Chytil s trefou v piatom zápase v rade, Kreider dorovnal Messiera. Číslo 600 pre Seguina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chytil s trefou v piatom zápase v rade, Kreider dorovnal Messiera. Číslo 600 pre Seguina

Chytil je v posledných dueloch prakticky nezastaviteľný.
Chytil je v posledných dueloch prakticky nezastaviteľný.Profimedia
Český hokejista Filip Chytil (23) z New Yorku Rangers zaznamenal v nočnom zápase NHL proti Vancouveru (4:3) gól a presadil sa v piatom stretnutí za sebou. Zopakoval výkon zo sezóny 2018/2019, keď mu to podarilo od 12. do 21. novembra 2018.

Chytil zvýšil v 9. minúte na 2:0 po asistencii Kaapa Kakka. Český útočník sa stal druhým hráčom v histórii klubu s viacerými päťzápasovými gólovými sériami vo veku 23 rokov alebo menej. Pridal sa k Švédovi Tomasovi Sandströmovi, ktorému sa to podarilo v sezónach 1984/85 a 1986/87.

New York Rangers - Vancouver Canucks 4:3

"Kaapo odviedol skvelú prácu za bránkou, prihral mi, ja som naznačil strelu a potiahol si to do bekhendu. Potom som zakončil takmer do prázdnej bránky. Milujem strieľať góly. Najdôležitejšie je, že sa nám darí víťaziť a pomáham mužstvu získavať body," povedal Chytil pre nhl.com. Čech si v tejto sezóne vytvoril aj kariérne maximum v počte gólov, keď ich strelil už devätnásť.

Jubileá pre Kreidera, Millera a Seguina

Chris Kreider zaznamenal svoj 250. presný zásah v kariére a vyrovnal sa Markovi Messierovi na siedmom mieste v histórii Rangers. Míľnik zaknihoval aj J.T. Miller v drese hostí, keď si pripísal jednu asistenciu a zároveň 500. bod v profilige.

Presuňme sa do Dallasu, ktorý hravo porazil Minnesotu 4:1. Za domácich mal prihrávku pri góle Radeka Faksu na 2:0 Tyler Seguin. Kanadský forvard dosiahol 600. bod v kariére so Stars (263+337). V štáte Texas pôsobí od sezóny 2013/2014. Vtedy si zapísal osobné maximum 84 bodov v základnej časti. Predtým hral Seguin tri roky za Boston Bruins.