Ovplyvní výmena Tarasenka do NY Rangers budúcnosť Kanea?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ovplyvní výmena Tarasenka do NY Rangers budúcnosť Kanea?

Zmení Patrick Kane prvýkrát v kariére dres?
Zmení Patrick Kane prvýkrát v kariére dres?Profimedia
Ruský útočník Vladimir Tarasenko (31) bol vymenený zo St. Louis Blues do New Yorku Rangers. Spustil sa tým dominový efekt ďalších trejdov, ktoré v najbližších týždňoch v NHL prídu.

Ohľadom "jazdcov" sa dlhodobo spomínal príchod hviezdneho útočníka, ale oveľa viac boli preferovaní Timo Meier a hlavne Patrick Kane, ktorý v minulosti tvoril údernú dvojicu s Artemim Panarinom. Rangers sa podľa informácií zo zámoria začali obávať kvôli tomu, že krídelník Chicaga mal menšie zranenie bedrového kĺbu a vynechal tri zápasy na začiatku sezóny.

Tieto zdravotné problémy trvajú už dlhšie, no len nedávno sa o tom dozvedela široká hokejová verejnosť: "Nie je to nič, čo by ma na ľade obmedzovalo. Nemyslím na to," vyjadril sa Kane. Ďalším dôvodom mohla byť jeho nižšia produktivita v tomto ročníku. Za to ale môže hlavne fakt, že v lete odišla kvalita spoluhráča z jednej formácie, keďže Alex DeBrincat posilnil Ottawu.

Mimochodom, bol to Tarasenko, kto sa snažil presvedčiť St. Louis, aby podpísali Panarina v roku 2015 pri jeho príchode do NHL. Ten si nakoniec vybral Chicago, no pri úvahách o posilnení tímu teraz v New Yorku určite rozmýšľali aj týmto smerom.

Stále je však logické, že sa Rangers rozhodli pre ruské pravé krídlo. O odchod z Blues požiadal už v roku 2021 a končiaci kontrakt na 7,5 milióna dolárov ročne nechcel predĺžiť. Tím z Mannhattanu bude mať pri rokovaniach o novej zmluve výhodu. Teraz sa vynára otázka, kde by mohol byť vymenený Kane.

Záujem o jeho služby je stále veľký. Američan má v zmluve klauzulu, podľa ktorej musí sám schváliť zmenu dresu. Pred niekoľkými dňami aj jeho agent Pat Brisson prezradil, že viacero mužstiev sa informovalo o dostupnosti tohto hokejistu.

Ak bude Mark Stone zranený do konca sezóny, tak do úvahy prichádza Vegas Golden Knights. Navyše Kane má dobrý vzťah s centrom Jackom Eichelom. Ďalšími záujemcami sú Dallas, Los Angeles a New Jersey.

Aj keď nie je vylúčené, že v Chicagu nakoniec zostane a po sezóne sa stane voľným hráčom, tak očakávanejšia je výmena, ktorá by aj "jastrabom" priniesla možnosť získať vysokú voľbu v drafte či nádejných mladíkov a presne to organizácia vstupujúca do prestavby potrebuje.