Návrat Haláka do bránky, Kelemena do Arizony. Zo Slovákov v hre aj Tatar s Černákom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Návrat Haláka do bránky, Kelemena do Arizony. Zo Slovákov v hre aj Tatar s Černákom
Aktualizované
Jaroslav Halák odchádzal z duelu bez triumfu.
Jaroslav Halák odchádzal z duelu bez triumfu. Profimedia
Osem stretnutí priniesol nedeľňajší program zámorskej NHL. Hneď v polovici duelov malo svojho zástupcu aj Slovensko.

Detroit Red Wings – Boston Bruins 5:3

Oba tímy sa stretli druhýkrát v rozmedzí necelých 24 hodín. Ako v sobotu, tak aj v nedeľu sa začal duel podobne - dvomi gólmi Detroitu. Zatiaľ čo minule Red Wings svoj náskok stratili a prehrali, teraz pridali tretí aj štvrtý zásah. Napriek tomu Boston začal stíhaciu jazdu a tá mu takmer vyšla. O víťazný zásah sa postaral Erne.

V oboch dueloch sa presadil skúsený útočník Chiasson. Víťaz Stanley Cupu s Washingtonom v doterajšom priebehu sezóny nastupoval iba na farme v Grand Rapids, ale pred uzávierkou podpísal kontrakt na úrovni NHL a po piatich odohraných dueloch v drese Detroitu má na konte už štyri body (2+2).

Pittsburgh Penguins - New York Rangers 3:2 pp

Jaroslav Halák dostal príležitosť v bránke Rangers proti Pittsburghu. Darilo sa mu viac ako dobre, zneškodnil 32 z 35 striel súpera, čo znamenalo úspešnosť zákrokov 91,4 %, ale na výhru to nestačilo. Triumf Penguins vystrieľal presilovkovým zásahom v predĺžení Kris Letang.

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 3:0

Na všetkých troch zásahoch New Jersey sa proti Caroline podieľal Jack Hughes. Prvý strelil, ďalšie dva pripravil pre Jespera Bratta. Tomáš Tatar odohral 13:16 minúty, raz preveril pozornosť gólmana hostí. Vítek Vaněček kryl 32 zakončení Hurricanes.

Tampa Bay Lightning - Winnipeg Jets 2:3

Z víťazstva sa netešil slovenský obranca Erik Černák, ktorý strávil na ľade rovných 19 minút, pripísal si jednu plusku, štyri hity a stratu puku. Všetky góly padli do času 30:01, druhá polovica duelu pripomínala taktickú bitku. Tampa nevyužila tri presilovky v rozmedzí štyroch minút, aj preto dva body putovali do Winnipegu.

Calgary Flames - Ottawa Senators 5:1

Calgary zas a znovu v zostave bez Adama Ružičku porazilo v súboji kanadských tímov Ottawu 5:1. V domácom kádri nájdeme piatich hokejistov s dvomi bodmi, ani jeden ale nezaknihoval viac ako gól. Hrdinom Flames bol muž v maske Jacob Markström s 30 zákrokmi a ich úspešnosťou 96,8 %. 

Arizona Coyotes - Minnesota Wild 5:4 pp

Miloš Kelemen pocítil chuť víťazstva v NHL po tom, ako jeho Arizona porazila Minnesotu po predĺžení. Krídelník spod Tatier odohral vo štvrtej formácii síce iba šesť minút a tri sekundy, čo ale zároveň nebol najmenší čas z mužstva. V zápasových štatistikách mu svieti mínusový bod, dve trestné minúty za držanie, jedna strata puku i zablokovaná strela. Do prvého tímu Coyotes bol povolaný tesne pred súbojom.

Mužom stretnutia so štyrmi bodmi (2+2) bol Barrett Hayton, ktorý nabíjal na rozhodujúcu trefu Claytonovi Kellerovi (2+1).

St.Louis Blues - Vegas Golden Knights 3:5

Anaheim Ducks - Nashville Predators 4:5 pp