluvy do konca budúcej sezóny 2023/24: "Chcel by som sa poďakovať fanúšikom za podporu, ktorú od nich tento rok dostávame. Znamená to veľmi veľa pre mňa aj pre celý tím. Vážim si všetko, čo pre mňa tento klub urobil, či už vedenie, manažment alebo trénerský tím. Veľmi sa na teším na ďalšiu sezónu, ale ešte máme pred sebou štyri ligové zápasy a play off," uviedol.

24. FEBRUÁR

VÝMENA - Boston získal obrancu Dmitriho Orlova z Washingtonu. Spoločne s ním prichádza aj útočník Garnet Hathaway. Opačným smerom putujú voľby v 1. kole draftu 2023, 2. kole 2025 a 3. kole draftu 2024, ako aj krídelník Craig Smith. Do trejdu sa zapojila aj Minnesota, ktorá si ponechá 25 percent platu Orlova, výmenou za voľbu v 5. kole 2023. Washingtonu stále ostane 50% platu ruského obrancu, ktorý je hlavnou tvárou výmeny.

23. FEBRUÁR

WAIVER LISTINA - Montreal Canadiens si stiahol z waiver listiny útočníka Chrisa Tierneyho, ktorého na ňu zapísala Florida Panthers. Novým menom na nej je brankár Chris Driedger zo Seattle Kraken.

VÝMENA - Chicago spravilo aj jednu malú výmenu s Anaheimom, kam poslalo útočníka Josiaha Slavina a získalo Huntera Drewa, ktorý v sezóne 2020/21 nastupoval aj na Slovensku za Banskú Bystricu.

VÝMENA - Chicago Blackhawks získalo z Ottawy Senators za budúce vyrovnanie ruského obrancu Nikitu Zajceva, voľbu v 2. kole draftu 2023 a 4. kole draftu 2026. Tento ťah zároveň nasvedčuje tomu, že z mužstva odíde Jake McCabe, o ktorého je záujem medzi adeptmi na Stanley Cup.

VÝMENA - Vegas Golden Knights si po zapísaní kapitána Marka Stonea na listinu dlhodobo zranených hráčov ešte viac pomohlo pod platovým stropom, keďže kontrakt Sheu Webera v hodnote 7,86 milióna dolárov poslalo do Arizony za obrancu Dustina Maya, ten sa okamžite presunul do AHL. Bývalý bek Nashvillu a Montrealu už ukončil kariéru.

20. FEBRUÁR

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Skúsený český útočník Michal Řepík podpísal so Spartou Praha nový kontrakt až do konca sezóny 2025/26.

19. FEBRUÁR

VÝMENA - New York Rangers získal z Ottawy Senators útočníka Tylera Motteho. Opačným smerom putuje Julien Gauthier a voľba v 7. kole draftu 2023.

18. FEBRUÁR

VÝMENA - Toronto Maple Leafs získalo zo St. Louis kapitána Ryana O'Reillyho i centra Noela Acciariho. Stalo sa tak výmenou za útočníkov Michaila Abramova, Adama Gaudetta, výbery v 1. kole draftu 2023, v 3. kole 2023 a v 2. kole 2024. Blues si v rámci výmeny ponechajú 50 % a Minnesota, ktorá sa do trejdu tiež zapojila, 25 % O'Reillyho platu. Wild za túto "obetu" získali voľbu v 4. kole draftu od Toronta, Maple Leafs na druhej strane dostanú od Minnesoty práva na útočníka Josha Pillara.

16. FEBRUÁR

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Olli Määttä predĺžil s Detroitom Red Wings kontrakt o dva roky v hodnote šesť miliónov dolárov. Dvadsaťosemročný obranca podpísal vlani v lete ročnú zmluvu s klubom NHL v hodnote 2,25 milióna dolárov a po sezóne sa mohol stať neobmedzeným voľným hráčom. 

PRESTUP - HK Dukla Trenčín stihla podpísať zmluvu so skúseným českým útočníkom Janom Daleckým, prišiel z DEAC, kde patril k najproduktívnejším hráčom Erste ligy.

PRESTUP - HK Martin má pred play-off až štyri nové posily, do mužstva prišli Dmitri Vorobjov, Marek Biro, Patrik Oško a Tomáš Hrušík.

