St. Louis vymenilo Tarasenka, sťahuje sa do New Yorku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

St. Louis vymenilo Tarasenka, sťahuje sa do New Yorku

Rus si prvýkrát vo svojej kariére vyskúša iný dres.
Rus si prvýkrát vo svojej kariére vyskúša iný dres.Profimedia
Ruský hokejový útočník Vladimir Tarasenko (31) bude v zámorskej NHL obliekať dres New Yorku Rangers.

"Jazdci" ho vo štvrtok získali spolu s fínskym obrancom Nikom Mikkolom zo St. Louis výmenou za talentovaného zadáka Huntera Skinnera, útočníka Sammyho Blaisa a draftové výbery v rokoch 2023 (1. kolo) a 2024 (4. kolo). Blues si ponechajú 50% platu v hodnote 7,5 milióna dolárov.

Tridsaťjedenročný Tarasenko, ktorý by sa po sezóne stal nechránený voľný hráč, nazbieral v 38 dueloch v prebiehajúcej sezóne spolu 29 bodov za 10 gólov a 19 asistencií. Celú doterajšiu kariéru v zámorí strávil v St. Louis, kam prišiel v sezóne 2012/2013. V roku 2019 sa tešil zo zisku Stanleyho pohára. Trikrát sa predstavil v Zápase hviezd NHL.

Hviezdny Rus chcel opustiť "Bluesmanov" už skôr, dokonca sám požiadal o výmenu, ale zdravotné problémy mu to znemožnili. Navyše prešiel aj expanzným draftom, keďže si ho Seattle Kraken nezobral.

V sezónach 2019/20 a 2020/21 odohral dokopy iba 34 zápasov základnej časti a osem v play-off. Následne sa vrátil do formy a minulý ročník ukončil s 82 bodmi v 75 stretnutiach.

Rangers dlhodobo deklarovali, že pred uzávierkou sa budú snažiť posilniť svoju ofenzívu o kvalitného útočníka. Spomínal sa hlavne Timo Meier zo San José Sharks. Newyorský tím tak má pod platovým stropom voľných už iba 272 875 dolárov, čo je najmenej zo všetkých mužstiev profiligy.

Klub z Manhattanu bude znova patriť medzi najväčších kandidátov na zisk Stanley Cupu, ktorý vo svojej histórii vyhral štyrikrát, ale naposledy v roku 1994 a predtým to bolo už veľmi dávno (1928, 1933, 1940). V minulej sezóne prehral až konferenčné finále, v roku 2014 neuspel vo finále proti Los Angeles Kings, keď sa tešil aj Marián Gáborík.

Zdá sa, že St. Louis postupne prechádza do prestavby kádru. Aktuálne sa nachádza na jedenástom mieste Západnej konferencie, čoraz viac stráca na play-off a preto sa očakáva, že káder by mohol opustiť ešte aj ďalší skúsený útočník Ryan O´Reilly. Po zisku voľby v prvom kole nadchádzajúceho draftu, ktorý bude patriť medzi najlepší za niekoľko rokov, majú Blues už dva výbery medzi prvou tridsaťtrojkou.