Černák s istotou play-off, Ovečkin už na 851 góloch a opäť bližšie k absolútnemu rekordu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Černák s istotou play-off, Ovečkin už na 851 góloch a opäť bližšie k absolútnemu rekordu
Ovečkin neprestáva udivovať.
Ovečkin neprestáva udivovať.Profimedia
Nočný poltucet predstavení NHL rozhodol o postupe ďalších tímov do vyraďovacej časti, istotu získal aj Erik Černák (26). Martin Fehérváry (24) so svojím Washingtonom opäť nevyhral, na klzisku Caroliny ale pútali pozornosť presné zásahy nezastaviteľného Alexandra Ovečkina (38).

Po výsledkoch nočných zápasov NHL získali istotu účasti v play-off aj mužstvá, ktoré sa v akcii nepredstavili. Neúspechy Washingtonu, Detroitu a Philadelphie totiž znamenali, že do nadstavbovej časti zamieria Tampa spolu so slovenským obrancom Erikom Černákom a takisto aj Toronto. Na ľade Colorada si prienik do vyraďovačky zabezpečil Edmonton, ktorý si vytvoril 13-bodový náskok na priebežne deviate St. Louis a má istotu voľnej karty.

Carolina - Washington 4:2

Prvá tretina súboja na ľade PNC Areny nasvedčovala tomu, že duel bude oslavou schopností Alexandra Ovečkina. Ruský útočník otvoril skóre vo štvrtej minúte, čím zaznamenal svoj 850. gól v zámorskej profilige. Krátko pred prvou sirénou pridal ďalší zásah a hostia viedli 2:0. Ostrieľaný kanonier tak na absolútne maximum Waynea Gretzkého stráca 43 presných rán.

V prostrednej časti strelil kontaktný gól domáci Guentzel a naštartoval Hurricanes za obratom, ktorý bol dokonaný v poslednej 10-minútovke. Po presilovkovej trefe Nečasa bolo 2:2, v početnej výhode sa presadil aj Aho, čím zaknihoval víťaznú ranu a triumf pečatil do prázdnej bránky svojím druhým gólom Guentzel.

Fehérváry sa predstavil v elitnej obrane Capitals, odohral 21:12 min. Jeho Washington prehral už piaty raz v rade a komplikuje si cestu do play-off. Carolina sa vyhrieva na treťom mieste Východnej konferencie.

Ďalšie výsledky:

Buffalo - Philadelphia 4:2

Detroit - NY Rangers 3:4

Edmonton - Colorado 6:2

Anaheim - Seattle 1:3

Arizona - Vegas 7:4