UKONČENIE HOSŤOVANÍ - Patrik Lušňák nedohrá ročník za Liptovský Mikuláš, ostáva v HK 95 Považská Bystrica a Filip Vrábeľ bude naďalej súčasťou HC 19 Humenné.

PRESTUP - Deň po skončení prestupového obdobia začali zverejňovať viaceré dotiahnuté podpisy kluby nižšej súťaže Tipos SHL. Zaujímavú posilu má Trnava, do ktorej mieri skúsený český obranca Václav Čížek.

15. FEBRUÁR

Prestupové obdobie v Tipos Extralige skončilo, ale je možné, že nejakú posilu kluby ešte oznámia vo štvrtok. Samozrejme, ak sa prestup stihol upiecť do polnoci.

ŠPEKULÁCIA - Podľa našich informácií by mal Poprad posilniť ukrajinský útočník Alexander Peresunko, ktorý naposledy nastupoval za maďarský tím UTE. V Erste lige mal priemer viac ako bod na zápas.

HOSŤOVANIE - Žilina bola na záver veľmi aktívna. Na hosťovaní do konca sezóny sa dohodla s Levicami ohľadom skúseného obrancu Michala Nováka. Patrik Bečka sa vracia z hosťovania v Topoľčanoch, Peter Melcher zostáva v klube do konca sezóny, ale Samuela Krajča si stiahol jeho materský klub HC 21 Prešov.

PRESTUP - Mladý útočník Jakub Uram opúšťa Žilinu a sezónu dohrá v HC ´05 Banská Bystrica.

HOSŤOVANIE - Skúsený útočník Ján Sýkora zamieril na hosťovanie do konca sezóny z Prešova do tímu Vlci Žilina, ktorý ašpiruje na postup z Tipos SHL do Extraligy.

ŠPEKULÁCIA - Najlepší strelec slovenskej Tipos Extraligy Max Gerlach v utorok vsietil svoj 30. gól a do polnoci by mohol zmeniť dres. Získať z Prešova sa ho snažia viaceré kluby. Dnes by teda mohol zmeniť dres.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Kanadský obranca Jérémy Ouellet-Beaudry sa dohodol s klubom HK GROTTO Spišská Nová Ves na pokračovaní spolupráce aj pre sezónu 2023/2024. Pre 29-ročného Beaudryho bude sezóna 2023/2024 tretia Na Spiši. V ročníku 2021/2022 nazbieral v 49 zápasoch 20 kanadských bodov za 4 góly a 17 asistencií. Rovnaký bodový súčet má na konte aj v prebiehajúcom ročníku (4+16), v ktorom doteraz odohral 39 stretnutí.

PRESTUP - MHk 32 Liptovský Mikuláš hlási až tri odchody do nižšej súťaže. Brankár Roman Durný posilní ambiciózne HC 19 Humenné. Obranca Sebastian Droppa s útočníkom Adamom Haluškom budú pôsobiť v HK 95 Považská Bystrica. Všetci v nových pôsobiskách dohrajú aktuálny ročník.

ŠPEKULÁCIA - Do Levíc má namierené ruský obranca Alexander Rodionov, ktorý v tejto sezóne nastupoval v bieloruskej najvyššej súťaži.

PRESTUP - Americký útočník J.C. Campagna opúšťa Prešov, za ktorý odohral sedemnásť zápasov (6+6) a sezónu dohrá v druholigovom nemeckom tíme EHC Freiburg.

POVOLANIE DO NHL - Detroit Red Wings povolal českého útočníka Jakuba Vránu. Ten nahradil v mužstve Lucasa Raymonda, ktorý sa zranil na tréningu a vynechal oba stretnutia proti Vancouveru. Dvadsaťšesťročný bronzový medailista z minuloročných MS v Tampere a Helsinkách by mohol dostať prvú šancu od úvodu sezóny, keď po dvoch zápasoch vypadol zo zostavy. Potom počas približne dvoch mesiacov podstúpil liečbu v rámci asistenčného programu NHL a hráčskej asociácie (NHLPA). Program založený v roku 1996 je určený na liečbu mentálneho zdravia či závislosti od návykových látok.

