Slováci v zámorí: Dvorský začal play-off výborne, Repčík ešte lepšie. Tatar je voľný pre MS

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v zámorí: Dvorský začal play-off výborne, Repčík ešte lepšie. Tatar je voľný pre MS

Tomáš Tatar môže posilniť Slovensko na MS v Česku.
Tomáš Tatar môže posilniť Slovensko na MS v Česku.Profimedia
Ďalší týždeň je za nami a Flashscore Správy prinášajú tradičné zhrnutie toho, ako sa darilo slovenským hokejovým legionárom v zámorských súťažiach.

NHL

Juraj Slafkovský bodoval v desiatich z posledných jedenástich duelov. Počas uplynulého týždňa asistoval v zápasoch proti Philadelphii a Floride, v ktorom zaknihoval šesť trestných minút. Celkovo má na konte už 42 bodov. Tomáš Tatar a jeho Seattle prišli o šancu postúpiť do play-off, takže obaja slovenskí útočníci by mohli ísť na MS.

Samotný Tatar nebodoval už sedem duelov po sebe, pričom Kraken prehrali deväťkrát v rade. Martin Pospíšil sa prezentoval dvomi asistenciami pri prehre Calgary s Anaheimom, predtým strelil gól do siete Los Angeles, čím prerušil päťzápasovú bodový pôst.

Obranca Šimon Nemec odohral proti NY Rangers až 26 minút a 23 sekúnd, čo je jeho rekord v NHL. Martin Fehérváry skóroval za Washington do siete Buffala. Erik Černák má ako jediný slovenský hráč isté play-off. Ako sú na tom ďalší hráči sa dočítate v našom samostatnom článku.

AHL

Marián Studenič ostáva so 40 bodmi najproduktívnejším slovenským hráčom v AHL, ale počas minulého týždňa nebodoval. Pavol Regenda skóroval prvý raz po 17 dueloch či už v NHL alebo AHL, naposledy sa trafil ešte koncom februára. Prispel k výhre San Diega proti San Jose.

Martin Chromiak asistoval za Ontario dva razy po sebe, jeho tím zakaždým vyhral. Ďalší hráči Miloš Kelemen (4), Adam Sýkora (5), Patrik Koch (7) či Samuel Kňažko (6) ťahajú dlhé série bez bodu. Jakub Demek nehral od 24. marca.

ECHL

Matúš Spodniak si pripísal jednu asistenciu, zatiaľ čo Maxim Čajkovič nenastúpil už takmer dva týždne.

OHL

Dalibor Dvorský bodoval v každom z doterajších štyroch stretov play-off série proti Mississauge. Najskôr sa prezentoval dvomi gólmi, potom mal trikrát v rade asistenciu. Jeho Sudbury vyhráva 3:1. Filip Mešár mal dvakrát po sebe trojbodový duel, zhodne sa prezentoval tromi asistenciami. Kitchener hrá v sérii proti Erie nerozhodne 2:2.

V drese Otters ani raz nebodoval Molnár, Mišiak hral iba dvakrát a raz skóroval. Servác Petrovský už má po sezóne, keďže Owen Sound vypadol so Saginawom hladko 0:4 na zápasy. Slovenský útočník raz skóroval. Skončil už aj brankár Damián Slávik. Nastúpil do dvoch zo štyroch stretnutí za Guelph, ten nestačil na Soo Greyhounds (0:4).

WHL

Jozef Viliam Kmec a jeho Prince George prešli v prvom kole play-off hladko 4:0 cez Spokane. Slovenský obranca sa strelecky presadil v dvoch dueloch, raz asistoval. Samuel Honzek skóroval za Vancouver proti Everettu, no jeho tím momentálne prehráva 1:2.

QMJHL

Peter Repčík bodoval v každom zápase prvého kola play-off. Jeho Drummondvile vyhral sériu so Saint John jasne 4:0. Slovenský krídelník zaznamenal celkovo osem bodov za tri góly a päť asistencií. František Dej sa dvakrát presadil pri výhre Sherbrooke nad Blainville, jeho tím v sérii vedie 3:1.

NCAA

Zo slovenských korčuliarov v NCAA nastúpil iba Maxim Štrbák, ale nebodoval. Matej Marinov nastúpil po takmer mesiaci, no absolvoval len necelých sedem minút, pričom na neho nešla žiadna strela. Šimon Latkóczy napriek 92,3-percentnej úspešnosti inkasoval trikrát z 39 striel a Omaha podľahla Minnesote.

USHL

Juraj Pekarčík má po 40 odohraných dueloch už 53 bodov (8+45) a je najproduktívnejším hráčom v USHL. V dvoch zápasoch proti americkému projektu najskôr skóroval a potom dvakrát asistoval. Libor Nemec nehral od 24. marca, Daniel Jenčko raz asistoval. Adam Žlnka zaknihoval desiaty gól v sezóne.

Brankár Šichabutdin Gadžijev vyhral posledných päť duelov, do ktorých nastúpil. Dva razy po sebe inkasoval len jeden gól a jeho úspešnosť zákrokov bola cez 96 percent. Adam Gajan napriek štyrom inkasovaným zásahom a 85,2-percentnej úspešnosti prispel k výhre 5:4.