Benn s míľnikom tisíc zápasov, Maurice oslávil 800. triumf drvivou výhrou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Benn s míľnikom tisíc zápasov, Maurice oslávil 800. triumf drvivou výhrou
Opora Stars zažila pamätný večer.
Opora Stars zažila pamätný večer.TASR
Kanadský hokejista Jamie Benn (33) odohral v noci na utorok svoj tisíci zápas v základnej časti NHL. Kapitán Dallasu dosiahol okrúhlu métu pri domácom víťazstve nad Anaheimom po samostatných nájazdoch. Míľnik zaknihoval aj tréner Floridy Paul Maurice (56), ktorý oslávil jubilejné 800. víťazstvo v profilige.

Benn sa stal 379. hráčom v histórii súťaže, ktorému sa podarilo odohrať takýto počet duelov. Stars si ho vybrali v piatom kole (celkovo 129. miesto) draftu v roku 2007 a počas celej svojej 14-ročnej kariéry hral len v Dallase.

"Znamená to pre mňa veľmi veľa. Nedokážem si predstaviť, že by som si obliekol iný dres. Bol to výnimočný deň. Je celkom fajn začať zápas a počuť divákov, ako kričia. Bolo zábavné nastupovať pred nimi už 14 rokov. Radi hráme na našom štadióne," uviedol hokejista, ktorý je najdlhšie pôsobiacim aktívnym hráčom s "céčkom" na drese.

Kanadský útočník patrí medzi lídrov klubovej histórie vo všetkých štatistických kategóriách. Patrí mu druhé miesto v počte gólov (348), tretie v počte asistencií (465) a bodov (813). Počas 14 sezón vynechal iba 45 zápasov. "Je to legenda tohto klubu a my sme chceli pre neho v tento deň vybojovať víťazstvo. Všetko dobré, čo o ňom ľudia hovoria, je pravda. Je skvelý chlapík a kapitán," poznamenal na adresu Benna brankár Jake Oettinger.

Benn sa stal po Mikovi Modanovi (1459 zápasov) len druhým hráčom v histórii organizácie Dallas Stars/Minnesota North Stars, ktorý dosiahol tento míľnik. Klub ho oficiálne ocení neskôr, ale jeho rodina bola v hľadisku pri tomto okamihu.

"Bolo to skvelé. Uplynulých pár dní som bol s rodinou, užili sme si spoločný čas," povedal Benn. Jeho prínos pre tím vyzdvihol aj tréner Peter DeBoer: "Všetci v šatni k nemu majú obrovský rešpekt. Chalani chceli pre neho vyhrať a som rád, že to vyšlo."

Kouč Floridy Paul Maurice sa zaradil k piatim trénerom Scottymu Bowmanovi (1244), Joelovi Quennevillovi (969), Barrymu Trotzovi (914), Kenovi Hitchcockovi (849) a Lindymu Ruffovi (815), ktorí rovnako dokázali zvíťaziť aspoň v 800 dueloch na striedačkách profiligových tímov.

"Skvelé dosiahnuť takéto veľké víťazstvo. Proti Bostonu sme si pred zápasovou prestávkou vybojovali emotívny triumf a našťastie sme sa vrátili tam, kde sme skončili. Bolo to opäť veľmi pozitívne," konštatoval Maurice.