VÝMENA - Topoľčany a Dubnica sa dohodli na výmene hráčov. Obranca Ján Urban sa presúva do Spartaka a opačným smerom mieri kanadský útočník Jeremiah Addison.

PRESTUP - Špekulácie sa potvrdili, pretože HC ´05 Banská Bystrica oficiálne potvrdil, že jeho defenzívu posilnil Dominic Cormier.

PRESTUP - Rastislav Špirko sa vracia do Tipos Extraligy, dohodol sa na zmluve s HK Poprad. Bývalý slovenský reprezentant naposledy obliekal dres maďarského tímu DEAC.

PRESTUP - Košice doplnili ofenzívu, prichádza americký útočník Hunter Fejes. Skúsenosti má so nadnárodnej IceHL či druhej švédskej ligy, ako aj AHL a ECHL.

Začína posledný deň prestupového obdobia v Tipos Extralige.

14. FEBRUÁR

ŠPEKULÁCIA - Do HC ´05 Banská Bystrica by mal pred stredajšou uzávierkou prestupov prísť kanadský obranca Dominic Cormier, ktorý posledné dve sezóny patrí medzi opory Readingu v ECHL.

PRESTUP - Kanadský obranca Joe Morrow dohrá sezónu vo švajčiarskom Davose. Na konte má 173 zápasov v NHL, draftovaný bol už v prvom kole.

PRESTUP - Slovenský obranca Miroslav Novota zamieril z extraligového HC Košice k účastníkovi druhej najvyššej súťaže (SHL) HC 19 Humenné. Ide o pôsobenie do konca prebiehajúcej sezóny 2022/2023.

Pre 21-ročného Novotu pôjde o tretí angažmán v Humennom. V jeho drese nastupoval už počas uplynulých dvoch sezón v rámci hosťovania z HC Košice. V extraligovej sezóne 2022/2023 odohral za "oceliarov" 26 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 1 asistenciu, 12 trestných minút a 7 mínusových bodov.

13. FEBRUÁR

PRESTUP - Švédsky obranca Carl Ackered po odchode zo Slovana Bratislava dohrá aktuálnu sezónu v anglickom tíme Sheffield Steelers.

PRESTUP - Najproduktívnejší obranca minulého ročníka Chance ligy Jan Pohl posilnil slovenský tím Vlci Žilina. Rodák z Kolína odohral doterajšie zápasy aktuálnej sezóny v prvoligovom českom klube HC Baník Sokolov. V 34 dueloch získal dovedna 21 bodov za šesť gólov a 15 asistencií. 

ŠPEKULÁCIA - Pred uzávierkou prestupov v NHL je žiadaný obranca Jakob Chychrun a posledné informácie tvrdia, že z Arizony Coyotes zamieri do Los Angeles Kings, ktoré za neho opačným smerom pošle dve voľby v prvom kole draftu a mladého beka Brandta Clarkea, ktorý pôsobil aj v Nových Zámkov. V roku 2021 sa stal osmičkou draftu. Či sa tieto špekulácie potvrdia, to ukážu najbližšie hodiny a dni, ale Chychrun bol v poslednom zápase "kojotov" iba zdravým náhradníkom.

12. FEBRUÁR

HOSŤOVANIE - Kanadský obranca Shaun Heshka dohrá sezónu vo fínskom tíme Lukko, kde bude hosťovať z konkurenčného Sportu.

UKONČENIE ZMLUVY - Útočník Jake Virtanen už nie je hráčom švajčiarskeho druholigového klubu EHC Visp, v ktorom mal priemer viac ako bod na zápas. Bývalý hokejista Vancouveru Canucks znova zostal bez zamestnávateľa.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Kanadský obranca Conor Timmins po výmene do Toronta Maple Leafs ožil a stal sa oporou zadných radov tohto kanadského tímu. Dohodol sa na novom dvojročnom kontrakte za priemerne 1,1 milióna dolárov.

11. FEBRUÁR

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Vedenie klubu NHL Los Angeles Kings podpísalo s americkým hokejovým brankárom Pheonixom Copleym novú ročnú zmluvu v hodnote 1,5 milióna dolárov.

