Černák porazil Pastrňáka, Pospíšil s osobným maximom. Colorado prišlo o výhru za 16 sekúnd

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Černák porazil Pastrňáka, Pospíšil s osobným maximom. Colorado prišlo o výhru za 16 sekúnd

Súboj Čecha a Slováka v predbránkovom priestore. Sprava Erik Černák a David Pastrňák.
Súboj Čecha a Slováka v predbránkovom priestore. Sprava Erik Černák a David Pastrňák.Profimedia
Zámorská NHL mala v noci z pondelka na utorok na programe sedem meraní síl, v štyroch z nich sa predstavili slovenskí hokejisti. Nebodoval však ani jeden z nich, z výhry sa tešili dvaja - zhodne po predĺžení.

Tampa Bay - Boston 5:4 pp

Hráči Lightning doma privítali Bruins, bolo sa na čo pozerať. Oba celky vstupovali do súboja s dvomi výhrami v rade, tretiu si pripísali domáci. Bilanciu gól a asistencia zaknihovala hneď trojica hráčov - Steven Stamkos, Brandon Hagel a David Pastrňák.

Prvý menovaný päť sekúnd pred koncom riadnej hracej doby vyrovnal, druhý v čase 61:19 rozhodol predĺženie. Tampa zostáva vo Východnej konferencii na piatom mieste, Boston je napriek prehre prvý.

Obranca Erik Černák za sebou nemá vydarené stretnutie. Odohral 17:22 minúty, z ľadu odchádzal s dvomi mínusovými bodmi, štyrmi trestnými minútami za bránenie v hre a podrazenie, jednou strelou, tromi hitmi, trikrát zablokoval pokusy súpera a raz stratil puk.

Nashville - Colorado 4:3

Ani tri gólové prihrávky Calea Makara nestačili Avalanche na triumf. Horšie vyznie fakt, že Predators otočili vývoj zápasu v poslednej minúte v priebehu 16 sekúnd! Prv vyrovnával dvojgólový Filip Forsberg, aby tribúny Bridgestone Areny rozjasal vzápätí Jakov Trenin.

Tomáš Tatar bol v zápise vedený ako útočník druhej formácie, no jeho ice-time sa vyšplhal len na 11:19 minúty, počas ktorých raz ohrozil gólmana domácich.

Arizona - Los Angeles 1:4

Miloš Kelemen nastúpil do druhého duelu v sezóne NHL, ale aj jeho priestor bol výrazne limitovaný. Zo štvrtej formácie v hre strávil len 6:33 minúty, raz zakončil, pridal bodyček.

Jeho Arizona sa naďalej trápi, prehrala tretí z ostatných štyroch súbojov a spadla na desiate miesto Západnej konferencie. Los Angeles je v rovnakej tabuľke tretie.

Seattle - Calgary 3:4 pp

Útočník Adam Ružička sa prizeral bitke so Seattlom iba z tribúny z pozície zdravého náhradníka, zatiaľ čo Martin Pospíšil bol v úlohe forvarda druhej lajny Calgary. Domáci prehrávali už v druhej minúte, napriek tomu súboj postupne otočili, no sami neubránili jednogólový náskok a šlo sa tak do predĺženia.

V ňom zavŕšil trojbodovú noc Rasmus Anderson, ktorý k dvom prihrávkam pridal zásah v čase 63:28. Pospíšil odohral 17:43 minúty, čo je najviac v jeho doterajšej kariére v profilige. Dvakrát vypálil na brankára, rozdal dva hity.

Ďalšie výsledky: 

Florida - Edmonton 5:3

Dallas - NY Rangers 6:3

Vancouver - San Jose 3:1