Studenič pri debute najaktívnejším strelcom, Rangers s Halákom ďalej na vlne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Studenič pri debute najaktívnejším strelcom, Rangers s Halákom ďalej na vlne
Marián Studenič za niečo vyše osem minút stihol vyslať štyri koncovky.
Marián Studenič za niečo vyše osem minút stihol vyslať štyri koncovky.Profimedia
Slovenský hokejista Marián Studenič (24) absolvoval tohtosezónnu premiéru v drese Dallasu v NHL. V noci na štvrtok nastúpil vo štvrtom útoku Stars v dueli proti Minnesote, v ktorom domáci zvíťazili 4:1. Studenič odohral 8 minút a 12 sekúnd, čo bolo síce najmenej z celého tímu, ale na Filipa Gustavssona vyslal najvyšší počet striel - štyri a pridal aj jeden bodyček.

Dallas Stars - Minnesota Wild 4:1

Dallas povolal Studeniča do prvého tímu v stredu. Dvadsaťštyriročný útočník odštartoval ročník v AHL na farme Texas Stars. Za klub odohral 43 zápasov, strelil 14 gólov a pridal 16 asistencií. S 30 bodmi je najproduktívnejší Slovák v AHL.

Studenič prišiel do Dallasu vlani z New Jersey Devils a za oba kluby odohral v minulej sezóne v NHL 33 duelov s bilanciou dva góly a dve asistencie. V play-off pridal štyri štarty za Stars, v ktorých nebodoval. Vo svojom prvom ročníku nastúpil na osem zápasov (1+1) za Devils, ktorí si ho vybrali zo 143. miesta draftu v roku 2017.

Domácich výrazne podržal v stretnutí brankár Jake Oettinger, ktorý zneškodnil 38 striel Minnesoty a pripísal si úspešnosť zákrokov 97,4 %. Gól a asistencia svietia na konte Roopa Hintza, dve prihrávky pozbieral Jason Robertson. Dallas potvrdil úlohu lídra na Západe a navýšil náskok z prvého miesta na druhý Winnipeg na päť bodov, sám ich nazbieral 70. Wild patrí ôsma priečka s 58 bodmi. 

New York Rangers - Vancouver Canucks 4:3 

Rangers v bránke bez Jaroslava Haláka zdolali Vancouver tesne o gól. V stretnutí hokejisti oboch celkov vyslali dokopy 46 zakončení, z toho sedem sa skončilo v sieti. Igor Šesťorkin, ktorý dostal prednosť pred Halákom, dosiahol úspešnosť zákrokov 88 %, hosťujúci Spencer Martin iba 81 %.

Meranie síl nemalo ani jedného viacgólového strelca, naopak, videli sme muža s tromi asistenciami. K'Andre Miller sa podieľal na úvodných troch zásahoch víťazov, Jacob Trouba na posledných dvoch.

Newyorčania vyhrali tretí duel po sebe, sú na šiestom mieste Východnej konferencie so 66 bodmi a majú namierené do play-off. Naopak, na Západe hrajúce "kosatky" sú dvanáste so 44 bodmi, nadstavbová časť im uteká každým súbojom.