ŠPEKULÁCIA - Český klub HK Mountfield Hradec Králové nedávno potvrdil, že po sezóne z jeho kádra odíde slovenský útočník Lukáš Cingeľ. Podľa posledných informácií by mal pokračovať v Komete Brno, no oficiálne to nie je.

PRESTUP - Skúsený útočník Marek Hovorka odchádza z tímu Vlci Žilina a vracia sa do najvyššej súťaže. Obliekať bude dres HC Košice, kde už 38-ročný center hrával v sezóne 2017/18.

10. FEBRUÁR

PRESTUP - Adam Lapšanský nezostal dlho bez pôsobiska a po nedávnom konci v extraligových Michalovciach zamieril do Nových Zámkov. Bude to jeho piate pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. V tejto sezóne odohral 25 zápasov, v ktorých si pripísal päť gólov a tri asistencie. V nedávnom období stratil miesto v základnej zostave. V najvyššej slovenskej súťaži si už obliekal aj dresy Popradu, Trenčína a Košíc, s ktorými získal v roku 2015 majstrovský titul.

PRESTUP - Do kádra HKM Zvolen pribudol útočník Carter Turnbull. Sezónu 2022/2023 začal v zámorskej súťaži ECHL v drese South Carolina Stingrays. V 41 odohratých zápasoch strelil 24 gólov, ku ktorým pridal 18 asistencií a so 42 bodmi bol najproduktívnejší hráč mužstva. Podľa skauta zvolenského klubu Patrika Rybu je Turnbull dynamický hráč s výbornou akceleráciou a pohotovou strelou. 

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Róbert Lantoši sa dohodol s českým extraligovým klubom BK Mladá Boleslav na novej zmluve pre nasledujúci ročník. Pre útočníka je sezóna 2022/2023 prvá v najvyššej českej súťaži. Doteraz v nej odohral 40 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal sedem gólov a 17 asistencií. S 24 kanadskými bodmi je priebežný líder tímovej produktivity.

9. FEBRUÁR

VÝMENA - Ruský útočník Vladimir Tarasenko bude v zámorskej NHL obliekať dres New Yorku Rangers. "Jazdci" ho vo štvrtok získali spolu s fínskym obrancom Nikom Mikkolom zo St. Louis výmenou za talentovaného zadáka Huntera Skinnera, útočníka Sammyho Blaisaap a draftové výbery v rokoch 2023 (1. kolo) a 2024 (4. kolo). Blues si ponechajú 50% platu v hodnote 7,5 milióna dolárov.

PRESTUP - Lotyšský hokejista Kristaps Bazevičs posilnil HK Dukla Ingema Michalovce. Dvadsaťosemročný obranca hral v tejto sezóne vo francúzskom Briancone. V 36 zápasoch zaznamenal 13 bodov za štyri góly a deväť asistencií. Po odchode Martina Štajnocha a pri momentálnom dlhodobom zranení Adama Stripaia má vystužiť obrané rady.

8. FEBRUÁR

UKONČENIE SPOLUPRÁCE - Vedenie HC ’05 Banská Bystrica sa dohodlo na ukončení spolupráce s obrancom Jánom Brejčákom. Dôvodom sú zdravotné problémy.

PRESTUP - To, o čom sa dlho písalo v médiách sa stáva realitou. Slovenský útočník Peter Cehlárik je druhýkrát v kariére hráčom švédskeho Leksandsu.

PRESTUP - Kanadský obranca Alex Breton sa vracia na slovenské klziská. Podpísal kontrakt do konca sezóny s HC Košice. "Oceliari" by chceli priviesť ešte jedného kvalitného centra.

PRESTUP - Mladý slovenský obranca Rayen Petrovický v tejto sezóne odohral iba jedenásť zápasov za Duklu Trenčín a odchádza. Posilnil fínsky druholigový tím JoKP, kde nedávno zamieril aj Matej Galbavý.

ŠPEKULÁCIA - Slovenský center Alex Tamáši by mal po tejto sezóne opustiť HC ´05 Banská Bystrica a zamieriť do HK Mountfield Hradec Králové. O účastníka MS 2022 bol záujem už pred štartom aktuálneho ročníka, no rozhodol sa zostať pod Urpínom.

