Černák na záver s výhrou, Kučerov s jubileom, Matthews nie. Západ NHL ovládol Dallas

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Černák na záver s výhrou, Kučerov s jubileom, Matthews nie. Západ NHL ovládol Dallas
Černáka čaká v 1. kole play-off derby proti Floride.
Černáka čaká v 1. kole play-off derby proti Floride.Profimedia
Slovenský obranca Erik Černák (26) a jeho Tampa Bay ukončili základnú časť NHL domácim víťazstvom, pri ktorom sa skôr sledovali míľniky dvoch hviezd oboch celkov. V štyroch nočných meraniach síl profiligy už mimo rodáka z Košíc iný Slovák nehral. Pozornosť pútal duel Dallasu, ktorý sa stal víťazom Západnej konferencie.

Tampa Bay - Toronto 6:4

Černák sa v záverečnom zápase nedostal cez hranicu 18 minút (17:56), zaznamenal plusový bod, strelu a sedem hitov. V základnej časti nastúpil do 69 meraní síl, získal v nich 13 bodov za dva góly a jedenásť asistencií. 

Obom tímom už o nič nešlo, keďže ich pozície v play-off boli známe. Tampa Bay si zahrá v 1. kole play-off v derby proti Floride, Toronto čaká Boston. Pozornosť sa preto sústredila na iné udalosti súboja.

Nikita Kučerov strelil gól a na jeden prihral, čím zaokrúhlil svoj bodový nástrel ročníka na 144 za 44 gólov a rovných 100 asistencií. Stovku prihrávok zaknihoval v tomto ročníku ešte Connor McDavid, pričom Rus je len piatym hokejistom v NHL, ktorému sa to podarilo (Wayne Gretzky - 11-krát, Mario Lemieux - 1988/89, Bobby Orr - 1970/71 a McDavid).

Na druhej strane sa nepodarilo zdolať 70-gólovú métu Austonovi Matthewsovi. Na útočníka odohral nadpriemerných 21:02 minúty, na bránku vystrelil v neuveriteľných 12 prípadoch - neúspešne. Ročník tak ukončil so 69 gólmi.

Lightning s prehľadom viedli v 38. minúte 5:1, neskôr aj 6:1, aby Maple Leafs v záverečných šiestich minútach zabrali a trikrát sa presadili. Žiaľ, už neskoro a nepomohlo to ani Matthewsovi. 

Dallas - St. Louis 2:1 sn

V súbojoch išlo o postavenie v play-off už iba Dallasu. Stars boli istými víťazmi Centrálnej divízie a po tejto noci sú aj vládcami celej Západnej konferencie. Stačilo im na to získať jeden bod, ktorý zabezpečil gólom na 1:1 proti St. Louis v 46. minúte Mason Marchment. O triumfe a ideálnom naladení do vyraďovačky rozhodol v samostatných nájazdoch Jason Robertson.

Proti komu sa Dallas v prvom kole postaví, ešte nie je známe. Bude to však s určitosťou jeden z dvojice Vegas (98 bodov) - Los Angeles (97), oba celky čakajú v noci na piatok záverečné súboje.

Ďalšie výsledky:

NY Islanders - Pittsburgh 5:4

Arizona - Edmonton 5:2