Dvojbodový Slafkovský v strete s Černákom, Pospíšil vylúčený do konca zápasu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dvojbodový Slafkovský v strete s Černákom, Pospíšil vylúčený do konca zápasu

Pospíšil musel predčasne opustiť klzisko.
Pospíšil musel predčasne opustiť klzisko.Profimedia
Pre potreby slovenskej reprezentácie na blížiaci sa svetový šampionát sú voľní ďalší Slováci z NHL. Po prehre s Tampou sa na tento zoznam zaradil Juraj Slafkovský (20) a pridal sa k nemu aj Martin Pospíšil (24), ktorý to vo Winnipegu prehnal s tvrdosťou. Z výhry sa netešil ani Martin Fehérváry (24).

Montreal - Tampa 4:7

Vzájomné duely tímov Canadiens a Lightning v aktuálnej sezóne divákov gólovo rozhodne nenudia. Veľkú radosť však z toho nemajú hráči Montrealu, ktorí s týmto súperom prehrali štvrtýkrát v rade. V novembri 3:5, v januári 3:4 a pred mesiacom 3:4 po samostatných nájazdoch.

Tentoraz stret oboch protivníkov ponúkol až 11 presných zásahov. O jeden z nich sa v 49. minúte postaral Juraj Slafkovský, o tri minúty neskôr pridal na svoje konto aj asistenciu a takmer po mesiaci zaknihoval dvojbodové vystúpenie. Na výhru to ale nestačilo, hostí potiahli Stamkos (2+1) a Kučerov (1+2). Erik Černák počast víťazného súboja svojho mužstva odohral takmer 19 minút.

Domáci po tejto prehre prišli o šancu zahrať si vyraďovaciu časť sezóny, čo by v najlepšom prípade mohlo znamenať Slafkovského účasť na majstrovstvách sveta v Česku. Tampa sa chce pozrieť do play-off, vo Východnej konferencii je na šiestom mieste.

Washington - Pittsburgh 1:4

Na začiatku marca si Capitals vychutnali návštevu na ľade Penguins, ktorých zdolali 6:0. O necelý mesiac neskôr im to tentokrát oponent tak trochu vrátil. V domácich farbách si Fehérváry odkrútil 20:47 min, predviedol až deväť hitov a v tomto smere bol najaktívnejším účastníkom merania síl.

Víťazný zásah Pittsburghu prišiel už v 12. minúte, Washington sa presadil až v poslednej tretine zásluhou Ovečkina, zo strany mužstva z metropoly USA to bol ale jeho jediný gól. V boji o play-off si Capitals opäť nepomohli, prehrali štvrtý raz po sebe a ich premožiteľ na nich stráca už len bod.

Winnipeg - Calgary 5:2

Svojou tvrdou hrou sa znovu prezentoval Pospíšil, no podľa rozhodcov to ale prehnal a v poslednej minúte prostredného dejstva bol vylúčený do konca stretnutia. Dôvodom bol zásah lakťom do súperovej hlavy. Pred predčasným opustením ľadovej plochy stihol odohrať necelých 11 minút.

Flames následnú päťminútovú hru v oslabení prežili bez ujmy, avšak Vilardi potom skompletizoval svoj hetrik a zariadil triumf Jets. Winnipegu patrí v Západnej konferencii štvrtá priečka, Calgary je 12. pozícii a sedem duelov pred záverom základnej časti stratilo nádej na predstavenie sa v play-off.

Ďalšie výsledky:

Carolina - Boston 1:4

Columbus - NY Islanders 2:4

Ottawa - Florida 0:6

Minnesota - Colorado 2:5

Nashville - St. Louis 6:3

San Jose - Los Angeles 1:2