PRESTUP - Kanadský útočník Ryan Valentini si po odchode z Michaloviec rýchlo našiel nového zamestnávateľa. Nastupovať bude v druhej nemeckej lige za Heilbronner Falken.

PRESTUP - Skúsený brankár Tomi Karhunen po odchode z Brynäs posilnil švajčiarsky Bern, za ktorý bude nastupovať už tretíkrát v kariére. Trojnásobný fínsky majster vyhral v roku 2012 aj slovenský titul so Slovanom Bratislava.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Bývalý hokejista klubov NHL a majster Slovenska v drese Banskej Bystrice Ty Wishart bude druhú sezónu po sebe nastupovať za austrálsky klub Melbourne Mustangs v tamojšej najvyššej súťaži AIHL.

7. FEBRUÁR

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Mladý obranca Šimon Groch predĺžil zmluvu s extraligovým klubom HK GROTTO Spišská Nová Ves do konca sezóny 2023/2024.

PREDĹŽENIE ZMLÚV - Slovenskí hokejisti Samuel Takáč, Daniil Fominych, Adam Lukošík a Patrik Maier sa dohodli s klubom HC Slovan Bratislava na pokračovaní spolupráce. "Belasí" rovnako informovali, že vedenie klubu pracuje aj na predĺžení spolupráce so zámorskými útočníkmi Brantom Harrisom a Liamom Pecararom.

PRESTUP - Útočník Matej Galbavý ukončil svoje krátke pôsobenie v druholigovom Brezne a sezónu dohrá za fínsky JoKP hrajúci nižšiu súťaže Mestis.

UKONČENIE ZMLÚV - Extraligový klub HK Dukla Ingema Michalovce informoval, že v jeho tíme končia útočníci Ryan Valentini a Adam Lapšanský.

UKONČENIE KARIÉRY - Vo veku 40 rokov sa rozhodol ukončiť kariéru Joel Lundqvist. Dlhoročný kapitán švédskej Frölundy je bratom legendárneho brankára Henrika Lundqvista.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Buffalo Sabres oznámilo, že podpísalo novú sedemročnú zmluvu v hodnote 49,7 milióna dolárov s útočníkom Dylanom Cozensom. Dvadsaťdvaročný center v doterajších 49 zápasoch nazbieral 43 bodov za 17 gólov a 26 asistencií. Sabres ho draftovali v roku 2019 zo siedmeho miesta. V NHL odohral zatiaľ 169 stretnutí a zaznamenal 34 gólov a 60 asistencií.

6. FEBRUÁR

VÝMENA TRÉNEROV - Vedenie extraligového klubu HK Dukla Ingema Michalovce odvolalo z pozície hlavného trénera Romana Stantiena vo funkcii skončil aj asistent Dušan Devečka. Tím povedú doterajší asistent Peter Kudelka, ktorému budú asistovať Radoslav Regenda a Marek Kolba.

VÝMENA - Bo Horvat bol prvou lastovičkou a postupne sa začína roztáčať kolotoč výmen v NHL. Dres mení obranca Jaycob Megna, ktorého zo San José Sharks získalo za voľbu v štvrtom kole tohtoročného draftu Seattle Kraken. Ide o nenápadného, ale defenzívne zodpovedného obrancu. Nováčik predošlého ročníka profiligy ním doplnil zadné rady.

UKONČENIE ZMLUVY - Slovenský útočník Peter Cehlárik podľa očakávaní opúšťa švajčiarsky EV Zug. V najbližších dňoch by sa mal vrátiť do švédskeho Leksandu, kde už hrával spoločne s Marekom Hrívikom.

4. FEBRUÁR

PRESTUP - Najužitočnejší hráč posledných seniorských majstrovstiev sveta Jussi Olkinuora ukončil svoju zámorskú etapu. Na farme Detroitu nepodával očakávané výkony, takže posilnil švédsky Brynäs. Skúsený brankár má na konte dve zlaté medaily z MS a vyhral aj ZOH 2022, kde nastúpil do jedného stretnutia.

PRESTUP - Novou posilou Slovana Bratislava sa stal americký obranca Nate Kallen, ktorý doposiaľ nastupoval v ECHL a AHL.

Zmienky